Jakou rezervu sebou vozíte aneb cesta na dojezdovém kole?
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou rezervu sebou vozíte aneb cesta na dojezdovém kole?
Nekřič...Víš jak to bejvá!
- jur
- Nováček
Na FF mam dojazdovku a este nikdy som ju nepouzil. Dufam ze to tak aj zostane. Inak najhorsi defekt som mal na motorke zadne koleso. Na defekte som ju tlacil asi 5 km. Hruza. "Najlepsi" defekt som mal ked som raz nahodou zastavil pri pneuservise a nahodou zbadal ze mi trci z pneu klinec.
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jo to znám. Když jsem naposled přezouval Fiestu do novejch bačkůrek, tak jsem do pneuservisu dojel málem na ráfku. Skoro mě napadlo že si tak dělal kšefty.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem mel prvni defekt cestou na tenisovy srazek FF. A vzhledem k vymene kola jsem byl rad, ze mam v kufru plnohodnotne kolo a ne dojezdovku, protoze jsem pak rychlosti mohl mazat casovou ztratu zpusobenou vymenou kola. Po teto zkusenosti jsem jednoznacne pro plnohodnotnou rezervu, ne pro dojezdovku.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
-
- Test driver
zewl:zvláštne ,že toto ludia chapu, až ked fakt píchnu..
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou rezervu sebou vozíte?
ja to chapal i predtimzewl píše:Vozim plnohodnotnou. Mam combika FFI, je tam na to prohluben, vleze se k tomu hever i klic. Clovek nikdy nevi a takhle ma alespon plnohodnotne kolo.
-
- Nováček
Ahoj, jezdím pravidelně delší trasy. Zrovna minulý týden jsem píchnul v 1 hod v noci na dálnici v Německu musel jet ca 200 km na dojezdovém kole. Hned po příjezdu jsem dal do kufru 1 zimní kolo, protože tohle už nechci podruhé absolovovat. Myslím si, že kdo používá auto na dlouhé cesty, den a noc, kdy vám nikdo kolo neopraví, je lepší klasika.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
- panther7
- Test driver
V novém jsem měl mít dojezdovku, tak sem si hned při objednávce - objednal normální a doufám, že ji nepoužiju, ale myslím, že v tomto se nevyplatí šetřit a je lepší normá rezerva.
- tomason
- Test driver
Já vozim dojezdovku myslim,že na to dojetí do nejbližšího pneu to stačí.Vycházím z vlastních zkušeností ve Fabii (60000km)kterou sem měl 2roky sem nepích ani jednou ,přítelkyni sem dvakrát píchnul Favorita vždy tak ,že šlo jezdit dál no a na FII sem pích po14 dnech novou gumu hřebík o délce 5cm jezdil sem s nim několik dní kolo vždy jen ušlo a dojezdovku sem nemusel použít oprava na 15 min.Názor se může změnit až budu muset tu dojezdovku použít
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Test driver
Míra:do bodky hovoríš z mojej skusenosti
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
...poradne pouzit, treba 200 km, jak Míratomason píše:....Názor se může změnit až budu muset tu dojezdovku použít
-
- Test driver
ako som písal, chlapci žiadny adrenalin sa nechyta na to, ako ked mate na nemeckej dialnici nazute na predku dojazdovku a pozerate nonstop do zrcatka, kedy vas nejake to volvo, man, scania zostrelí (na blikanie a trubenie už nereagujete..)
zewl:nemal som namysli teba
zewl:nemal som namysli teba
- panther7
- Test driver
Jak už tady někdo psal - kdo jezdí jen kolem "komína" tzn. do obchodu a zpět žádné dlouhé tratě nebo na dovolené - pak stačí dojezdovka, ale kdo jezdí více a delší trasy - tak není co řešit až bych řekl, že je to skoro šílené - můj názor.
P.S. Nedovedu se představit jet třeba do Chorvatska a někde u Dubrovníku se to pose..
P.S. Nedovedu se představit jet třeba do Chorvatska a někde u Dubrovníku se to pose..
-
- Nováček
Chmelko, jak píšeš je to opravdu skvělé. Po předchozích 600 km z Francie jsem se spíše těšil do pelechu, než na skákání 80 km rychlostí po dálnici v pravém pruhu. Ještě mírně pršelo, kolo bylo na přední nápravě, takže jsem nechtěl moc riskovat. V tu chvíli bych opravdu dal nevím co za normální byť třeba zimní kolo. Takže z vlastní zkušenosti - kdo se chystáte na delší cestu a máte v kufru "žiletku", oželte trochu místa a vezměte normální kolo.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nema sa v pripade ze je defekt v predu prehodit normalne koleso zozadu dopredu a dojazdove dat dozadu?Míra píše:kolo bylo na přední nápravě, takže jsem nechtěl moc riskovat.