Kupa Ford Focus II
- puko
- Nováček
Kupa Ford Focus II
Ahoj,
chystam sa kupovat FFII, preberam, citam a vyhladavam uz niekolko tyzdnov.
Moje poziadavky su: rok 2006+, spis 5d hatchback (pripadne aj kombi, idealne po facelifte), 1.6i alebo 1.6tdci 80kw (pripadne 66kW), v pripade predfacelifotveho modelu NIE zakladne radio.
Rocny najazd 15 tisic km. Samozrejme chcem vybrat tak, aby provozne naklady + pripradne opravy boli co najmensie na najblizsie cca. 4 roky. Brno a okolie.
V momentalnom hladaciku su tieto kusy:
http://www.tipcars.com/ford-focus/16-td ... 41610.html
http://www.autocentrumslatina.cz/ford-f ... 61948.html
http://www.overenevozy.eu/1354-ford-foc ... v-nov-cena
U posledneho je vyhoda autorizovaneho predajcu, takze predpokladam ze auto bude mat jasnu historiu, aj ked je tam vyssia cena.
Zaujimali by ma vase nazory a postrehy, ci som nieco prehliadol, pripadne som uplne mimo.
Vopred diky
chystam sa kupovat FFII, preberam, citam a vyhladavam uz niekolko tyzdnov.
Moje poziadavky su: rok 2006+, spis 5d hatchback (pripadne aj kombi, idealne po facelifte), 1.6i alebo 1.6tdci 80kw (pripadne 66kW), v pripade predfacelifotveho modelu NIE zakladne radio.
Rocny najazd 15 tisic km. Samozrejme chcem vybrat tak, aby provozne naklady + pripradne opravy boli co najmensie na najblizsie cca. 4 roky. Brno a okolie.
V momentalnom hladaciku su tieto kusy:
http://www.tipcars.com/ford-focus/16-td ... 41610.html
http://www.autocentrumslatina.cz/ford-f ... 61948.html
http://www.overenevozy.eu/1354-ford-foc ... v-nov-cena
U posledneho je vyhoda autorizovaneho predajcu, takze predpokladam ze auto bude mat jasnu historiu, aj ked je tam vyssia cena.
Zaujimali by ma vase nazory a postrehy, ci som nieco prehliadol, pripadne som uplne mimo.
Vopred diky
Naposledy upravil(a) puko dne 20.02.2013 12:44, celkem upraveno 1 x.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kupa Ford Focus II
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- puko
- Nováček
Ten som videl Je sice krasny, ale je to pre mna asi az zbytocny luxus.
Bol by som vdacny, keby si sa mohol vyjadrit k inzeratom, ktore su v prvom prispevku.
Bol by som vdacny, keby si sa mohol vyjadrit k inzeratom, ktore su v prvom prispevku.
- stanikg
- Pokročilý
ked mozem poradit luxusu nekde nikdy dost .ja som kupil novy vo vybave trend a taku blbost by som uz nikdy neurobil. vyhrrevane sedacky celne okno cuvacie senzory tempomat su vecy ktore vyuzivas kazdodene o to ide pohodlie v aute. 4 okna v elektrike sa my zdalo blbost ale ked som sa po kupe dozvedel ze len vedy fuhguje globalne otvaranie okien cez diaslkovy ovladac tak .a to je v lete vec na nezaplatenie
JE- Focus MK3 FL 1.5 ecoboost Titanium X Deep blue Impact
Predane -focus r.v.2010 1.6 74 kw SHDA. farba chill
- puko
- Nováček
Toz jasne. Myslel som to hlavne ako cenovy luxus
- solfan
- Test driver
zese na druhej strane co v aute nie je sa nemoze pokazit
ale suhlasim...ja som si najprv myslel, ze vyhrievane sedacky su mi zbytocne...ale ked uz to tam bolo tak ok. a ked som videl zenu jak chrchta blahom, tak som si povedal super
a podobne aj vyhrievane celne sklo...
co som si ale este vsimol je fakt, ze kupit auto rovno vo vyssej vybave nie je to iste ako ked nizsiu vybavu dovybavis tymi istymi prvkami. ide o to, ze pri vyssich vybavach su kvalitnejsie aj veci, ktore inak nedorobis - napriklad tlmiace hmoty a rozne detaily.
preto ked si clovek cita testy aut v plnej vybave tak sa moze len smiat...ake su tie auta tiche, suprove a pod. a potom si to clovek kupi a nestaci sa cudovat
ale suhlasim...ja som si najprv myslel, ze vyhrievane sedacky su mi zbytocne...ale ked uz to tam bolo tak ok. a ked som videl zenu jak chrchta blahom, tak som si povedal super
a podobne aj vyhrievane celne sklo...
co som si ale este vsimol je fakt, ze kupit auto rovno vo vyssej vybave nie je to iste ako ked nizsiu vybavu dovybavis tymi istymi prvkami. ide o to, ze pri vyssich vybavach su kvalitnejsie aj veci, ktore inak nedorobis - napriklad tlmiace hmoty a rozne detaily.
preto ked si clovek cita testy aut v plnej vybave tak sa moze len smiat...ake su tie auta tiche, suprove a pod. a potom si to clovek kupi a nestaci sa cudovat
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
- stanikg
- Pokročilý
tak tak radsej focus vo fulke ako mondeo z trendke
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
na 15t km je diesel zbytecná kasicka , obvzlast jeden bazar z uvedených 100% stáčí .puko píše:Ten som videl Je sice krasny, ale je to pre mna asi az zbytocny luxus.
pokud más v hledačku tdci za 186000 tak je to krucek k 195000 co stoji ten 5ti dverovy . navic zase nechapu proc je klimatronic odreny , ten muj ma to same najeto a neni ani naznak aby se neco loupalo . kdyz si u tdci prictes servis tak jsi pomalu na 200t kc , coz tady je vse udelane .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- puko
- Nováček
Aha, tak to je omyl. To tdci malo na tipcars cenu 168k. Tym padom ho odoberam z vyberu.
Moja psychologicka hranica bola 150k kc. Ale na kupu slusneho auta asi budem potrebovat viac, to viem. Preto tam mam aj sice obycajny, ale slusny 1.6i za 169k.
Tvoja ponuka je paradna, to musim uznat. Dokonca za 195k je to az podozrivo malo Ale je to dost za mojou psychologickou hranicou. Vsetku tu vybavu by bolo samozrejme pekne mat, ale neni to nutnost. A rozdiel 30k neni pre mna uplne nepatrny.
Moja psychologicka hranica bola 150k kc. Ale na kupu slusneho auta asi budem potrebovat viac, to viem. Preto tam mam aj sice obycajny, ale slusny 1.6i za 169k.
Tvoja ponuka je paradna, to musim uznat. Dokonca za 195k je to az podozrivo malo Ale je to dost za mojou psychologickou hranicou. Vsetku tu vybavu by bolo samozrejme pekne mat, ale neni to nutnost. A rozdiel 30k neni pre mna uplne nepatrny.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ano stalo 220t , je na neho zaplacena zaloha ktera se odecítá . proto 199t .puko píše: Dokonca za 195k je to az podozrivo malo Ale je to dost za mojou psychologickou hranicou.
a zase ty hranice , takze kdyz bude stat "socka " za 170 a plná nalož za 200 , tak jen diky psychologicke hranici veskerou vybavu ozelis , budes skrabat okno , nebudes tempomatovat (sice se dá dodelat ale zase to neco stoji ) , nebudes mit globalni zamykani a stahovani , nebude ti mrznout prd...l , atd atd , ja bych poprosil kolegu zaquika aby nacenil co stoji dodelani xenonu , 4 oken , tempomatu , klimatroniku , vytapeneho okna . a myslim ze ten rozdil 25t to nespraví . to nemluvim o MP3 radiu , sklapecich zrcatkach , diodových svetlech .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- stanikg
- Pokročilý
a to ma aj xenon to som si ani nevsimol .tak to je suprova vybava
- puko
- Nováček
Netreba nacenovat. Mne je jasne, ze sa to do tych 200 nezmesti. Preto vravim, ze sice vybava je pekna, ale pre mna nie nutna. Jedine co by som zobral, su disky, nech to vypada A mozno klimu
Bol som zvedavy, co povies na tu hranicu To vies, povodne som zacinal s ideou kupy auta okolo 120k. Teraz viem, ze pod 150 nepojdem,, ochotny som dat tych 170. Jasne, do 200 uz to nie je vela. Ale takto sa da pokracovat do nekonecna.
Bol som zvedavy, co povies na tu hranicu To vies, povodne som zacinal s ideou kupy auta okolo 120k. Teraz viem, ze pod 150 nepojdem,, ochotny som dat tych 170. Jasne, do 200 uz to nie je vela. Ale takto sa da pokracovat do nekonecna.
- Wolodyjowsski
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě :foki píše:ano stalo 220t , je na neho zaplacena zaloha ktera se odecítá . proto 199t .puko píše: Dokonca za 195k je to az podozrivo malo Ale je to dost za mojou psychologickou hranicou.
a zase ty hranice , takze kdyz bude stat "socka " za 170 a plná nalož za 200 , tak jen diky psychologicke hranici veskerou vybavu ozelis , budes skrabat okno , nebudes tempomatovat (sice se dá dodelat ale zase to neco stoji ) , nebudes mit globalni zamykani a stahovani , nebude ti mrznout prd...l , atd atd , ja bych poprosil kolegu zaquika aby nacenil co stoji dodelani xenonu , 4 oken , tempomatu , klimatroniku , vytapeneho okna . a myslim ze ten rozdil 25t to nespraví . to nemluvim o MP3 radiu , sklapecich zrcatkach , diodových svetlech .
- mám ve Focusu tempomat - a je mi úplně k hovnu, takže tuhle fíčuru klidně oželím
- vyhřívané čelní sklo - k nezaplacení v zimě
- vyhřívaná sedačka -- nemám, lehce nahradím čínským produktem (podložka/potah) za 200 korun, který použiju i druhou zimu...nebo vyhodím a koupím nový potah.
- stahování vzadu v elektrice - jsem nepotřeboval za 30 let, co jezdím auty, zadní okno jsem stáhnul tak 5 x za celou dobu a to mi stačí "švihadla"
Tož tak.
A furt budou hledat v Brně na Olomoucké "výhodná lehce jetá auta s vysokou výbavou"
-
- Test driver
tak tuhle fíčuru jsem si musel, prostě musel dodělat do FFI. Ač to není jen povolení v ŘJ.Wolodyjowsski píše: Popravdě :
- mám ve Focusu tempomat - a je mi úplně k hovnu, takže tuhle fíčuru klidně oželím
Tempomat využiji nejen na dálnici. Ale pravda, chce to rovný úsek.
pokud máš suché stání/garáž, využití sporadické. Občas na podzim, když se to mlží, ale zas to časté využití pro to nemám.- vyhřívané čelní sklo - k nezaplacení v zimě
To určitě lze, ale i ten potah za 200 Kč musíš odněkud napájet a pokud chceš topit i po spolujezdcem...- vyhřívaná sedačka -- nemám, lehce nahradím čínským produktem (podložka/potah) za 200 korun, který použiju i druhou zimu...nebo vyhodím a koupím nový potah.
Vyhřívanou sedačku používám rozhodně častěji, než vyhřívané čelní sklo.
Dokud jsem to neměl, tak jsem to nepotřeboval. Nyní v létě pravidelně používám stažení všech okýnek dálkou a tím pádem rychlé vyvětrání vozu.- stahování vzadu v elektrice - jsem nepotřeboval za 30 let, co jezdím auty, zadní okno jsem stáhnul tak 5 x za celou dobu a to mi stačí "švihadla"
Jak vidno, záleží na uživateli, co z výbavy využije a co ne.
Já osobně raději starší vůz, ale v plné palbě, než nový vůz v základu.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
-
- Člen klubu
Tempomat - idem si dorabat do jednotkoveho. Co je ovela drahsie ako do dvojkoveho. Ano, potrebujem.Wolodyjowsski píše: - mám ve Focusu tempomat - a je mi úplně k hovnu, takže tuhle fíčuru klidně oželím
- vyhřívané čelní sklo - k nezaplacení v zimě
- vyhřívaná sedačka -- nemám, lehce nahradím čínským produktem (podložka/potah) za 200 korun, který použiju i druhou zimu...nebo vyhodím a koupím nový potah.
- stahování vzadu v elektrice - jsem nepotřeboval za 30 let, co jezdím auty, zadní okno jsem stáhnul tak 5 x za celou dobu a to mi stačí "švihadla"
Tož tak.
A furt budou hledat v Brně na Olomoucké "výhodná lehce jetá auta s vysokou výbavou"
Vyhrievane celne sklo - To musi mat aj moje dalsie auto. Bude to kriterium vyberu spolu s tempomatom. Bodka.
Vyhrievane sedacky - nemam a inak suhlasim
Zadne okna v elektrike - casto cez ne vetram. To by som aj prezil bez toho. Ale ako spominali vyssie, moznost ovladat okna cez DO klucika, to uz je super vec.