Stránka 1 z 1

Problikávání xenonů Mondeo MK3

Napsal: 04.01.2014 18:11
od Thorrko
Ahoj,


mám problém se kterým si zase nevím rady.

Začalo se mi stávat, že mi oba xenony najednou někdy problikly. Stávalo se to tak 1x za 1000km a neřešil jsem to. V poslední době se to ale stává poměrně často a nedokázal jsem vypozorovat při jaké situaci se to děje, nejprve to vypadalo že když přidám z nízkých otáček, potom když skočím do díry, ale když jsem to testoval tak se mi to nepotvrdilo a teď to začalo dělat ikdyž auto stálo.

Potom se přidalo to, že xenony problikly 2x krátce po sobě a levý xenon se vypl úplně, když jsem zapnul a vypnul světla, tak zase svítili oba.

Řekl jsem si, že mám špatný startér. Naštěstí jsem nedávno koupil druhá světla i se startéry, takže doufal, že přehodím trafo a bude po problému.

Vyměnil jsem teda levé trafo a byl chvilku klid, ale asi po týdnu mi zase xenony blikají a pak levý zhasne.

Nevíte kde by mohla být příčina? Vím, že jsou tam ještě nějaké předřadníky a nesmysly, mohlo by to dělat tohle? Nebo je špatná nějaká kabeláž, když blikají ob světla současně?

Nebo mě ještě napadlo, jestli to nemají na svědomí no-name výbojky, které používám. Mám je tam asi dva roky a doteď nebyl problém, ale zase nevím proč by blikali obě světla současně, to by byla asi moooc velká náhoda.

Pokud by někdo mohl poradit, byl bych hodně vděčný, děkuji

Re: Problikávání xenonů Mondeo MK3

Napsal: 04.01.2014 19:00
od winn
me todle udelala jedna vybojka... nastartuju a leva zacla poblikavat a cestou zhasla uplne, takze jsem mel ji musel vymenit za novej kus.

Re: Problikávání xenonů Mondeo MK3

Napsal: 05.01.2014 19:16
od Thorrko
No to bych ještě pochopil, ale mě bliknout obě najednou, a někdy zhasne po chvilce levá a někdy jen problikávají, vždy společně :(

Re: Problikávání xenonů Mondeo MK3

Napsal: 05.01.2014 19:32
od djdekl
Co nejaky rele v pojistkovce ?