včera sem dal auto do servisu, aby vyměnili filtry a olej
dnes sem ujel cca 12 kilometrů zaparkoval pro rohlíky, když se rozjedu začne mi kouřit z pod kapoty bílý dým. Naštěstí to bylo jen 500 metrů od jiného servisu kde už jsem taky kdysi byl. Než jsem tam dojel tak na palubce začala svítit kontrolka baterky. Dorazí servisák pustíme motor, začne to zase smrdět-pálit, baterka začne svítit. On kouká pod kapotu a řekne, že to je prasklá řemenice, kdy sem ji měnil naposled ?. Pak se podíval na náhradní díly autokelly a řekl nejlevnější 4700, zítra odpoledne by to mohlo být hotový.
Poradíte jestli ta diagnostika, kterou tvrdí je v pořádku. Chápu , že neměl moc času, ale tak suverénně hned určit příčinu ...
Taky mě štve , že se to stane hned po návštěvě servisu kde mi do toho hrabali. To je taky strašná náhoda, když jsem to měl naposled v servise před 20 tis. km a jelo to bez jakékoliv závady. To se může stát jen mě
prasklá řemenice klikové hřídele, nová za 4700
-
- Nováček
prasklá řemenice klikové hřídele, nová za 4700
TDCI 74, 2003 kombi, pocházím z nizozemských dálnic v čechách dožívám poklidné stáří s přetočeným tachometrem
- Jardak
- Test driver
Re: prasklá řemenice klikové hřídele, nová za 4700
Opravdu odešla řemenice klikovýho hřídele? Co posilovač řízení? Taky nešel?
Já jen jestli neodešel jenom silentblok mezi alternátorem a předlohou s řemenicí altíku jak se občas stane.
Ten silentblok se dá koupit samostatně a stojí v kelly asi 1400 kč.
Já jen jestli neodešel jenom silentblok mezi alternátorem a předlohou s řemenicí altíku jak se občas stane.
Ten silentblok se dá koupit samostatně a stojí v kelly asi 1400 kč.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
posilovač řízení fungoval, když jsem s tím zatáčel do servisu šlo to zlehka. Že by to zrovna byla řemenice se mi nezdá. Žádný rachot z rozvodů nebyl slyšet ani pískání. Motor šel velmi hladce. Díval jsem se, že mi řemen a rozvody měnili při 138 tis. při výměně čerpadla, ale určitě v tom nebyla řemenice vzhledem k ceně na faktuře. Teď mám 264 tis.
Opravdu je zvláštní, že to poznal jen z náhledu ze shora. Díky za tip co by to taky mohlo být. Ještě jsem se na jiném vlákně dočetl, že by ten bíly dým mohl jít od klimakompresoru.
Každopádně mu zítra ráno zavolám aby to raději prověřil až to zvedne. Když budu platit 5 tis za novou řemenici, tak tu původní budu chtít vrátit. Nechápu , že ta řemenice je dražší než rozvodový řemen a kladky dohromady
http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx#|Y ... WW/41t0A==
Opravdu je zvláštní, že to poznal jen z náhledu ze shora. Díky za tip co by to taky mohlo být. Ještě jsem se na jiném vlákně dočetl, že by ten bíly dým mohl jít od klimakompresoru.
Každopádně mu zítra ráno zavolám aby to raději prověřil až to zvedne. Když budu platit 5 tis za novou řemenici, tak tu původní budu chtít vrátit. Nechápu , že ta řemenice je dražší než rozvodový řemen a kladky dohromady
http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx#|Y ... WW/41t0A==
TDCI 74, 2003 kombi, pocházím z nizozemských dálnic v čechách dožívám poklidné stáří s přetočeným tachometrem
-
- Nováček
řemenice to nebyla. Ale asi následkem bouračky do svahu z března 2015 se mi tam cosi uvolnilo a nalomilo...
unašeč alternátora 3984 Kč
tělo termostatu 1640 Kč
mikrořemen 626 Kč
Pak ještě nějaké drobnosti a práce , taky DPH a jsem o 9 tis. chudší
Tuhá zima za dveřmi. Jsem zvědavý, kdy zase nenaskočí s hláškou nízký tlak na railu. Ještě že mám v pojištění neomezený počet odtahů. Oba dva se těšíme na jaro.
unašeč alternátora 3984 Kč
tělo termostatu 1640 Kč
mikrořemen 626 Kč
Pak ještě nějaké drobnosti a práce , taky DPH a jsem o 9 tis. chudší
Tuhá zima za dveřmi. Jsem zvědavý, kdy zase nenaskočí s hláškou nízký tlak na railu. Ještě že mám v pojištění neomezený počet odtahů. Oba dva se těšíme na jaro.
- Jardak
- Test driver
Takže měnili celou předlohu.... Jde ale koupit samotnej ten díl s tou gumou + vyměnit ložiska a byl bys na nějakých 1600 kč. Jsou tam obyč. ložiska 6303 2RS a jdou snadno vyměnit.
To samý domeček termostatu, pasuje tam z TDDi a jetej se dá koupit za 200 kč.
To samý domeček termostatu, pasuje tam z TDDi a jetej se dá koupit za 200 kč.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008