Alternátor
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Alternátor
Dneska jsem odvez auto do servisu, protože často nastartovalo až na třetí pokus a už asi čtyři jízdy za sebou se rozsvítila kontrolka dobíjení.
Volali mi, že prej je špatná baterka a špatnej alternátor, že prej se v tom už někdo hrabal a je zbastlená celá elektrika..
Na kolik výjde novej alternátor? Mám jim věřit? Odcházej alternátory?
Dík, snad to tu nikde neni, hledal jsem..
Volali mi, že prej je špatná baterka a špatnej alternátor, že prej se v tom už někdo hrabal a je zbastlená celá elektrika..
Na kolik výjde novej alternátor? Mám jim věřit? Odcházej alternátory?
Dík, snad to tu nikde neni, hledal jsem..
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alternátor
No tomu bych moc nevěřil, že odejde alternátor, spíš ložisko nebo diodovej můstek či regulátor. Alternátor stojí přes deset tisíc, kdežto ostatní věci výjdou na pár tisíc, mě třeba měnili diodovej můstek a preventivně ložisko v altíku, a celý mě to vyšlo na 2500. Alternátor jako takovej je prakticky nezničitelenej, jedině že by spálilo vinutí(o čemž pochbuju, a nebo že by se díky ložisku zadřel a mechanicky poškodil. ale pokud se točí, tak je to jenom nějaká z těch blbin okolo, tipoval bych můstek.Ale nikdy nevíš?
- Ahmed
- Test driver
- Jiri02
- Pokročilý
Re: Alternátor
Rozsvicena kontrolka znamena, ze nenabiji, ale to muze byt zpusobeno i zcela banalni zavadou, napr. uvolnenym kabelem buzeni alternatoru, osoupanym uhlikovym sberacem, vypadlym konektorem z regulatoru a pod. Ale take necim "drazsim". Ale jak tu pise Jenda25, alternator je celkem jednoduchy stroj, kde je jen par moznosti pravdepodobnych zavad.PePe_tdci píše: už asi čtyři jízdy za sebou se rozsvítila kontrolka dobíjení.
Tady bych byl ostrazity: To jako Ti nekdo "zbastlil" elektriku behem provozu auta?PePe_tdci píše:Volali mi, že prej je špatná baterka a špatnej alternátor, že prej se v tom už někdo hrabal a je zbastlená celá elektrika..
To, ze to blbe startovalo, mohlo byt i jen tim, ze pro nedostatecne nabijeni byla vypraskana baterka. Radeji bych dal auto prohlednout nekomu, kdo elektrice rozumi.
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak v servisu nic nenašli.. podíval se na to elektrikář, prej se v tom někdo dřív hrabal, že je to vidět, ale že všechno funguje jak má...
Auto jim ani jednou nevykázalo stejnou závadu a naskočilo poprvé.. kontrolka se nerozsvítila..
Udělali různý kontroly a na nic nepřišli..
Dneska ráno auto nastartovalo zase napotřetí...
Jinak už jen nažhavim třikrát a pak teprv startuju.. při druhym žhavení se po zhasnutí všech žlutejch kontrolek rozbliká kontrolka žhavení... fakt už nevim a sere mě to..
Auto jim ani jednou nevykázalo stejnou závadu a naskočilo poprvé.. kontrolka se nerozsvítila..
Udělali různý kontroly a na nic nepřišli..
Dneska ráno auto nastartovalo zase napotřetí...
Jinak už jen nažhavim třikrát a pak teprv startuju.. při druhym žhavení se po zhasnutí všech žlutejch kontrolek rozbliká kontrolka žhavení... fakt už nevim a sere mě to..
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
pokud se ti zozblika zhaveni tak je tam nejaka chyba a diagnostika by to mela ukazat
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Alternator
Ja som s nim mal problem tiez... repasovanie ma vyslo cca 8000 SK + 2000 SKK montaz demontaz v servise ford... tiez som mal podozrenie na zlu baterku, ale nebolo to v tom...
- HonzaV
- Junior
Re: Alternator
Dnes se mi při jízdě rozsvítila kontrolka dobíjení, vypnul jsem motor, potom jsem nastartoval a již nesvítila. Tak jsem zvědavej, co mě čeká
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 120kW, 2014
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
[quote="PePe_tdci"]A to že auto chytne až na potřetí myslíš je alternátorem???Nemůže to být třeba žhavčema?Já v zimě taky musím točit dýl.Dneska při 1 a 1/2 stupně + mi to na poprvý nechytlo.Tak na podruhý ano a myslím,že to bude chtít výměnu svíček,protože baterka točí dobře.Ale žhavení nebliká,pravda.
- HonzaV
- Junior
Re: Alternator
Tak a dnes se to stalo po 2hé ...HonzaV píše:Dnes se mi při jízdě rozsvítila kontrolka dobíjení, vypnul jsem motor, potom jsem nastartoval a již nesvítila. Tak jsem zvědavej, co mě čeká
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 120kW, 2014
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Rozsvicení kontrolky mi dělalo také, bylo to diodou na alternátoru, asi se s tebou loučí také. Závada se projevovala takto: Když sem jel rozsvítila se kontrolka, zastavil se vypnul motor a bylo to ok, poté se to opakovalo častěji až svítila definitivně pořád. Potom sem jel do servisu a tam mi to opravily.
- HonzaV
- Junior
- PePe_tdci
- Junior
- Kontaktovat uživatele: