Sobull :
Neviem presne, odkial to taha, vraj z nejakej centralnej databazy dostupnej iba vyhradnym dovozcom a autorizovanym servisom najvyssej urovne, aspon tak som to pochopil z odpovedi autora stranky. Ale data sedia.
Obavam sa ale, ze pre starsie auta ako 2008 to uz dlho fungovat nebude

pretoze :
a zabudol som , fordzona funguje aj na us fordy , resp. km bude zobrazovat len tychto par dni, vybavu aj potom
Zdroj :
http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic. ... 79#p253479
paw píše:
Je nejaka sance alepson neco vyrazit z bazarniku na zaklade udaju z fordzony? Je to pravne nejak postizitelne, nebo se mi nezbyva nic jineho, nez tam na ne vlitnout a koukat, jak se mi smejou do xichtu? Jsem vazne ve stavu, ze to mam chut to jit alespon zkusit pod pohruzkou oznameni na PCR, nebo alepson rozhlaseni, jak to u nich funguje a pohrozenim napr. medializace.
Iba velmi mala, pretoze to co ti vylezie z fordzony nie je pravne dolozitelny udaj. Keby na prikaz policie (

) muselo dilerstvo Ford siahnut do medzinarodnej databazy a podpisalo sa pod to, bol by to argumnet, s ktorym by sa dalo operovat. Ale policia do toho nepojde, vsetci vieme preco. Ty bazosa sice mozes udat, no nikto mu nedokaze, ze to stocil on. Vyhovori sa, ze take to uz doviezol. A tym to konci, policajti nepojdu do krajiny povodu zistovat co a ako. Opat vieme, preco. Trh s jazdenymi autami je skratka veeelmi lukrativny, aby sa do toho len tak sturalo
Jedina moznost je skusit reklamovat skrytu zavadu riadiacej jednotky a na zaklade nej chces zlavu. Pretoze :
1. ked bazarnik prizna jej opravu / vymenu, pri kupe Ta ucelovo uviedol do omylu, pretoze v papieroch urcite nebolo, ze stav km neznamy, co smrdi podvodom.
2. ked o nicom nebude vediet, je to jasna skryta zavada, takze mozes ziadat zlavu
Je ale otazne, ako by to jednanie o zlave dopadlo - bazarnik natoci spat kilometre a zahlasi, ze zavada je odstranena. Ty mozes argumentovat iba s tym, ze v case predaja zavada trvala a to tak, ze hrubym a zavaznym sposobom ovplyvnila kupnu cenu auta. Toto by Ti prejst mohlo. V ziadnom pripade nehraj na stocene kilometre, to je strata casu. A ked sa chces vyhrazat policiou alebo obchodnou inspekciou, skryta zavada je jedina cesta, pretoze to smeruje k podvodu kratsou cestou, ako stocene kilometre - musel by si dokazat, ze ich stocil on za ucelom obohatenia sa, co je prakticky nemozne.
Jedno je ale na 100% iste - vieme, ze tieto zaznamy existuju, treba iba najst oficialnu cestu, ako sa k nim dostat, pretoze iba tak sa bude dat efektivne bojovat s bazarnikmi.
Fordzona sluzi iba na informativne ucely pred kupou - jasne napovie, ktorym autam sa vyhnut a o ktorych premyslat. Nie je to ziadny pravoplatny dokument, na zaklade ktoreho sa da cosi vymahat, alebo niekoho obvinit.
DV6 nie je motor. Ale sustava nahodne umiestnenych suciastok co vrcia a trasu sa a popritom zeru naftu...
Mondeo 2.5T Titanium SK
ZEM JE NASE IHRISKO