Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
Napsal: 14.08.2011 18:23
Svickova na grilovani neni to prave orechove...
Ja kdyz resim steaky tak prvne se divam na stari zvirete ze ktereho je maso,
druha dulezita vec je zda je maso odlezele - otisk prstu musi zustat!
Dalsi veci je, ze maso by melo byt prorostle jelikoz nositelem chuti je prave tuk.
Takze na gril beru veprovou krkovicku a z hoveziho beru zadni z namibijskych bycku a z drubeze stehenni rizecky Maso nechat odlezet pri pokojove teplote aspon hodku a krajet na platky ktere budou mit cca 4 - 5cm tloustku ktera bude rovnomerna. Korenim pred grilovanim solim po. Po sundani z plotny nechat 10 minut odlezet bokem a pak jist.
Zatim sem nemel stiznosti
Ja kdyz resim steaky tak prvne se divam na stari zvirete ze ktereho je maso,
druha dulezita vec je zda je maso odlezele - otisk prstu musi zustat!
Dalsi veci je, ze maso by melo byt prorostle jelikoz nositelem chuti je prave tuk.
Takze na gril beru veprovou krkovicku a z hoveziho beru zadni z namibijskych bycku a z drubeze stehenni rizecky Maso nechat odlezet pri pokojove teplote aspon hodku a krajet na platky ktere budou mit cca 4 - 5cm tloustku ktera bude rovnomerna. Korenim pred grilovanim solim po. Po sundani z plotny nechat 10 minut odlezet bokem a pak jist.
Zatim sem nemel stiznosti