Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Uživatelský avatar
Zakus
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 506
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakus » 18.10.2007 23:35

Většina jídla se tady motá kolem česneku tak taky něco přidám.

Nákládaný bůček aneb "Dortík ala Zak"
Dělám to tak 2x do roka aby si to zachovalo exlusivitu :)
většinou na významnější akce.
2 kg bůčku (libový dle libosti s kostí či bez kostí), 3/4 kg česneku, 2 x grilovací koření, špetka chilli, několik kuliček novýho koření, 3 x bob. list, pepř celý, sůl a alobal.
Bůček nakrájet na cca 5 cm x 15 cm kousky (jak to vyjde) a prošpikovat česnekem (2-3) stroužky. Do tlak. hrnce dát vodu, nový koření, bob. list, trochu pepře sůl a vařit cca 45 minut.
Mezitím oloupeme česnek a rozetřeme (opravdu zábava). V misce smícháme připravený česnek, gril. koření a podle plechový huby strávníka přidáme chilli. Utrhneme si dvojtě alobal a na něj položíme uvařený bůček (každý extra). Celý kus obalíme ve vytvořené pastě. Zabalíme, necháme vychladnout a nakonec to šoupnem do lednice. Podáváme nakrájené na menší plátky tak po 2 až 3 dnech. Ideální na pivní akce.
Recept je výsledkem 10letého ochutnávání. :lol:
Jako vedlejší produkt nám zůstane velmi silný vývar (vyprošťovák) na druhý den. Stačí přídat trochu sýra a vajíčko. :wink:
PS: Doma už mám zákaz, protože naposled ještě za 3 dny byl česnek v cítit v celém bytě. :twisted:
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Ghia, r.v. 2000, Combi

Uživatelský avatar
HORST
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3678
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvek od HORST » 19.10.2007 08:55

Ty vole, tak to cumim!! 8O 8O 8O
Kdyz jsem se hlasil na tyto stranky, bylo me receno, ze tady najdu hodne dobrych a poucnych veci, ale ze se tady naucim varit, to by me nenapadlo ani ve snu!!!! :wink:
Nicmene muzu pridat jednu zkusenost:vcera jsem na tyto stranky poslal svoji zenu a ta na veceri udelala Sumavske topinky dle Silverwolfa.
Muzu jen doporucit. Neni to nic narocneho a chutna to dobre.
Jen maly dodatek:ja, jelikoz jsem trosku na ostrejsi jidla, celou tu topinku jsem posypal trosku korenim.
No a pak jsem to zalil lahvackem a mohl jit spokojene spinkat.
:P :P :P
Jinak se uz chystame vyzkouset rizky nalozene do jogurtu. Myslim, ze to tady psala Tapsy. Uz se tesim a dobrou chut vsem!!!!
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

Uživatelský avatar
Jari
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1202
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: kousek od Litomyšle
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jari » 19.10.2007 10:55

Zakus píše:Většina jídla se tady motá kolem česneku tak taky něco přidám.

Nákládaný bůček aneb "Dortík ala Zak"
Dělám to tak 2x do roka aby si to zachovalo exlusivitu :)
většinou na významnější akce.
2 kg bůčku (libový dle libosti s kostí či bez kostí), 3/4 kg česneku, 2 x grilovací koření, špetka chilli, několik kuliček novýho koření, 3 x bob. list, pepř celý, sůl a alobal.
Bůček nakrájet na cca 5 cm x 15 cm kousky (jak to vyjde) a prošpikovat česnekem (2-3) stroužky. Do tlak. hrnce dát vodu, nový koření, bob. list, trochu pepře sůl a vařit cca 45 minut.
Mezitím oloupeme česnek a rozetřeme (opravdu zábava). V misce smícháme připravený česnek, gril. koření a podle plechový huby strávníka přidáme chilli. Utrhneme si dvojtě alobal a na něj položíme uvařený bůček (každý extra). Celý kus obalíme ve vytvořené pastě. Zabalíme, necháme vychladnout a nakonec to šoupnem do lednice. Podáváme nakrájené na menší plátky tak po 2 až 3 dnech. Ideální na pivní akce.
Recept je výsledkem 10letého ochutnávání. :lol:
Jako vedlejší produkt nám zůstane velmi silný vývar (vyprošťovák) na druhý den. Stačí přídat trochu sýra a vajíčko. :wink:
PS: Doma už mám zákaz, protože naposled ještě za 3 dny byl česnek v cítit v celém bytě. :twisted:
Tak tohle znám,a můžu všem doporučit!!Česneku se nebojte-čím víc tím líp :lol: :lol:
Ford Focus combi 1.4 16V r.v.2001
Obrázek

Uživatelský avatar
Dany
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3790
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Bílovec,Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 19.10.2007 16:40

Pikantní krabí polévka
2 litry vody, do něj 2 smetany a cca 250g lehce povařených krabích tyček, hrstka kuličkového pepře. Za použití ponorného mixéru vše důkladně rozšmelcujene, dosolíme dle chuti. Vaříme od 5ti do 10min za občasného mixování. Lahodnou smetanovou polévku podáváme z osmahlým chlebem.
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

Uživatelský avatar
NEEO
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2764
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvek od NEEO » 19.10.2007 18:23

Přidám taky jednu rychlovku pro návštěvy.
Listové těsto rozválím na plech jako na štrůdl a na to dám místo jablek šunku nebo slaninu a k tomu sýr nebo to co dům dá a potřu to hořticí a zabalím jak štrůdl a pak to upeču a nakrájím.Je to lahoda.Zkuste to. :P
Ford focus 1,6i 16v ZETEC SE, Combi Trend, r.v.2002
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Skubi
Test driver
Test driver
Příspěvky: 11856
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 19.10.2007 18:55

zkusili to ve Fokusicích a jen se po plechu zaprášilo :wink: :lol:
Přílohy
P9220159.jpg
P9220159.jpg (35.53 KiB) Zobrazeno 1724 x
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Uživatelský avatar
Dany
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3790
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Bílovec,Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 20.10.2007 08:52

Já to sice nejím, ale už jsem někomu z vás říkal, jak se dělá "rychlá žemlovka"?
Sníme tři rohlíky, dvě jablka, čtyři kostky cukru a v zápětí si strčíme prsty do krku. Jíme za tepla :D
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

Uživatelský avatar
zewl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 8645
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 20.10.2007 09:13

myslim, ze takova zemlovka je velice ekomicke jidlo, protoze je pozivatelne hned nekolikrat :lol: Protoze kazdy clovek z toho udela lepsi a lepsi teplou zemlovku tomu dalsimu :lol: :lol:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Uživatelský avatar
Zakus
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 506
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakus » 20.10.2007 09:49

Obrázek
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Ghia, r.v. 2000, Combi

Uživatelský avatar
Dany
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3790
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Bílovec,Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 20.10.2007 19:39

Kuřecí nudličky v nivové omáčce
cca tři kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a orestujem v oleji !!!nesolíme ani nekořeníme!!! Zalejem 1 smetanou a přisypem nahrubo nastrouhanou nivu asi 30dkg. Za stálého míchání čekáme na zhoustnutí omáčky. Posypeme čerstvým pórkem a podáváme z hranolkami či amerikami.
(pokud si uděláte ameriky, potřete si je rozetřeným česnekem, je to boží!!)
Naposledy upravil(a) Dany dne 21.10.2007 09:24, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

Uživatelský avatar
Damon
Test driver
Test driver
Příspěvky: 10357
Registrován: 02.02.2008 03:18

Příspěvek od Damon » 20.10.2007 21:35

no jo Fofinka dělá také spoustu super jídel.Některé mohli ochutnat i nějací členové.
Takové masosýrové špízy v trojobalu,kuřecí plátečky se zeleninou a zampiony zapečené se sýrem nebo kuřecí kapsičky,ptáčky ve smetanové omáčce.
Dokonalé.
Recepty po mě nechtějte to musí ona. Ja jsem pro kuchyň velká pohroma. :oops: :oops:
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

Uživatelský avatar
Dany
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3790
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Bílovec,Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 21.10.2007 09:25

Ale k nádobí tě pustí, né?? :lol:
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

pette
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1530
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Posázaví

Příspěvek od pette » 21.10.2007 11:00

Danyho placičky jsme dělali na kulato a po vychlazení jsem je obtočil
plátky dalmátské sušené šunky a zapijel červeným vinem :!:
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4

měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť

Uživatelský avatar
Jiri02
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 588
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiri02 » 21.10.2007 17:10

Jednoduche zapecene toasty: celer, syr (Eidam, lepsi je Niva anebo jejich smes), maslo, chlebickova veka (nemusi byt cerstva). Celer ocistime a nastrouhame na jemnem struhadle (diry cca 1 mm), stejne nastrouhame syr – obojiho tak zhruba stejne mnozstvi. Obe slozky smichame, vznikne takove podivne testo. Podle potreby dosolime. Veku nakrajime nejlepe sikmo na chlebicky, tence pomazeme maslem a naneseme vrstvu „testa“, tak 3-5 mm. Toasty zapeceme v troube nebo v Remosce. Jime teple, studene jsou tuzsi. Bon appétit!
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

Uživatelský avatar
Dany
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3790
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Bílovec,Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 21.10.2007 20:06

Skubi píše:
Jari píše:to Mosad:Jak nakládáš ty utopence??Už jsem testnul pár receptů,ale pořád to nejsou ty klasický hospodský,co si pamatuji z mládí :cry: :cry: Vono to taky může bít tím,že ta uzenina(špekáček)není co bejvala.Ale jen tak pro zajímavost to pošli,vyzkouším a dám vědět.
kdyby jsi byl na Křivce nebo ve Fokusicích, tak by jsi je okoštoval :wink:
Poslouchej pane kuchaři, pokud si dobře vzpomínám tak ve fokusicích si ještě prezentoval recept "pes na hniličko" tak sem s ním :lol:
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Ahrefs [Bot] a 10 hostů