Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality
- Skubi
- Test driver
- Příspěvky: 11856
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
to nebyl pes, ale čičinta
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Dany
- Test driver
- Příspěvky: 3790
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Bílovec,Nový Jičín
- Kontaktovat uživatele:
Langoše
Pro někoho novina, někdo už se toho přejedl.
250ml mléka ohřejeme ať je vlažné a přidáme kostku droždí. Nadrobíme a řádně promícháme. Přidáme špetku cukru a necháme odstát. Doporučuji to radši dělat v krýglu, páč to vyskočí jedna báseň. Vylijeme do mísy a přidáme cca 500dkg hladké mouky a uválíme v těsto.
!!!Necháme hodinu stát na teplém místě!!!
Válečkem pak uválíme langoše do požadované velikosti a smažíme.
Na langoš pak příjde česnek, kečup, sýr +-tatarka ááá je to.
Pro někoho novina, někdo už se toho přejedl.
250ml mléka ohřejeme ať je vlažné a přidáme kostku droždí. Nadrobíme a řádně promícháme. Přidáme špetku cukru a necháme odstát. Doporučuji to radši dělat v krýglu, páč to vyskočí jedna báseň. Vylijeme do mísy a přidáme cca 500dkg hladké mouky a uválíme v těsto.
!!!Necháme hodinu stát na teplém místě!!!
Válečkem pak uválíme langoše do požadované velikosti a smažíme.
Na langoš pak příjde česnek, kečup, sýr +-tatarka ááá je to.
- Skubi
- Test driver
- Příspěvky: 11856
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
BANÁNOVÝ DORT - slavnostni pochoutka
suroviny :
2 rozesmaté oči, 2 dobře formované nohy, 2 plné nádoby mléka, 1 kožešnová mísa, 1 banán 15 - 20 cm dlouhý, 2 vejce
postup :
hluboce se podiváme do rozesmátých očí, roztáhneme dobře formované nohy a jemně masírujeme nádoby s mlékem, dokud se kožešinová mísa dobře nepromastí. Občas zkoušíme prstem, zda je mísa dost mastná. Potom pomalu vložíme banán do mísy a přikryjeme vejci. Dort je hotový, až banán pustí štávu. Pokud je kožešinová mísa stále dost mastná, může se v pečení pokračovat, pokud máme po ruce zralý banán.
upozorneni : jestliže se nám dort připálí, je potřeba dort z mísy vylízat. Přeji příjemné zážitky a dobrou chut !!
p.s. pozor, aby z z toho nebyl nákyp na 9 měsíců !!!!!!!!!!
suroviny :
2 rozesmaté oči, 2 dobře formované nohy, 2 plné nádoby mléka, 1 kožešnová mísa, 1 banán 15 - 20 cm dlouhý, 2 vejce
postup :
hluboce se podiváme do rozesmátých očí, roztáhneme dobře formované nohy a jemně masírujeme nádoby s mlékem, dokud se kožešinová mísa dobře nepromastí. Občas zkoušíme prstem, zda je mísa dost mastná. Potom pomalu vložíme banán do mísy a přikryjeme vejci. Dort je hotový, až banán pustí štávu. Pokud je kožešinová mísa stále dost mastná, může se v pečení pokračovat, pokud máme po ruce zralý banán.
upozorneni : jestliže se nám dort připálí, je potřeba dort z mísy vylízat. Přeji příjemné zážitky a dobrou chut !!
p.s. pozor, aby z z toho nebyl nákyp na 9 měsíců !!!!!!!!!!
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Dany
- Test driver
- Příspěvky: 3790
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Bílovec,Nový Jičín
- Kontaktovat uživatele:
- Jari
- Zkušený
- Příspěvky: 1202
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: kousek od Litomyšle
- Kontaktovat uživatele:
Včera odskoušeno-můžu doporučit-mňam-mňamNEEO píše:Přidám taky jednu rychlovku pro návštěvy.
Listové těsto rozválím na plech jako na štrůdl a na to dám místo jablek šunku nebo slaninu a k tomu sýr nebo to co dům dá a potřu to hořticí a zabalím jak štrůdl a pak to upeču a nakrájím.Je to lahoda.Zkuste to.
- Tad
- Zkušený
- Příspěvky: 1062
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: 3D u Kolína
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Příspěvky: 11856
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
krýgl = půlitr s uchem
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Tad
- Zkušený
- Příspěvky: 1062
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: 3D u Kolína
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Příspěvky: 3790
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Bílovec,Nový Jičín
- Kontaktovat uživatele:
- NEEO
- Test driver
- Příspěvky: 2764
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Hradec Králové
Ahojky.jsem rád že ti chutnalo- třeba to nechám upéct i na náš květnový srázek.Jari píše:Včera odskoušeno-můžu doporučit-mňam-mňamNEEO píše:Přidám taky jednu rychlovku pro návštěvy.
Listové těsto rozválím na plech jako na štrůdl a na to dám místo jablek šunku nebo slaninu a k tomu sýr nebo to co dům dá a potřu to hořticí a zabalím jak štrůdl a pak to upeču a nakrájím.Je to lahoda.Zkuste to.
- dosik
- Nováček
- Příspěvky: 31
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Ústeckoorlicko
Tak jsme doma s přítelkyní vyzkoušeli ty Danyho česnekové placičky a musím říct, že to byl gurmánský zážitek. Akorát jsem místo čerstvého česneku dal nakládaný a místo jednoho vajíčka rovnou dvě, lépe to pak drželo.
takže Dany díky za prima receptík.až budu mít chvilku, tak jsem dám nějaké naše domácí osvědčené, ať se ostatní také mohou inspirovat
takže Dany díky za prima receptík.až budu mít chvilku, tak jsem dám nějaké naše domácí osvědčené, ať se ostatní také mohou inspirovat
Dosik
- PedroH
- Zkušený
- Příspěvky: 1439
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Nový Jičín
- Kontaktovat uživatele:
Taky přidám jeden receptík na mlsku:
Bramborové placky - aneb Moravská pizza
Bramborové placky (kdo neví jak se dělají: brambory oškrábat, umýt nastrouhat a přidat 1 nebo 2 vejce, trochu hladké a zbytek polohrubé mouky, majoránku, nejlépe více než 4 velké stručky česneku, sůl, trošku pepře a sušené papriky a zamíchat, až bude tak středně tekoucí těsto - přidávat v průběhu míchání mouku,páč brambory pouští vodu)
Takže bramborové placky usmažíme dohněda, nakrájíme na ně rajčata, papriku, trochu šunky nebo jiné uzeniny, posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem a dáme na chvilku (aby se sýr pěkně roztekl a zelenina trošku změkla) zapéct do trouby.
PS: můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti a libosti, já mám vyzkoušenu tuto.
Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař-hasič PedroH
Bramborové placky - aneb Moravská pizza
Bramborové placky (kdo neví jak se dělají: brambory oškrábat, umýt nastrouhat a přidat 1 nebo 2 vejce, trochu hladké a zbytek polohrubé mouky, majoránku, nejlépe více než 4 velké stručky česneku, sůl, trošku pepře a sušené papriky a zamíchat, až bude tak středně tekoucí těsto - přidávat v průběhu míchání mouku,páč brambory pouští vodu)
Takže bramborové placky usmažíme dohněda, nakrájíme na ně rajčata, papriku, trochu šunky nebo jiné uzeniny, posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem a dáme na chvilku (aby se sýr pěkně roztekl a zelenina trošku změkla) zapéct do trouby.
PS: můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti a libosti, já mám vyzkoušenu tuto.
Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař-hasič PedroH
-
- Test driver
- Příspěvky: 3565
- Registrován: 02.02.2008 03:18
PedroH od tebe bych čekal spíše recept na flambované maso nebo něco se žhavýmí chilli papričkami a hlavně na konci receptu jsi měl napsat, že vše je třeba uhasit několika krygly ( pullitr s uchem ) pívaPedroH píše:Taky přidám jeden receptík na mlsku:
Bramborové placky - aneb Moravská pizza
Bramborové placky (kdo neví jak se dělají: brambory oškrábat, umýt nastrouhat a přidat 1 nebo 2 vejce, trochu hladké a zbytek polohrubé mouky, majoránku, nejlépe více než 4 velké stručky česneku, sůl, trošku pepře a sušené papriky a zamíchat, až bude tak středně tekoucí těsto - přidávat v průběhu míchání mouku,páč brambory pouští vodu)
Takže bramborové placky usmažíme dohněda, nakrájíme na ně rajčata, papriku, trochu šunky nebo jiné uzeniny, posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem a dáme na chvilku (aby se sýr pěkně roztekl a zelenina trošku změkla) zapéct do trouby.
PS: můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti a libosti, já mám vyzkoušenu tuto.
Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař-hasič PedroH
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 hostů