Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 02.12.2010 18:36

káva+medovník=chuťovej koncert. Já chci taky! Třeba na medovník bych si netroufnul, to vypadá už na vyšší třídu zručnosti. Moje maximum končí u svíčkový.
Super :palec_nahoru:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
Drobek
Junior
Junior
Příspěvky: 349
Registrován: 01.01.2009 10:25
Bydliště: Mistřice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od Drobek » 02.12.2010 19:01

ČOKOLÁDOVÝ MEDOVNÍK

Ingredience na pláty:
150 g másla, 150 g cukru, 1 vejce, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce medu, 1 lžička prášku do pečiva,
400 g mouky.
Na náplň:
Kondenzované mléko (vařit 2 hodiny ve vodě aby skaramelizovalo), 1 máslo -a jelikož já těsto dělam ze dvou dávek tak do krému přidávám karamelový puding krem pak není tak sladký stačí z půl sáčku

Postup:
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získaly tenké pláty. Pečte při 180 stupních cca 10 - 15 minut.(doba pečeni u mě je cca 5 minut když to tam nechám dýl pálí se to asi je to tím , že pláty mám opravdu na tenko cca 2-3mm) Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečicím papíru a s ním sundávejte z plechu, ať pláty nepotrháte. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky. Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
Vrch sypu hořkým kakaem a nemá to chybu
a ještě jedna rada těsto válím mezi dvěma pečícími papíry nelepí se na váleček nemusím podsypávat moukou a je to mnohem rychlejší
Přeji dobrou chuť
byl :-(
Focus 1,6 16v 74Kw 10/98
Obrázek
Je: Focus 1,6 16V 77Kw 2011

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 03.12.2010 00:04

díky, toto si dozajista někdy musím vyzkoušet! :bravo22:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
Drobek
Junior
Junior
Příspěvky: 349
Registrován: 01.01.2009 10:25
Bydliště: Mistřice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od Drobek » 03.12.2010 07:58

vyzkoušej je vážně výborny u nás se peče každou chvíli.Bohužel mizí kosmickou rychlostí :cry:
byl :-(
Focus 1,6 16v 74Kw 10/98
Obrázek
Je: Focus 1,6 16V 77Kw 2011

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 10.01.2011 21:00

Tak si zase něco dáme, ne? Dával jsem to i na jiné fórum, tak to dám i sem:
...kamarád mi poradil recept, který má jeden z nejlepších poměrů chuťový zážitek/cena/námaha. Má pouze dvě ingredience a je strašně dobrej. Co je to?

ingredience č1:

Obrázek

ingredience č.2:

Obrázek

zabalíme:
Obrázek

a pečeme dokud to nezezlátne/žampión nezměkne. Podáváme s čímkoliv:

Obrázek

... já si to dal s chilli omáčkou od asiata a tyhle dvě ingredience jdou nádherně dohromady. Že mě to nenapadlo někdy dřív, je to extrémně jednoduchý. Někdo to ještě různě koření, ale samotný to nechá vyniknout těm dvěma chutím - slanina a žampión. Jak jednoduchý... dobrou chuť :)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
Zdwora
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3001
Registrován: 26.07.2009 15:07
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od Zdwora » 10.01.2011 22:01

to je neco pro me :bravo22: tri ingredience uz bych nezvlad :palec_nahoru:
"Vysmivam se do ksichtu vsem nechapavejm k0k0tum!" by Řezník

Obrázek

Uživatelský avatar
silverwolf
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5701
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Šumava
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od silverwolf » 11.01.2011 08:41

Vypadá to lákavě, peče se to na pánvi nebo v troubě?
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 11.01.2011 11:21

zapéká se to v troubě. Já nevím, já to dal asi na 170 stupňů asi na 15minut, podle oka... :) A je lepší žampiónům uřezat nožičky, pak se to líp balí... :)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
Drobek
Junior
Junior
Příspěvky: 349
Registrován: 01.01.2009 10:25
Bydliště: Mistřice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od Drobek » 12.01.2011 18:04

Tak jsem se rozhodla otestovat ty žampiony a výsledek?jelikož jsem tvor masový tak jsem si ho maličko vylepšila,žampionky jsem naplnila kuřecími játra jsem nakrajela na drobné kostičky a smíchala je s jarní cibulkou .touto směsí jsem naplnila žampiony obalila je anglickou a šupla to do trouby téměř před koncem jsem to zasypala sýrema výsledek je výborný. :D
Přílohy
dobrou chuť
dobrou chuť
byl :-(
Focus 1,6 16v 74Kw 10/98
Obrázek
Je: Focus 1,6 16V 77Kw 2011

Uživatelský avatar
kozlow
.
.
Příspěvky: 7034
Registrován: 20.06.2010 13:11
Bydliště: www.st-rs.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od kozlow » 12.01.2011 19:49

vypadá to dobře:) asi to zkusím zalít ještě pivem a ohromím s tím spolubydlící

Uživatelský avatar
misoo
Test driver
Test driver
Příspěvky: 14839
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Bratislava SR
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od misoo » 12.01.2011 20:25

mickielli15 píše:...a je lepší žampiónům uřezat nožičky, pak se to líp balí... :)
ty sadista !!! :mrgreen: inac vyzera to skvele, urcite pri najblizsej prilezitosti vyskusam :bravo22:

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 12.01.2011 23:28

misoo - :mrgreen:

Drobek - to vypadá moc dobře! Těch variací na téma slanina-žampión je spousta a je to fakt jednoduchý, vděčný základ. Někdo tam třeba dává do žampiónu sušenou švestku. Tvojí variaci určitě vyzkouším :palec_nahoru:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
kozlow
.
.
Příspěvky: 7034
Registrován: 20.06.2010 13:11
Bydliště: www.st-rs.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od kozlow » 13.01.2011 22:44

tak jsem to zkusil..na závěr podlito pivem, vzápětí zasypáno sýrem...a dobré jak cyp! :mrgreen: tímto děkuji za jednoduchou a netradiční vychytávku. Je to skvělé :)

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 04.02.2011 14:54

Klasičtí utopenci bez experimentů:

špekáčky (výborné jsou z Globusu jejich vlastní)
500ml vody
500ml octa
trocha cukru
troška sladké papriky
nové koření
cibule, cibue a cibule
bobkový list
pár pružků čerstvé kapie
hořčičné semínko
masox - nebo bujón "natural"
bílý mletý pepř
hořčice
-každý dává něco - třeba česnek, worchester atd..

postup:
do láku dáme všechno koření a povaříme, necháme zchladnout. Mezitím si oloupeme špekáčky, rozřízneme a uvnitř pomažeme hořčicí smíchanou s bílým pepřem. Vkládáme střídavě špekáčky a cibuli, sem tam pro ozdobu dáme kapii nebo kozí roh... Vychladlým lákem zalijeme.
Co je na tom nejtěžší, je předsevzetí, že se na to MINIMÁLNĚ týden ani nemrknu :mrgreen:

Obrázek

... ta velká sklenice je klasika, ty dvě malé jsou "upgraded edition" - je tam v láku navíc:
-dvě lžíce omáčky chilli Sriracha
-přidáno pepře
-sušené chilli minipapričky přidané do vroucího láku
-čerstvé dlouhé chilli papričky
-je to peklo, lák správně ničí chuťové pohárky :-)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
misoo
Test driver
Test driver
Příspěvky: 14839
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Bratislava SR
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od misoo » 04.02.2011 15:27

hmmm ti utopenci vyzeraju viac ako dobre !! :bravo22:

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé