Stránka 14 z 16

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 22.07.2010 20:00
od AberF
ty zelvicky jsou opravdu z mimibazaru, priznam se ze tam obcas kouknu :oops: jinak tady je original http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=87049. a musim rict ze to vzdy byl pro navstevu zazitek - dcera souseda rekla ze to nebude jist a bezela si domu zkontrolovat svoji zelvicku :D

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 09.11.2010 16:51
od Quickie
tak sme si s priatelkou urobili bulharsky vrstvovany šalat:

suroviny
  • dve male flašky sterilizovaneho zeleru (da sa kupit v Kauflande, inde som ho zatial nevidel)
  • plechovka ananasu
  • plechovka sterilizovanej kukurice
  • 30 dkg šunkovej salamy
  • vacsia flaska majonezy (tušim 440 ml)
  • 5-6 uvarenych vajec
  • 1 pór
  • dóza
postup
  • na spodok dózy vysypat obidve flašky scedeného zeleru
  • na zeler roztrusit všetok ananas (nakrajali sme ho na menšie kusky ako su v plechovkach)
  • dalej všetku kukuricu
  • potrieť to všetko polovicou majonezy
  • na kolieska alebo mesiaciky pokrajat bielu časť póru a posypať majonezu
  • dalsiu vrstvu tvori na štvorčeky pokrajana šunkova salama
  • na kolieska pokrajane uvarene vajcia
  • potrieť to všetko druhou polovicou majonezy
  • ozdobiť to všetko pokrajanou zelenou časťou póru
dá sa jesť samostatne, alebo s chlebikom.. my sme mali vyprazany rezen :mrgreen:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 27.11.2010 00:05
od mickielli15
Tak. Možná bych to měl psát do rubriky "co vás dnes vytočilo", protože jsem tu teď seděl asi hodinu a chtěl jsem se s vámi podělit o jeden recept, kterej jsem dnes dokončil. Tu hodinu jsem psal a přidával spoustu fotek. Co čert nechtěl, nezálohoval jsem si já DEBIL to co píšu. A pak jako IDIOT jsem stisknul tlačítko NÁHLED a šuuup už jsem byl odhlášenej. Žádný backspace ani nic jiného nepomohlo (někdy mi to ale funguje, někdy ne). TAKŽE V PRDELI CELÁ HODINOVÁ PRÁCE Asi znáte ten pocit. Takže se nadechnu a jdu na to znovu. Stejně jsem z toho receptu přežranej a skoro se nemůžu hýbat :mrgreen:

Tak pojďme na to.

Našel jsem na internetu recepty na špekové knedlíky. Jeden z nich jsem trochu upravil, ale stále je to recept uživatelky na tomto webu, link přímo na recept:
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10553
.. já jsem si ten recept trochu "cracknul" pomocí různých ingredienčních "berlí". :wink:

Tak. A teď ingredience:

Předesílám, že toho dělám hodně. Kdo bude dělat menší knedlíky, bude jich tak 30, já dělám trochu větší, tak jich bylo 20. Jo a taky na toto množství jsem neměl dost velké nádobí, tak jsem smažil na dvakrát a celé to pak míchal v plastové krabici z Ikei :mrgreen: (viz fotky).

- 20 rohlíků (nebo 14 velkých královských z Globusu)
- 3/4kg uzeného bůčku
- 20dkg slaniny vcelku
- 20dkg škvarků
- necelý litr mléka
- 8 vajec
- asi 300g polohrubé mouky
- hooodně cibule :-)
- sůl, bílý mletý pepř, kmín
- svazek petrželové natě, případně i sušená perželová nať, ať je to pěkný, pestrý zelený knedlík :-)
- snad ještě něco, kdyžtak to sem šupnu, když ještě na něco přijdu
- edit - třeba olej nebo sádlo :-)

postup:

- slaninu, škvarky, rohlíky i bůček nakrájíme na menší kostky.
- zpěníme cibuli, opečeme uzeniny, smícháme vše s houskami a necháme trochu "okřupatět".
- mezitím si rozkvedláme (nebo šlehačem pomalu) mléko s vejci a kořením, i s petrželí.
- směs uzenin a housky sesypeme do plastové bedny z Ikei :mrgreen: a zalijeme již ochucenou směsí mléka a vajec. Pořádně promísíme a necháme odpočinout a nasáknout zhruba hodinu.
- Po hodině přidáváme pomalu mouku, až dosáhneme ošklivě mazlavé, na rukou únavně ulpívající hmotu.
- namočíme ruce do studené vody. Vytvarujeme knedlík a s občasnými nadávkami tvarujeme jeden za druhým. Klademe je na podklad pokrytý moukou.
- vaříme v páře (parní hrnec, parní mikrovlnka, nebo prostě hrnec a ručník). Menší kousky se vaří asi 30min., větší potom zhruba minut 40 (to se týká páry, ve vodě trochu méně). V páře se ale vaří lépe a nerozpadá se to ani :palec_nahoru:
- nakrájíme si cibuli na superjemné půlměsíce, které rozmělníme v dlani, obalíme v hladké mouce, osolíme a smažením tohoto polotovaru získáme zlatou, křupavou cibulovou slámu na ozdobení. Na dochucení ještě klasická cibulka dozlatova na polití.

-----------------------------------------------------------------------------------------

příloha:
červené kysané zelí s karamelem:

- tři balení červ. kys. zelí hodíme do hrnce, zalijeme trochou vody a pomalu za občasného míchání dusíme asi hodinku.
- přidáme dvě najemno nastrouhaná jablka a ještě chvilku vaříme
- na pánvi rozpustíme máslo, přidáme tři vrchovaté lžíce cukru a po zkaramelizování přidáme do zelí.
- osolíme podle chuti - pepř, kmín.

... nevím, to minulé podání bylo asi přesnější, psal jsem to hned potom, co jsem to jídlo snědl - no snědl - nesnědl, ještě máme 16 knedlíků v lednici... :hhura:

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tak. a teď fotoseriál.

takže houstičky, že...
Obrázek

...uzený bůček, slaninka, škvarky, cibulka:
Obrázek

hmota po zalití mlékem s vejci - po hodině odpočinku:
Obrázek

ta samá hmota, ale už nekamarádsky matlavá po postupném smíchání s moukou:
Obrázek

horší tvarem (měkké, relativně křehké těsto):
Obrázek

po vyndání z parní nádoby:
Obrázek

jídlo mi tak chutnalo, že jsem si s finálníma fotkama trochu pohrál. Ale ne moc, protože jsem měl myšlenky jen na postel :mrgreen:
pozóor, bude překváápko:
Obrázek

a teď už jen dobrou chuť!!!
Obrázek
Obrázek

nevím co jiným, mě to zabralo dost času, i vzhledem k tomu, že jsem chlap a taky vzhledem k připravovanému množství. Jak říká autorka původního receptu: co nesníte, ještě před uvařením zmrazte. :palec_nahoru: A potom samozřejmě trochu :beer: :nazdravi: :beer: :bebng:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 27.11.2010 02:21
od Radek 1.8 16V
Teda, vypadá to skvěle Obrázek!!! A přestože jsem ještě přežranej od večeře, tak na to mám chuť!!!
Ale co mě nadchlo nejvíc, je ta bedna z IKEI. Každý vánoce řešíme, v čem dělat bramborovej salát a letos máme konečně po problému!!! Díky...:perfect:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 28.11.2010 00:57
od mickielli15
díky :) ...opravdu doporučuju vyzkoušet. Je to sice kalorický jako bejk, ale jednou za čas... ...a s tou krabicí - byl jsem už zoufalej, tak jsem jí vymyl a šup tam s tím :D

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 28.11.2010 17:02
od Zdwora
Sakra tady je to samej kuchar :palec_nahoru: Je tu taky naky vlakno pro nas "umimpustitledamikrovlnku" :?: :mrgreen:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 29.11.2010 07:45
od silverwolf
mickielli15: paráda :palec_nahoru: :palec_nahoru:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 29.11.2010 16:20
od mickielli15
děkuju, právě jsem domlasknul poslední kousek, šlo to rychle, jedli jsme to s láskou :mrgreen: , ale dneska jsem si radši koupil kopu ovoce a budu dělat ovocnej salát, abych se svému tělu trochu omluvil... :lol:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 29.11.2010 20:28
od JardaB
Inspirován počasím za okny jsem šel zkusit nový recept na svařáček, co jsem nedávno potkal na dobrerecepty.cz
Vidím na něm dvě pozitiva: k vínu je celkem šetrný (jen se ohřeje) a cukr je transformován do karamelu, což já můžu :wink:

Sice jsem doma nenašel badyán, ale i tak je výborný. Klidně může chumelit dál!

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 30.11.2010 14:48
od misoo
mickielli15 píše:děkuju, právě jsem domlasknul poslední kousek, šlo to rychle, jedli jsme to s láskou :mrgreen: , ale dneska jsem si radši koupil kopu ovoce a budu dělat ovocnej salát, abych se svému tělu trochu omluvil... :lol:
a ked sa ospravedlnis, tak sa potom nezabudni aj riadne najest !! :!: :mrgreen:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 30.11.2010 20:30
od miki21
Hoši neserte mně.Ještě jsem nestihl udělat želvy a a Vy s další mňamkou :dih: :totlsmile:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 01.12.2010 10:03
od kozlow
Jardo :bravo22:
paráda, zase nová inspirace na dlouhé zimní večery

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 01.12.2010 23:20
od mickielli15
tak dnes byl sladký den, dostal jsem v obchodě chuť na mléčnou rýži. Ale proč kupovat 100g za 14kč, když si člověk může vyrobit klidně velkej kastrol za 40kč...

-vanilkový cukr, mléko, rýže, puding, kdo chce - smetana. Ozdobit ovocem, polít medem... mňam.

- rýži uvařit ve vodě, klidně jí dát víc času :-)
- potom jí dát do horkého mléka a povařit za stálého míchání, osladit vanilkovým cukrem
- mléka dát zprvu méně, postupně přidávat
- udělat klasickej puding z prášku a přidat ho tam
- pokud to moc zhoustne, přidáme mléko (naopak se to dělá hůř - tak jsem to udělal já a měl jsem to řídký, že jsem musel ještě přivařit rýže - nebo dát ještě jeden puding)
- můžeme a nemusíme tam dát kousek másla, nebo trochu smetany
- zdobení se meze nekladou (třeba ovoce, nebo granko, džem, med - no to už si každej určí sám...).
-počítat s tím, že po vypnutí to ještě samo trochu dojede a zhoustne, jak se rýže nasákne
- můžeme podávat :-)
Obrázek

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 02.12.2010 14:14
od misoo
mickieli, to snad chces povedat, ze si sa za tych par korun j*bal s varenim nejakej sladkej slichty ??? :roll: :lol: ale ako dezert po nejakom chutnom masku to neni zla vec :palec_nahoru: 8)

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 02.12.2010 15:43
od Drobek
Taky jsem dělala synovi mňamku do školy,chtěl upect čokoládový medovník a výsledek?prý po otevření byl hned snědený ještě že jsem si kousek schovala i pro sebe a ted si ho dám ke kávičce :D