Diagnostika motoru

Moderátor:phofy
Odpovědět
pava
Junior
Junior
Příspěvky: 413
Registrován: 17.10.2008 22:29
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od pava » 29.05.2009 17:26

iggy: co říkáš na tento kabel, bude to chodit se ScanMasterem?

http://auto.bazac.cz/z/54982/

Uživatelský avatar
Wizzy008
Junior
Junior
Příspěvky: 271
Registrován: 15.10.2008 07:45
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od Wizzy008 » 29.05.2009 17:35

Jo, tento kabel mám a se Scanmasterem chodí.
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver


Obrázek

pava
Junior
Junior
Příspěvky: 413
Registrován: 17.10.2008 22:29
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od pava » 29.05.2009 17:47

wizzy: psal jsem tomu chlápkovi co to nabízí na mail a asi do toho půjdu, ne že bych to potřeboval ale tyto věci mě baví. Ten prográmek jsem našel, kabel taky není drahý. Jak to chodí přes noťas, spojí se to samo, nebo je to potřeba nějak nastavit? Přes ten program se asi nedá nic nastavit, ale jen číst co? Jdou mazat i chybové kódy?

Uživatelský avatar
Wizzy008
Junior
Junior
Příspěvky: 271
Registrován: 15.10.2008 07:45
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od Wizzy008 » 29.05.2009 18:12

Chodí to v pohodě (musí být zapnuté zapalování ;-) )
Přes noťas to chodí dobře, já si to rozjel dokonce na tom malém hajzlíkovi, co dávají teď k sekačkám zadarmo u Fiatu...chci říct u Mountfieldu.
Mazat chybové kódy tím jde, ale nastavovat něco dalšího ne.

Jinak na tom inzerátu je ten kabel moc drahý, na aukru jsem ho koupil podstatně levněji.
http://aukro.cz/search.php?string=elm+3 ... onal_rec=0
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver


Obrázek

pava
Junior
Junior
Příspěvky: 413
Registrován: 17.10.2008 22:29
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od pava » 29.05.2009 18:18

wizzy: ještě poslední dotaz. Jak nastavit komunikaci, ručně, nebo automaticky, popř.jak to nastavit. Poradíš?

Jinak díky za tip :D

Uživatelský avatar
iggyrock
Junior
Junior
Příspěvky: 255
Registrován: 13.05.2009 19:19
Bydliště: Šumava

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od iggyrock » 29.05.2009 19:36

Taky se mě zdá ten kabel drahej. Mě vyšel přes ebay z Číny na 800,-Kč - za to bych to ani doma nezbastlil. Ale záleží na tom, kdo s tím chce co dělat - ten výše uvedený hodně bytelně :-). Iggyrock

@pava: Ten prográmek máš vostrej? Je tam trochu líp vychytaná registrace, tak nevím???
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback

Uživatelský avatar
Wizzy008
Junior
Junior
Příspěvky: 271
Registrován: 15.10.2008 07:45
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od Wizzy008 » 29.05.2009 19:41

Já jsem si ten USB COM v systému nastavil natvrdo na COM1 (ale je to fumašuk, scanmaster umí libovolné numero) a ve Scanmasteru jsem nastavil, ať jede na COM1 a víc se o to starat nemusím.
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver


Obrázek

Uživatelský avatar
Rumcajs1
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5882
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Jihlava

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od Rumcajs1 » 29.05.2009 21:47

koukám že ceny těch kabelů se skoro rovnají jedný diagnostice u Forda 8O
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi

Uživatelský avatar
vavris2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 47
Registrován: 09.05.2009 23:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od vavris2 » 09.06.2009 15:21

a co chlapi má někdo zkušenost s připojením Fordu Mondeo...rv 1996....budou tam sedět kabely co jste vypisovali....líbylo by se mi to mít dom poněvač na mondeu mi často svíti ABS tak abych si zjistil které čidlo to jee atd......
Ford Mondeo Notchback MK-II, 1.8 TD rv.1996 66kw

Uživatelský avatar
iggyrock
Junior
Junior
Příspěvky: 255
Registrován: 13.05.2009 19:19
Bydliště: Šumava

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od iggyrock » 09.06.2009 15:50

Tobě OBD na 99% fungovat nebude - viz. příloha.

Benzín: od r.2000
Nafta: od r.2003

Iggyrock
Přílohy
Zavedení OBD v Evropě
Zavedení OBD v Evropě
OBD.gif (1.38 KiB) Zobrazeno 2957 x
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback

Wolf2

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od Wolf2 » 09.06.2009 17:57

udělal jsem si radost a koupil jsem si tady to Obrázek umí to číst chyby v paměti ŘJ a mazat je , LIVE data to neumí ,ale za tu cenu co jsem to pořídil tak je to super

Uživatelský avatar
vavris2
Nováček
Nováček
Příspěvky: 47
Registrován: 09.05.2009 23:31
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od vavris2 » 09.06.2009 20:40

hmm...tak to je škoda ale ta vecička jak tam hodill wolf2 tak ta vypadaá dobře :wink:
Ford Mondeo Notchback MK-II, 1.8 TD rv.1996 66kw

pava
Junior
Junior
Příspěvky: 413
Registrován: 17.10.2008 22:29
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od pava » 09.06.2009 20:44

A jaká je cena, mě stal kabel i s poštovným 1300,-, program se válí na netu..

Wolf2

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od Wolf2 » 09.06.2009 21:04

cena na aukru.cz cca 400kč ,jinak tady je nehorázně drahý http://www.rostlinnyolej.cz/cs/seznam-v ... ner-2.html :wink:

pava
Junior
Junior
Příspěvky: 413
Registrován: 17.10.2008 22:29
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: Diagnostika motoru

Příspěvek od pava » 09.06.2009 21:34

Tak 400,- je super cena, která nemá konkurenci

Odpovědět

Zpět na „Motor - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti