Právě je 14.12.2019 14:40



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 141 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
 Nefunkční klimatizace 
Autor Zpráva
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 241
Bydliště: Olomouc
Odeslat Nefunkční klimatizace
Zdravím Vás,

mám na Mondeu něco špatného s klimou a docela mě to už sére :) Když je auto studený, natočím, klima naběhne, všechno cajk. Jakmile už je ale auto zahřátý, nenaběhně a pořád jen fouká teplej vzduch. A když zastudena vyjíždím s funkční klimou, po čase prostě přestane fakčit.

Nějaké nápady, myšlenky?

Dík,

Aki

_________________
Ford Focus 1.8i LPG Kombi 99
ex Ford Mondeo 2002, 2.5 V6 Ghia
ex Ford Focus 2.0i flip flop


07.07.2009 08:48
Profil
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 16.06.2008 22:08
Příspěvky: 1736
Bydliště: Praha 10
Odeslat Re: klima - něco je špatně
A byl jsi na doplneni klimi?

_________________
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
ObrázekObrázek


07.07.2009 12:19
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 241
Bydliště: Olomouc
Odeslat Re: klima - něco je špatně
zatím ne, nebyl jsem dojmu, že pokud mi to takhle funguje (ze začátku dost chladí, než se vypne), tak je tam média dost..ne? tenhle stav trvá už měsíc dva, což dle mě nevypadá na nedostatek média..nebo se mýlím?

_________________
Ford Focus 1.8i LPG Kombi 99
ex Ford Mondeo 2002, 2.5 V6 Ghia
ex Ford Focus 2.0i flip flop


07.07.2009 14:25
Profil
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 16.06.2008 22:08
Příspěvky: 1736
Bydliště: Praha 10
Odeslat Re: klima - něco je špatně
No me se stavalo, kdyz jsem vytocil motor, tak mi klima tak na minutu prestala chaldit a sel do kabiny teplej a vlhkej vzduch. Co jsem nechal doplnit klimu (60g chladiva) tak uz to nedela.
Urcite bych udela tu vymenu. Vydyt to stoji 500,- zalezi kolik ti tam doplni media.
Me to presne stalo 478kc. Vymeni se tam i olej a treba to je tim, ze se kompresor blbe maze.

_________________
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
ObrázekObrázek


07.07.2009 15:11
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený

Registrován: 25.04.2008 19:25
Příspěvky: 1937
Bydliště: Praha
Odeslat Re: klima - něco je špatně
A nevite nekdo, jak je to s klimou, kdyz je vypnuta, ale na displeji mam treba 22st... je to tak, ze kdyz je venku zima, bere to studeny vzduch a prihrejva tak, aby vevnitr bylo 22st a kdyz je venku moc teplo, tak jelikoz klima nebezi, vhani to venkovni teply vzduch?

_________________
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001


10.07.2009 22:41
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 9805
Bydliště: Střední Čechy
Odeslat Re: klima - něco je špatně
Tak to funguje.Pokud jedeš v zimě a klima je vyplá,tak nastavíš 22st.Až bude mít z čeho topit,tak ohřeje vháněný vzduch na 22st. a bude stále dotápět na těch 22.Pokud pojedeš v létě a venku bude 30,tak Ti 22st.v autě bez klimy nedá...

_________________
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!


12.07.2009 15:42
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 5938
Bydliště: Jihlava
Odeslat Re: klima - něco je špatně
já myslel, že pokud nemám zapnutou klimu a ani AUTO, tak ta stupnice LO - HI funguje na stejným principu jako by tam bylo kolečko jak to bývá u mondeí bez automatický klimy.

_________________
Přítomnost:
Mondeo MK4 Titanium S 2.2 TDCi
Focus MK2 1.6 TDCi kombi
Focus MK2 před fl. 1.6 TDCi hatch

Minulost:
Escort 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDCi, Focus I 1.4i, Mondeo MK3 2.0 TDDi, Focus I 1.8 TDDi


12.07.2009 22:25
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený

Registrován: 25.04.2008 19:25
Příspěvky: 1937
Bydliště: Praha
Odeslat Re: klima - něco je špatně
Kota: jestli to fakt takhle funguje, tak je to fakt dobry. Jen skoda, ze kdyz clovek sahne na tlacitka teploty nebo sily vetrani, ze se klima hned zapina... aspon ja pak ji pristihnu, ze bezi

_________________
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001


13.07.2009 17:21
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 9805
Bydliště: Střední Čechy
Odeslat Re: klima - něco je špatně
Tak nerad bych tu šířil nějaké bludy.Já mám denso a tam to opravdu tak funguje.Pamatuju si to ze zimy,že se větráky s ohřátím motoru zrychlovali a jak dotopila k teplotě,tak zase ubrala.Jak je to s klasickým klima panelem nevím,ale čekal bych,že pokud bude klima automatická,tak se bude chovat stejně jako v densu...

_________________
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!


13.07.2009 20:25
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 19.06.2009 17:41
Příspěvky: 426
Bydliště: Moravskobudějovicko
Odeslat Re: klima - něco je špatně
Pánové, vypínám klimu kousek před cílem, aby se vysušila. Když ji vypnu, začne foukat velice vlhký vzduch do interiéru - prý je to normální. Ale co když ji vypnu úplně OFF, aby nefoukal vzduch vůbec? Teoreticky by pak ten vlhký vzduch dovnitř nešel, ale vysuší se potom ten okruh? No FOFO fóru je toto detailně rozebrané, ale s tím vypnutím systému úplně nevím???

_________________
Nyní FORD MONDEO hatchback: 2.0 Duratec HE 107kW, 10/2010
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě


16.07.2009 17:50
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 19.04.2009 22:40
Příspěvky: 36
Bydliště: Nitra-Svk
Odeslat Re: klima - něco je špatně
i mne po vypnuti jede vlhkej vzduch, jenomze nekdy se mi az okna zarosi...ale to mam zasranej vyparnik, cistil jsem ho 4x a nic nepomohlo...

_________________
Ford Mondeo 2001, 1.8 16V elektrika, vyhr. zrcátka, klíma,IPS,ABS,BAS,6x Airbag,vymenená maska


16.07.2009 18:51
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 9805
Bydliště: Střední Čechy
Odeslat Re: klima - něco je špatně
To,že po vypnutí klimy jde vlhkej vzduch je normální.Klima ho vysouší a v létě je vzduch vlhký.Proto je rozdíl tak znatelný.Pokud je i se zápachem,tak je potřeba okruh ventilace a výparník dezinfikovat.Pokud bys jí vypnul tlačítkem OFF,tak se Ti budou z toho vlhka v okruhu tvořit plísně a bakterie daleko rychleji a bude víc zapáchat.

Twiister:A jakým způsobem si klimu čistil?

_________________
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!


16.07.2009 20:06
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 19.06.2009 17:41
Příspěvky: 426
Bydliště: Moravskobudějovicko
Odeslat Re: klima - něco je špatně
Takže je to normál - OK, není to nic hrozného, jen jsem nevěděl... Smrádek zatím není, tak to nechám zatím být. Z jara mi to nedělalo, ale to je asi tím, že jsou teď velká vedra oproti jaru. :wink:

_________________
Nyní FORD MONDEO hatchback: 2.0 Duratec HE 107kW, 10/2010
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě


16.07.2009 20:27
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 9805
Bydliště: Střední Čechy
Odeslat Re: klima - něco je špatně
Přesně tak.Teplotní rozdíly jsou daleko větší ,a proto je i víc znatelný ten rozdíl.

_________________
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!


16.07.2009 22:30
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený

Registrován: 05.02.2009 13:30
Příspěvky: 1763
Odeslat Re: Zvuky a vibrace
Tak mám také problém se zvukem :roll: Je to takové jako kdyby cinkání a do toho rachocení. Oba zvuky se objeví při nastartování a velmi se stiší po sepnutí kompresoru klimatizace za cca 2-3 sekundy po nastartování. Dle tohoto chování se mi zdá, že po vytočení motoru do vysokých otáček se kompresor odpojuje. Je toto chování na Mondeu normální, nebo možné na ST220 kde se klade důraz na výkon motoru?
Jedním člověkem mi bylo řečeno, že by se mohlo jednat o nějakou spojku klimatizace. Ale bohužel tomu vůbec nerozumím :(

_________________
ST220 model 2004


19.07.2009 11:38
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 141 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.114s | 10 Queries | GZIP : Off ]