spojka

Moderátor:phofy
Odpovědět
Uživatelský avatar
PaWel
Junior
Junior
Příspěvky: 423
Registrován: 19.06.2009 17:41
Bydliště: Moravskobudějovicko

Re: spojka

Příspěvek od PaWel » 08.03.2014 20:36

JJ podle mě něco odrbali, taky jsem měnil spojku, všechno naštěstí OK, teď v týdnu mi začal klepat volant, tak jsem nechal prevážit kola (ztratil jsem záváží) a s podivem maníci ani na obou stranách nezacvakli dráty od ABS do držáků, gumař se divil, že se neprořely... :nixw: a já taky. (ještě že si toho všiml, aby ne taky).
Naposledy upravil(a) PaWel dne 08.03.2014 20:37, celkem upraveno 1 x.
Nyní FORD MONDEO hatchback: 2.0 Duratec HE 107kW, 10/2010
Před FORD MONDEO sedan: 1.8 Duratec HE 92kW, 10/2003
Před MAZDA 323f BG GT: 1.8 DOHC 16V/96kW, 11/1991, červená, šíbr, křídlo, komplet v el. výbavě

Kosto
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 15.06.2010 03:14

Re: spojka

Příspěvek od Kosto » 08.03.2014 20:36

menili mi simmering klukoveho hriadela presne tento vnutorny

Obrázek
ford monde, tdci, 85kw, 5 kvalt. 2005, hatchback

Kosto
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 15.06.2010 03:14

Re: spojka

Příspěvek od Kosto » 08.03.2014 20:37

vsak ma to stalo aj s robotou 700 eur tak snad to reklamuju....
ford monde, tdci, 85kw, 5 kvalt. 2005, hatchback

krenda
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2518
Registrován: 25.12.2011 17:56
Bydliště: Novojičínsko

Re: spojka

Příspěvek od krenda » 08.03.2014 21:04

Hodně štěstí při reklamaci :wink:
je: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S
bylo: Ford Mondeo, 10/2005, liftback, 2.5 V6, Trend SE, LPG Elpigaz
bylo: Ford Escort, 08/1995, kombi, 1.6 16V, GHIA, LPG Elpigaz
bylo: Fiat Mirafiori, 07/1977, sedan, 1.6 OHV, 55kW

Kosto
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 15.06.2010 03:14

Re: spojka

Příspěvek od Kosto » 08.03.2014 22:31

znova to mam takto zaolejovane

Obrázek
ford monde, tdci, 85kw, 5 kvalt. 2005, hatchback

Uživatelský avatar
ivo123
Junior
Junior
Příspěvky: 469
Registrován: 16.01.2012 20:00
Bydliště: bratislava -SK

Re: spojka

Příspěvek od ivo123 » 11.03.2014 21:08

nevie nahodou niekto nieco o tom ze sa da zamenit spojka mondea mk3 2,2tdci s tranzitom 2.2tdci ? lebo sa mi zda ze som to niekde cital ze tranzit ju ma silnejsiu a ze sa da zamenit a narazil som na komplet aj s dvojhmotou na ebayiii za velmi dobry penaaaz :Dancer:
mondeo mk3 ghia , fulllllll , 2,2 tdci , 117kw/160ps + 409Nm vdaka deCatu , Zetec-S orig kit , stardust silver , EX !!! PROFItunning chip = 133Kw/180ps + 437Nm , 2x podvozok - EIBACH + ST shocks + KW Suspension , K&N filter , NEW !!! ROBKO-čip

Uživatelský avatar
davemomo
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5672
Registrován: 03.01.2011 18:07
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Re: spojka

Příspěvek od davemomo » 11.03.2014 21:50

Zamenit se da, ale za jakou presne to nevim, takhle se to vetsinou resi u tohohle motoru pri vykonovejch upravach, tohle bych chtel resit taky az to bude aktual :palec_nahoru: mozna tam narvat jednohmotu, takze pokad nekdo vi cim to presne nahradit ....
Obrázek
Ford Mondeo MK3 Titanium X (ST paket) 2,2 TDCI GALERKA

koupím jednu zadní a 2přední krytky ST prahu před FL :D

Uživatelský avatar
ivo123
Junior
Junior
Příspěvky: 469
Registrován: 16.01.2012 20:00
Bydliště: bratislava -SK

Re: spojka

Příspěvek od ivo123 » 11.03.2014 22:00

lebo som nasiel na eBay pre tranzit komplet sadu spojky aj s DMF z 2.2tdci ale rocnik 06 za perfektnu cenu ze :hhura: tak preto sa pytam a uz aj ked teda mame neaky ten konik navyse tak by to bolo super , uz som pisal aj na UK forum ci aj tam nahodou nieco nevedia o tom
mondeo mk3 ghia , fulllllll , 2,2 tdci , 117kw/160ps + 409Nm vdaka deCatu , Zetec-S orig kit , stardust silver , EX !!! PROFItunning chip = 133Kw/180ps + 437Nm , 2x podvozok - EIBACH + ST shocks + KW Suspension , K&N filter , NEW !!! ROBKO-čip

Kosto
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 15.06.2010 03:14

Re: spojka

Příspěvek od Kosto » 25.03.2014 16:32

Chcem sa este opytat cez co este moze okrem simmering kuluky vnutorneho tiect motorovy olej, alebo robit flaky ?
ford monde, tdci, 85kw, 5 kvalt. 2005, hatchback

Uživatelský avatar
Matrosh
Nováček
Nováček
Příspěvky: 62
Registrován: 05.03.2013 17:57
Bydliště: Světlá nad Sázavou

Re: spojka

Příspěvek od Matrosh » 16.04.2014 12:44

Tak spojka se u mě taky už začíná dost projevovat, teda nědělá mi to žádnej rachot jako vám ale při prudších rozjezdech mě ten setrvák celkem pěkně nakopne ale co mě irituje víc je že se dost blbě za studena někdy i za tepla řadí 1 2 a R. Vim na beton že když stojim a řadim jedničku tak spojka pořádně nevypne protože si pomáhám tim že tam dám nejdřív trojku a pak už tam jde jednička v poho ale stanese že při pomalym řazení než tu jedničku dotlačim tak mi drhnou zuby, jakobych tim kvaltem teprva zastavil hnací hřídel v převodovce která je z nějakého důvodu částečně poháněná motorem. Je mi jasný že to pujde komplet ale zajímalo by mě na který konkrétní díl by to mohlo poukazovat. Mam najeto 168 tis. nevim to na beton ale podle stavu dílů včetně tý spojky by to mohlo tak odpovídat.
Obrázek

Mondeo MK3
85 kw TDDI
2000 sedan
Galerka https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 55&t=35445

krenda
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2518
Registrován: 25.12.2011 17:56
Bydliště: Novojičínsko

Re: spojka

Příspěvek od krenda » 16.04.2014 14:15

Jestli ti spojka neklouže a setrvák neklepe při vypnutí motoru nebo při zvýšených volnoběžných otáčkách cca 1500ot/min tak bych tvůj problém spíš viděl na spojkový válec, minimálně bych v něm vyměnil brzdovou kapalinu. Bere ji ze společné nádobky jako brzdy. Často servisáci vymění kapalinu jen v brzdách a na spojkový válec kašlou. To horší řazení převodovky může taky dělat starý převodový olej. Vyměnit za předepsaný, cca 2litry a případně tam přidat přípravek od WYNNS do převodového oleje. Mně osobně to hodně pomohlo a převodovka řadí krásně lehce. Taky pomáhá promazání mechanizmu řazení převodovky na vrchu převodovky, případně táhel od řadicí páky.
je: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S
bylo: Ford Mondeo, 10/2005, liftback, 2.5 V6, Trend SE, LPG Elpigaz
bylo: Ford Escort, 08/1995, kombi, 1.6 16V, GHIA, LPG Elpigaz
bylo: Fiat Mirafiori, 07/1977, sedan, 1.6 OHV, 55kW

zeli
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 999
Registrován: 08.01.2011 15:59

Re: spojka

Příspěvek od zeli » 17.04.2014 23:20

pritlacak
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza

Uživatelský avatar
KoDeath
Nováček
Nováček
Příspěvky: 107
Registrován: 04.12.2012 16:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: spojka

Příspěvek od KoDeath » 02.06.2014 13:26

zdravím vás :-)...mám dotaz ohledně ložiska - jaké ložisko je vhodné pro moje mondeo (2.0 TDCI 96kW, r.v. 2002, 5q). Na AutoKelly jsem našel Valeo (SP 810035) za cca 3100Kč. Jinde na netu jsem ho našel i za cca 2000Kč. Kamarád, co mi shání díly a spravuje auto by mi ložisko sehnal za 3500Kč PO slevě!! Na AutoKelly mají ještě LuK od 6500Kč. Abych pravdu řekl, tak jsem z těch značek, cen a verzí poněkud zmaten :lol:.

Doporučite mi prosím nějaké, podle kterého se můžu orientovat a dál vybírat? :lol:

Dííky

//EDIT: tak po zprovoznění Microcatu jsem našel FINIS kód (1478806) a snad jsem našel správné ložisko :-)
Obrázek
Ford Mondeo Mk. III kombi - r.v. 2002 | 2.0TDCI - 96kW | Ghia || Author Traction 2010 White

Kosto
Nováček
Nováček
Příspěvky: 113
Registrován: 15.06.2010 03:14

Příspěvek od Kosto » 08.06.2014 14:13

Kludne zober aj luk. Ja som mal luk montovane v prvovyrobe.
ford monde, tdci, 85kw, 5 kvalt. 2005, hatchback

slavo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 20.07.2012 12:14

Re: spojka

Příspěvek od slavo » 17.04.2015 19:55

Mam taky problem na mojom Mondeu niekedy z radenim 1.stupna a castejsie i zo zaradenim spiatocky. Problemy s tymito stupnamy sa pomali zhorsuju a stane sa ze pri zastaveni napr. prechode tam nedostanem jednotku. Neviete kde zohnat nejaky technicky popis mojej prevodovky a pripadne nastavenie tiahel radenia ? Aky typ prevodovky a pricina to moze byt ? Tipujem to prave na tie tahla resp. lanovody a nastavenie alebo pritlacak. Prevodovka ma len malo nabehane nieco cez 60tis. a olej je tiez o.k.
Ford Mondeo Mk4 (2009) 1.6L 16V Ti-VCT (110PS)

Odpovědět

Zpět na „Motor - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti