Termostat

Moderátor:phofy
Odpovědět
vencator
Junior
Junior
Příspěvky: 496
Registrován: 04.11.2010 15:51
Bydliště: telnice

Re: Termostat

Příspěvek od vencator » 03.02.2012 11:19

tak stím sem se ještě nesetkal že by auto nemělo teploměr,nahoď nějakou fotku auta který to má nebo budíky.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

Uživatelský avatar
johnyram
Junior
Junior
Příspěvky: 250
Registrován: 16.05.2010 17:58
Bydliště: Liberecko

Re: Termostat

Příspěvek od johnyram » 03.02.2012 11:57

Takovejch aut je co nemají teploměr, hlavně ty levnější, co mají jen jeden budík a to je tachometr. Toyoty, citroeny, peugeoty atd. Je vidět, že jsi ještě málo viděl :wink:

Jen namátkou pár ukázek, mají jenom kontrolku a výstrahu když dosáhneš kritické teploty :wink:

Obrázek
Obrázek
Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...

Uživatelský avatar
Smaily
Junior
Junior
Příspěvky: 209
Registrován: 14.04.2011 10:58
Bydliště: Košice / Humenné

Re: Termostat

Příspěvek od Smaily » 03.02.2012 12:12

a čo Mondeo MKIV po FL:

Obrázek
Ford Mondeo 2.0 TDCi 85kW TITANIUM - MK4 - 2009 - Hypnotic Silver -> Galéria TU!!!
Obrázek

Uživatelský avatar
johnyram
Junior
Junior
Příspěvky: 250
Registrován: 16.05.2010 17:58
Bydliště: Liberecko

Re: Termostat

Příspěvek od johnyram » 03.02.2012 12:14

No vidíš, a jaký to je kočár a nemá budík :hah:

Doufám, že se tam dá aspoň nějak jednodušše navolit :nixw:
Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...

vencator
Junior
Junior
Příspěvky: 496
Registrován: 04.11.2010 15:51
Bydliště: telnice

Re: Termostat

Příspěvek od vencator » 03.02.2012 13:53

u toho mondea to bude stejně jak s ukazatelem na nádrž,bude v digitálu,já jsem málo neviděl,ale zrovna nákupní tašky mě neberou tudíž ani nezajímají a zrovna i u těch značek není ani se čemu divit že to nemaj,je to jak stou kabelou na jeden nákup a pryč stím.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

vencator
Junior
Junior
Příspěvky: 496
Registrován: 04.11.2010 15:51
Bydliště: telnice

Re: Termostat

Příspěvek od vencator » 05.02.2012 15:27

tak nevím,dnes jsem to napojil přes obd a mrkl v torque na teplotu motoru,oba termostaty vyměněný a teplota pořád naprd ale jen na budíku.
ručička na kraju bílího a v torque teplota 83 stupnu,když jsem zpomalil šla na 77 a po přidání asi tak za 15 sek. bylo zas 82 ale budík o něco ještě níž a měl jsem zaplí i topení.tak to vidím spíš asi jako poruchu budíku nebo má asi velkou prodlevu na zobrazení nebo asi někde bude problém v káblu.

kdyby měl někdo zájem tak mám dva termostaty navíc tak stačí sz nebo email
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

Uživatelský avatar
lukevilla
Nováček
Nováček
Příspěvky: 140
Registrován: 12.12.2011 20:30
Bydliště: Praha 8 - Bohnice

Re: Termostat

Příspěvek od lukevilla » 06.02.2012 09:13

Zdravim panove,
je v tehlech mrazech normalni ze kdyz to trochu krosim tak teplota vyleze hezky na optimal ale jakmile jedu trosku na spotrebu a nehonim to tak teplota pada? nebo se mam divat po novym termostatu?
Ford Mondeo 2003 2.0TDCi 96kw

Uživatelský avatar
Nepér
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1486
Registrován: 09.12.2009 08:35
Bydliště: Praha 8

Re: Termostat

Příspěvek od Nepér » 06.02.2012 09:14

Je
Focus II 1.6 Ti-VCT, 2005

vencator
Junior
Junior
Příspěvky: 496
Registrován: 04.11.2010 15:51
Bydliště: telnice

Re: Termostat

Příspěvek od vencator » 06.02.2012 18:19

zjistil jsem že rozsah budíku na teplotu je docela velkej,když na začátku bíliho pole je 82 stupnu a uprostřed je 95.tudíž to poznáva každej stupeň
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

Jerry80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 21
Registrován: 19.12.2011 16:16

Re: Termostat

Příspěvek od Jerry80 » 08.02.2012 06:02

Zdravím,

když jedu do kopců nebo trochu víc šlapu na plyn, tak mi teplota stoupá, ale když jedu z kopce nebo nešlapu moc na plyn, tak teplota klesá. Dočetl jsem se, že je to normální, ale když jsem si na budíkách spustil test a chvíli jesdil, tak mi to ukazovalo i teploty okolo 45 stupňů, což asi není úplně normální. Taky jsem zkoušel jen tak stát na parkovišti na volnoběh a teplota po chvíli stoupla až na nějakých 82 stupňů. Vyměnil jsem velký termostat a je to pořád stejný a tak jsem se chtěl zeptat, jestli i v mém případě by to mohl být olejový výměník nebo-li malý termostat.

Předem děkuji za odpovědi.
Mondeo 2.0 TDCI 96 kW 2004

vencator
Junior
Junior
Příspěvky: 496
Registrován: 04.11.2010 15:51
Bydliště: telnice

Re: Termostat

Příspěvek od vencator » 08.02.2012 09:04

asi ne,já udělal oba a ohřívá se mě to furt stejně a taky záleží jestli topíš,protože topení umí v těhle mrazech uplně vychladit motor za několik minut pokud někde stojíš já to měřil zas přes to obd
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

gines
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1780
Registrován: 20.10.2008 17:53
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Termostat

Příspěvek od gines » 08.02.2012 11:11

Kterej termostat má co dočinění s topením? Dnes jsem zjistil že když ho vypnu tak se to ohřeje normálně. Právě přemejšlim ještě vymenit termostat ale nevim jakej. Jestli ten malej plastovej nebo ten velkej celokovovej. Už mi to fakt deptá. Hlavně spotřebu mam jako kráva. Skoro 10 litrů.
Taky když mačkam hadici co je k tomu velkýmu termostatu tak jakoby probublává.
Ty termostaty jsem měnil už jednou a bylo to bez výsledku. Nerad bych aby to bylo znovu.
Ford galaxy mk3 2008 2.2tdci

Jerry80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 21
Registrován: 19.12.2011 16:16

Re: Termostat

Příspěvek od Jerry80 » 08.02.2012 16:00

Já si nemyslím, že je to topení, navíc jak jsem řekl, když jsem stál na parkovišti a nechal běžet motorjen na volnoběh, tak mi i při zapnutým topení teplota stoupla až na nějakých 82 stupňů. Problém je při jízdě, pokud nešlapu moc na plyn, tak teplota klesne až třeba na 45 stupňů.
Mondeo 2.0 TDCI 96 kW 2004

Uživatelský avatar
johnyram
Junior
Junior
Příspěvky: 250
Registrován: 16.05.2010 17:58
Bydliště: Liberecko

Re: Termostat

Příspěvek od johnyram » 08.02.2012 16:12

Je nutno také brát v podtaz, při kolika °C to měření probíhá, jestli v těchto mrazech, tak to je klidně možný. Není možný aby se tolik ohřál aby vytopil interiéř a ještě motor při minimální zátěži. Naše motory jsou rádi, že ohřejou sami sebe :wink: a pak je klidně možný, že neustále měněný termostaty se prostě neotvírají.
Abych měl jistotu, vzal jsem teploměr na vaření, termostat hodil do vody a koukal, při kolika otvírá. Věřím tomu, že motor opravdu stačí vychladit topení v interiéru. :wink:
V minulém autě jsem používal na dotopení naftový bufík, pak už to topilo teda parádně :perfect:
Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...

vencator
Junior
Junior
Příspěvky: 496
Registrován: 04.11.2010 15:51
Bydliště: telnice

Re: Termostat

Příspěvek od vencator » 08.02.2012 19:58

dnes sem jel do bratislavi a měřil teplotu přes to obd2,zjistil jsem že začinající bíli pole je asi 82 stupnu a prostředek je 96,takže budík má velkej rozsah tudíž na něm vidím ihned pokles třeba jen o 3 stupně dolů.
topení umí parádně ted vychladit motor a to mám oba termostaty měsíc nový a dělal jsem je zbytečně,ale ikdyž mě ta teplota lítá a do práce to mám jen 12km,tak jsem počítal spotřebu a mám 5.9,ale mám v tom i to slovensko,což na zimní obdobý je paráda.měřeno podle km a dotankování
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi

Odpovědět

Zpět na „Motor - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host