Termostat

Moderátor:phofy
Odpovědět
Uživatelský avatar
Nepér
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1478
Registrován: 09.12.2009 08:35
Bydliště: Praha 8

Re: Termostat

Příspěvek od Nepér » 10.02.2014 13:24

Wahler je OEM, alespoň tedy pro mojí 1.6. Od dražšího termostatu s logem FoMoCo se liší, kromě ceny, pouze smazaným logem, ostatní nápisy i značky jsou stejné - je to z jedné linky.
Focus II 1.6 Ti-VCT, 2005

gorlo
Nováček
Nováček
Příspěvky: 67
Registrován: 11.02.2012 18:20

Re: Termostat

Příspěvek od gorlo » 26.10.2014 17:54

Zdravím,zítra si chci vyměnit termostat na autě 2.0i Smax. Jak se dostat k termostatu, viděl jsem na videu,že tam lezl po té,co sundal řemen z alternátoru a vyhl alternátor. O pár stránek někdo psal,že sundal sání. Co bude lepší?
Ford S-Max 2.0i benzin rok 2006. Rodina si přála větší.
Ford Focus II FL 1.6 16V 74kW combi 2010.Naftu už nee.Už není

Uživatelský avatar
benobiker
Nováček
Nováček
Příspěvky: 92
Registrován: 12.07.2014 07:27
Bydliště: České Budějovice

Re: Termostat

Příspěvek od benobiker » 02.12.2014 07:47

Zdravím,
já termostat měnil nedávno, celkem dost ojeb:-) Víckrát by se mi do toho nechtělo... Nevím, jak je to na Smaxu, ale na mojem Mondeu to šlo zmáknout akorát se sundanou mřížkou a pravým světlem. Největší problém je sundání hadic, pač tam fakt není místo, ale zase sundavat sání se mi kvůli tomu fakt nechtělo. Též nevím, jak je to s Smaxem, ale termostaty se na dvoulitr Duratec u Mondea dávali dva druhy, s El. vyhříváním a bez. Já mám auto z r.v. 2005, 12. měsíc a už tam byl ten bez vyhřívání... Tuším, že ten se tam dával od nějakého 2. měsíce 2005. Já jsem si samozřejmě objednal ten s vyhříváním, pač jsem si to dopředu nezjistil, takže když jsem to vymontoval, docela jsem čuměl..:-) Takže auto bylo pár dní rozebrané, než jsem objednal ten bez vyhřívání, kterej je o dost levnější..:-)
Před demontáží bylo třeba akorát vypustit chladící směs, výpustní šroub je u Mondea na chladiči vpravo vzadu, při pohledu ve směru jízdy - když ležíte pod autem ;-)
Přikládám foto, snad to někomu pomůže.. ;-)
Přílohy
Z jiného úhlu ;-)
Z jiného úhlu ;-)
Vlevo je vymontovaný originální termostat a napravo objednaný nový, s el. vyhříváním...:-)
Vlevo je vymontovaný originální termostat a napravo objednaný nový, s el. vyhříváním...:-)
Pohled na odpojené hadice z termostatu
Pohled na odpojené hadice z termostatu
A ještě detailnější :-)
A ještě detailnější :-)
Detailní pohled na díru po termostatu :-)
Detailní pohled na díru po termostatu :-)
Sundané pravé světlo a mřížka před chladičem.
Sundané pravé světlo a mřížka před chladičem.
Aktuální: Ford Mondeo 2.0 Duratec, 107kW, Liftback, r.v. 2005
Bylo: Ford Fiesta 1.3i, 44kW, 3dv, r.v. 2001

Uživatelský avatar
Lázňator
Nováček
Nováček
Příspěvky: 117
Registrován: 12.04.2014 16:49
Bydliště: Měřín

Re: Termostat

Příspěvek od Lázňator » 26.06.2018 19:24

Čau tak sem si koupil ten malej olejovej termostat a doma sem zkusil jak těsní a normálně ho profouknu pusou. Neměl by při pokojový teplotě uplně těsnit takhle když ho tam namontuju tak bude propouštět jestli bych ho neměl reklamovat.
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia+ 8/2005
Obrázek Spotřeba FORD MONDEO COMBI GHIA 2,2 TDCi 114Kw/155hp

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3039
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Re: Termostat

Příspěvek od djdekl » 26.06.2018 20:16

Uvar ho, on si sedne...

Uživatelský avatar
Lázňator
Nováček
Nováček
Příspěvky: 117
Registrován: 12.04.2014 16:49
Bydliště: Měřín

Re: Termostat

Příspěvek od Lázňator » 27.06.2018 20:35

Tak sem ho uvařil a nic. Termostat sem tedy rozdělal že bude bordel na dosedací ploše a byl sem celkem překvapen že asi propouštět má viz foto a drážka, nechápu, při tom se ten termostat stále mění že propouští. Teď mě napadla myšlenka že tu drážku zalepím co Vy na to.

https://mlparts.cz/termostat-chladivo-esen-skv-20skv006
a odkaz na termostat je to druhovýroba za cca krásných 480kč i s poštou
(mimochodem na aliexpresu 8,50 usd i s poštou šmejdi)
Přílohy
IMG_20180627_201415.jpg
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia+ 8/2005
Obrázek Spotřeba FORD MONDEO COMBI GHIA 2,2 TDCi 114Kw/155hp

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3039
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djdekl » 27.06.2018 21:07

To si mel rict ze nemas origos...

Tyhle cinsky sedivy jsou za A smejdy, za B mozna pro Transit - otevira asi pri 70st.

Uživatelský avatar
Lázňator
Nováček
Nováček
Příspěvky: 117
Registrován: 12.04.2014 16:49
Bydliště: Měřín

Re: Termostat

Příspěvek od Lázňator » 28.06.2018 18:46

Čína? SKV GERMANY Deutsche Technologie Deutsche Qualitatskontrolle ISO 9001 (sranda já vím papír snese vše)
NA faktuře: "FORD MONDEO III Turnier (BWY) 2.2 TDCi 114 Kw ESEN SKV 20SKV006 termostat chlazení ( FORD 1128018)". Tak snad to do Tranzita nebude. Zkusil sem to objednat tak uvidíme teď sem se v zimě nedostal přes 50°C na vodě. Nicméně 5.7 měním tak ten starej taky rozdělám a uvidíme jestli má drážku nebo ne pak napíšu
Přílohy
IMG_20180628_182750.jpg
IMG_20180628_182735.jpg
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia+ 8/2005
Obrázek Spotřeba FORD MONDEO COMBI GHIA 2,2 TDCi 114Kw/155hp

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3039
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Re: Termostat

Příspěvek od djdekl » 28.06.2018 20:17

Mrkni zda na tom sedivym neni konstrukcni cislo treba 6C1Q-6L635-AA

Uživatelský avatar
Lázňator
Nováček
Nováček
Příspěvky: 117
Registrován: 12.04.2014 16:49
Bydliště: Měřín

Re: Termostat

Příspěvek od Lázňator » 29.06.2018 19:07

6C1Q-6L635-Ab
Přílohy
IMG_20180629_185739.jpg
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia+ 8/2005
Obrázek Spotřeba FORD MONDEO COMBI GHIA 2,2 TDCi 114Kw/155hp

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3039
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djdekl » 29.06.2018 19:45

Takze je to pro Transit 2.2 06-10

Uživatelský avatar
Lázňator
Nováček
Nováček
Příspěvky: 117
Registrován: 12.04.2014 16:49
Bydliště: Měřín

Re: Termostat

Příspěvek od Lázňator » 29.06.2018 20:11

takže do Mondea nee i když tedy pasuje a na první pohled je stejnej jak origo?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia+ 8/2005
Obrázek Spotřeba FORD MONDEO COMBI GHIA 2,2 TDCi 114Kw/155hp

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3039
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djdekl » 29.06.2018 21:11

Pro Mondeo je cerny a otevira pri cca 90st

Uživatelský avatar
Lázňator
Nováček
Nováček
Příspěvky: 117
Registrován: 12.04.2014 16:49
Bydliště: Měřín

Re: Termostat

Příspěvek od Lázňator » 30.06.2018 11:35

Aha to sem netušil holt nová zkušenost tak si v pondělí udělám výlet do Ford Rozkoš Jihlava (krásnej název) a vemu originál. A ještě tahle fotka pěkně popsáno.
Přílohy
termostaty.jpg
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia+ 8/2005
Obrázek Spotřeba FORD MONDEO COMBI GHIA 2,2 TDCi 114Kw/155hp

Uživatelský avatar
Lázňator
Nováček
Nováček
Příspěvky: 117
Registrován: 12.04.2014 16:49
Bydliště: Měřín

Re: Termostat

Příspěvek od Lázňator » 15.07.2018 09:51

Takže abych to nějak ukončil. Originál malý termostat nejde profouknout dokonce má na dosedací ploše gumový těsnění aby co nejlíp těsnil!
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia+ 8/2005
Obrázek Spotřeba FORD MONDEO COMBI GHIA 2,2 TDCi 114Kw/155hp

Odpovědět

Zpět na „Motor - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti