Právě je 19.11.2019 11:53



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4) 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2010 23:02
Příspěvky: 70
Bydliště: Kladno
Odeslat Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Ahoj prosím o radu, u Mondea 2007 se mi začal vypínat tempomat, nebo při zmáčnutí tlačítka na snížení rychlosti se vypne a pak dlouho nejde zapnout. U Charouze mi řekli že to na 99% procent budou dělat vadné tlačítka na volantu, za jednu sadu (levá nebo pravá strana) chtějí přes 2000,- ale nechci je kupovat když na 100% nevím zda to je těmi tlačítky, nesetkal se s tím někdo? A kde levněji kupovat díly? Předpokládám že Charouz bude asi nejdražší... Díky T.

_________________
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III


12.07.2011 00:02
Profil E-mail
Test driver
Test driver

Registrován: 16.12.2009 14:04
Příspěvky: 4277
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Nejjistější bude ty tlačítka proměřít někde na konektoru,jsou to jen mikrospinače s odporem.U mk3 bych ti poradil kde ale na tvém volantu to musíš najít sám,ale pod bagem by sběrna mohla být i tak s jistotou.


12.07.2011 06:55
Profil E-mail
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 27.06.2011 15:06
Příspěvky: 7152
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
No já teda nevim, jak v mondeu, ale v jiných autech taky odcházely kroužky pod volantem, takže těmi 99% bych si nebyl tak jistý... (opravte mě jestli to je u Mondea blbost...) Jinak tlačítka jsou fakt mikrospínače, tak rozebrat a zkusit samotný :) Kablíky by se zlámat neměly, skoro se nehnou...taky je možnej studeňák, nebo špatnej kontakt na konektoru ;) Prostě je toho víc a měnit tlačítka za dvojku mi přijde drahý...

_________________
Fiesta ST+ 2015 Performance Blue
Ford Mondeo 2012 Black Panther, 1.6 EcoBooST, BlueFin 190HP, Enterprise


12.07.2011 11:58
Profil E-mail
Test driver
Test driver

Registrován: 16.12.2009 14:04
Příspěvky: 4277
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Na ten kroužek bych to moc neviděl ikdyž možné je všechno ale u mondea 07 se mi to nezdá,spíš tipuju tak jak ten servis fakt to tlačítko,možná dostalo nějakou ránu,nebo tam prskla káva,minerálka...určitě to nebude problém proměřit při troše šokovnosti nebo někým kdo umí s měřákem a šroubovákem a pokud to nebudou ony tak jít po kabelech a konektorech,ale jako první určitě tlačítka.


12.07.2011 12:16
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 18.11.2011 09:42
Příspěvky: 44
Bydliště: Ústí n/L
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Jak si nakonec vyřešil ten tempomat? Mám stejný problém jako ty. Má cenu to zkoušet rozebírat a vyčistit?

_________________
Mondeo MK IV kombi, 2008 černá metla, 2.0 TDCi 103 kW GHIa


03.05.2012 07:32
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2011 20:57
Příspěvky: 48
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Tak mě to začalo dělat taky... Jen netuším jak se dostat do volantu abych to přeměřil. Je to určitě tlačitky protože se to někdy chytne, když do něj silně ťuknu a rychle pustím. Má někdo návod jak to rozebrat?

_________________
Ford Mondeo mk4 [2008] 2.0 TDCi 103 kW Titanium


06.05.2012 20:57
Profil E-mail
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 26.01.2009 23:18
Příspěvky: 8203
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
No to mi neřikejte...mě to nedělá, zatím.. :roll:

_________________
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S


06.05.2012 21:03
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 18.11.2011 09:42
Příspěvky: 44
Bydliště: Ústí n/L
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Asi po týdnu mi to začalo zase normálně běhat, nechápu? :dih: nicméně pro mě jedině dobře. Doufám, že to byl jen nějakej úlet. Jinak se z toho :wallbash:

_________________
Mondeo MK IV kombi, 2008 černá metla, 2.0 TDCi 103 kW GHIa


06.05.2012 21:21
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2011 20:57
Příspěvky: 48
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
No tak mě převážně nefunuje, občas má slabou chvilku a jde zapnout, ale pak dělá různé psí kusy: Např. při zmáčknutí (-) se vypne a pak na zmáčknutí jakéhokoliv tlačítka reaguje hláškou "CRUISE CONTROL STAND BY". Dneska dokonce chvilku reagoval na (-), mám podezření, že se seká spínač na spojce, ale bude asi oříšek se k němu dostat.

_________________
Ford Mondeo mk4 [2008] 2.0 TDCi 103 kW Titanium


14.05.2012 21:54
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2009 21:39
Příspěvky: 2219
Bydliště: Hluboká nad Vltavou
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Dost častá závada vymačkané tlačítka na volantu, kdyby to byl spínač na spojce, nebo na brzdě tak ho ani nezapneš, ten jen spíná a odpíná okruh.

_________________
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan


14.05.2012 22:48
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2011 20:57
Příspěvky: 48
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Tak nakonec moje závada byl velký přechodový odpor v konektoru na volantu. ŘJ vyhodnocovala chybné povely a odpojovala tempomat. Stačí rozebrat vyčistit kontakty a jeto...

_________________
Ford Mondeo mk4 [2008] 2.0 TDCi 103 kW Titanium


22.06.2012 09:30
Profil E-mail
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 27.06.2011 15:06
Příspěvky: 7152
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Halvně že to zas maká :bravo22:

_________________
Fiesta ST+ 2015 Performance Blue
Ford Mondeo 2012 Black Panther, 1.6 EcoBooST, BlueFin 190HP, Enterprise


24.06.2012 20:12
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 18.11.2011 09:42
Příspěvky: 44
Bydliště: Ústí n/L
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Taky mě napadlo to rozebrat a zkusit vyčistit. Jak si je rozebíral? Předpokládám, povolit ty šrouby na zadní straně volantu, ale jak dál?

_________________
Mondeo MK IV kombi, 2008 černá metla, 2.0 TDCi 103 kW GHIa


24.06.2012 22:54
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2011 20:57
Příspěvky: 48
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Dělali mi to v servise při montáži tlačítka na deaktivaci airbagu spolujezdce. Ale buď to budou ty 4 šrouby zezadu volantu, nebo to bude pod krytem volantové tyče.

_________________
Ford Mondeo mk4 [2008] 2.0 TDCi 103 kW Titanium


25.06.2012 19:05
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2010 23:02
Příspěvky: 70
Bydliště: Kladno
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Tak já vyměnil pravá tlačítka a bylo po problému asi na půl roku, nyní to opět nejde (někdy). V servisu mi vymazali jednotku, napnuli kontakty v konektorech ve volantu a opět na 2 mesice to fungovalo, nyní to opět nejde :( takže sháním opět tlačítka na levou stranu, nemá je někdo doma navíc? MK4 ma příšerné zpracování elektra, furt jezdím do servisu na měření odporů a výměnu konektorů.

_________________
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III


05.09.2012 21:30
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.112s | 10 Queries | GZIP : Off ]