Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Moderátor:phofy
Uživatelský avatar
_eXplorer_
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 27.01.2010 23:02
Bydliště: Kladno

Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)

Příspěvek od _eXplorer_ » 12.07.2011 00:02

Ahoj prosím o radu, u Mondea 2007 se mi začal vypínat tempomat, nebo při zmáčnutí tlačítka na snížení rychlosti se vypne a pak dlouho nejde zapnout. U Charouze mi řekli že to na 99% procent budou dělat vadné tlačítka na volantu, za jednu sadu (levá nebo pravá strana) chtějí přes 2000,- ale nechci je kupovat když na 100% nevím zda to je těmi tlačítky, nesetkal se s tím někdo? A kde levněji kupovat díly? Předpokládám že Charouz bude asi nejdražší... Díky T.
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III

Brehowicz
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4257
Registrován: 16.12.2009 14:04

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od Brehowicz » 12.07.2011 06:55

Nejjistější bude ty tlačítka proměřít někde na konektoru,jsou to jen mikrospinače s odporem.U mk3 bych ti poradil kde ale na tvém volantu to musíš najít sám,ale pod bagem by sběrna mohla být i tak s jistotou.

Uživatelský avatar
Dr.Romca
.
.
Příspěvky: 7113
Registrován: 27.06.2011 15:06
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od Dr.Romca » 12.07.2011 11:58

No já teda nevim, jak v mondeu, ale v jiných autech taky odcházely kroužky pod volantem, takže těmi 99% bych si nebyl tak jistý... (opravte mě jestli to je u Mondea blbost...) Jinak tlačítka jsou fakt mikrospínače, tak rozebrat a zkusit samotný :) Kablíky by se zlámat neměly, skoro se nehnou...taky je možnej studeňák, nebo špatnej kontakt na konektoru ;) Prostě je toho víc a měnit tlačítka za dvojku mi přijde drahý...

Brehowicz
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4257
Registrován: 16.12.2009 14:04

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od Brehowicz » 12.07.2011 12:16

Na ten kroužek bych to moc neviděl ikdyž možné je všechno ale u mondea 07 se mi to nezdá,spíš tipuju tak jak ten servis fakt to tlačítko,možná dostalo nějakou ránu,nebo tam prskla káva,minerálka...určitě to nebude problém proměřit při troše šokovnosti nebo někým kdo umí s měřákem a šroubovákem a pokud to nebudou ony tak jít po kabelech a konektorech,ale jako první určitě tlačítka.

Uživatelský avatar
streblf
Nováček
Nováček
Příspěvky: 44
Registrován: 18.11.2011 09:42
Bydliště: Ústí n/L

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od streblf » 03.05.2012 07:32

Jak si nakonec vyřešil ten tempomat? Mám stejný problém jako ty. Má cenu to zkoušet rozebírat a vyčistit?
Mondeo MK IV kombi, 2008 černá metla, 2.0 TDCi 103 kW GHIa

Uživatelský avatar
Jaco007
Nováček
Nováček
Příspěvky: 48
Registrován: 30.09.2011 20:57
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od Jaco007 » 06.05.2012 20:57

Tak mě to začalo dělat taky... Jen netuším jak se dostat do volantu abych to přeměřil. Je to určitě tlačitky protože se to někdy chytne, když do něj silně ťuknu a rychle pustím. Má někdo návod jak to rozebrat?
Ford Mondeo mk4 [2008] 2.0 TDCi 103 kW Titanium

frantik.17
.
.
Příspěvky: 8183
Registrován: 26.01.2009 23:18
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od frantik.17 » 06.05.2012 21:03

No to mi neřikejte...mě to nedělá, zatím.. :roll:
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S

Uživatelský avatar
streblf
Nováček
Nováček
Příspěvky: 44
Registrován: 18.11.2011 09:42
Bydliště: Ústí n/L

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od streblf » 06.05.2012 21:21

Asi po týdnu mi to začalo zase normálně běhat, nechápu? :dih: nicméně pro mě jedině dobře. Doufám, že to byl jen nějakej úlet. Jinak se z toho :wallbash:
Mondeo MK IV kombi, 2008 černá metla, 2.0 TDCi 103 kW GHIa

Uživatelský avatar
Jaco007
Nováček
Nováček
Příspěvky: 48
Registrován: 30.09.2011 20:57
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od Jaco007 » 14.05.2012 21:54

No tak mě převážně nefunuje, občas má slabou chvilku a jde zapnout, ale pak dělá různé psí kusy: Např. při zmáčknutí (-) se vypne a pak na zmáčknutí jakéhokoliv tlačítka reaguje hláškou "CRUISE CONTROL STAND BY". Dneska dokonce chvilku reagoval na (-), mám podezření, že se seká spínač na spojce, ale bude asi oříšek se k němu dostat.
Ford Mondeo mk4 [2008] 2.0 TDCi 103 kW Titanium

Uživatelský avatar
pzi
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2218
Registrován: 31.10.2009 21:39
Bydliště: Hluboká nad Vltavou

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od pzi » 14.05.2012 22:48

Dost častá závada vymačkané tlačítka na volantu, kdyby to byl spínač na spojce, nebo na brzdě tak ho ani nezapneš, ten jen spíná a odpíná okruh.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan

Uživatelský avatar
Jaco007
Nováček
Nováček
Příspěvky: 48
Registrován: 30.09.2011 20:57
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od Jaco007 » 22.06.2012 09:30

Tak nakonec moje závada byl velký přechodový odpor v konektoru na volantu. ŘJ vyhodnocovala chybné povely a odpojovala tempomat. Stačí rozebrat vyčistit kontakty a jeto...
Ford Mondeo mk4 [2008] 2.0 TDCi 103 kW Titanium


Uživatelský avatar
streblf
Nováček
Nováček
Příspěvky: 44
Registrován: 18.11.2011 09:42
Bydliště: Ústí n/L

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od streblf » 24.06.2012 22:54

Taky mě napadlo to rozebrat a zkusit vyčistit. Jak si je rozebíral? Předpokládám, povolit ty šrouby na zadní straně volantu, ale jak dál?
Mondeo MK IV kombi, 2008 černá metla, 2.0 TDCi 103 kW GHIa

Uživatelský avatar
Jaco007
Nováček
Nováček
Příspěvky: 48
Registrován: 30.09.2011 20:57
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od Jaco007 » 25.06.2012 19:05

Dělali mi to v servise při montáži tlačítka na deaktivaci airbagu spolujezdce. Ale buď to budou ty 4 šrouby zezadu volantu, nebo to bude pod krytem volantové tyče.
Ford Mondeo mk4 [2008] 2.0 TDCi 103 kW Titanium

Uživatelský avatar
_eXplorer_
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 27.01.2010 23:02
Bydliště: Kladno

Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4

Příspěvek od _eXplorer_ » 05.09.2012 21:30

Tak já vyměnil pravá tlačítka a bylo po problému asi na půl roku, nyní to opět nejde (někdy). V servisu mi vymazali jednotku, napnuli kontakty v konektorech ve volantu a opět na 2 mesice to fungovalo, nyní to opět nejde :( takže sháním opět tlačítka na levou stranu, nemá je někdo doma navíc? MK4 ma příšerné zpracování elektra, furt jezdím do servisu na měření odporů a výměnu konektorů.
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti