Právě je 15.10.2019 13:01



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4) 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 28.09.2011 14:05
Příspěvky: 20
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Zdravím, tak jsem další se stejným problémem a ještě mi přestal fungovat parkovací asistent :bebng:


23.08.2013 17:32
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2010 23:02
Příspěvky: 70
Bydliště: Kladno
Odeslat 
Mě pomohlo když mi v servisu napnuli kontakty pod airbagem a byl navždy pokoj.

_________________
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III


10.09.2013 22:52
Profil E-mail
Online
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 05.02.2013 19:38
Příspěvky: 4213
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea 2007 MK4
Hlásím se do klubu :mrgreen:
Zatím se mi párkrát stalo, že se mi za jízdy sám vypnul tempomat a na tlačítko - zareagoval tempomat úplným vypnutím.
Co si mám představit pod pojmem "napnutí kontaktů?"

_________________
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi


10.09.2013 23:05
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2010 23:02
Příspěvky: 70
Bydliště: Kladno
Odeslat 
Dělal to servis, ale pod airbagem jsou celkem 3 konektory mezi tlačítky a vstupem do volantu. Stačilo je rozpojit a kontakty uvnitř napruzit aby lépe vodily, prý tam vzniká odpor a jednotka to vyhodnocuje jako závadu.

_________________
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III


11.09.2013 08:58
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2012 14:25
Příspěvky: 208
Bydliště: Ústí nad Labem
Odeslat Tempomat nejde
:arrow: Sloučeno. Dr.Romca

Čau chlapy.. měl bych prosbu. Jedu takhle po dálnici a z ničeho nic mi prestane jet tempomat. Doma jsem rozebral volant a kontakty jsou v pohodě.. normálně to pustím a na palubnim počítači se objevy symbol tempomatu..ale rychlost to nedrží..
Nevíte kde může bejt zakopanej pes??:/


07.11.2013 03:02
Profil E-mail
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 27.06.2011 15:06
Příspěvky: 7152
Bydliště: Praha
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Ještě poznámka:
principielně to bude stejné - jsou tam špatné kontakty na tlačítkách volantu - to jsi vyloučil, špatné kontakty na konektorech (je to odporová síť a přechodový odpor jí změní hodnoty a jednotka nevyhodnotí) a nebo to je špatné tlačítko na některém pedálu...
Příloha:
schema_tempomat_mk3.jpg
schema_tempomat_mk3.jpg [ 42.94 KB | Zobrazeno 300 krát ]

Ještě soudě ze schématu - zapínání je na jiném kontaktu než všechna ostatní tlačítka, možná je tedy problém tam...

_________________
Fiesta ST+ 2015 Performance Blue
Ford Mondeo 2012 Black Panther, 1.6 EcoBooST, BlueFin 190HP, Enterprise


07.11.2013 09:55
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 09.09.2014 19:02
Příspěvky: 2
Odeslat Nefunkční adaptivní tempomat ACC Mondeo MK4
Ahoj, rád bych se zeptal zda se dá tempomat deaktivovat jinak než diagnostikou.

Koupil jsem Mondeo MK4 2008 TitaniumX s ACC, který byl nefunkční (tzn. na dispeji žádné chyby a po stisku vypínače tempomatu se nestane nic).

ELMconfig ukazuje, že ACC je aktivní(dle screenů z návodu viewtopic.php?f=175&t=39187), všechny pojistky OK.

Chyby
BCM
C2003 Steering wheel switch left module
- levy modul ovladani na volantu
U2107 Collision Mitigation By Braking
B10AC Cruise control Switch
- vypinac tempomatu, tahle nesla smazat
PCM
P0564 Cruise Control Multi-function Input A Circuit
- obvod A vícefunkčního vstupu tempomatu, nesla smazat
ABS
P1635 Tire / Axle Ratio out of acceptable range.
- pneumatiky/převod rozvodovky mimo přijatelný rozsah
CCM
U0418 Invalid data recieved from brake system control module
- neplatna data prijata z ridiciho modulu brzdoveho systemu, nejde smazat

Než se pustím do čištění kontaktů tlačítek na volantu, rád bych věděl zda P0564 a B10AC není náhodou něco jako kdesi vytažený konektor, aby na displeji nesvítila porucha ACC. U U0418 předpokládám nějaký uhnilý drát...? Rozjezd do kopce funguje a samotné ABS/ESP taky.

Díky


Sloučeno. l.j.


28.09.2014 16:36
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 16033
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
deaktivace jen diagnostikou

vypada to, ze nemas spravny ovladac tempomatu, nebo je odpojen (GEM - SASM - krouzek - tlacitka)

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


29.09.2014 15:13
Profil
Nováček
Nováček

Registrován: 09.09.2014 19:02
Příspěvky: 2
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Díky, myslel jsem si to. Neměl by někdo schéma tempomatu pro MK4?


29.09.2014 18:43
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2014 09:09
Příspěvky: 150
Bydliště: České Budějovice
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Neuveritelny, vzdy, kdyz si reknu, ze Mondeo slape, stane se zavada :D

Tempomat nefunguje, z niceho nic, moc ho nepouzivam, ze by byly vymackane tlacitka? To je divny..Pojistka je v poradku..

Co radite? rozebrat volant a dat si tam riditka? :D jo kde nic neni, nic se nesere, na tom neco bude :D

_________________
je: Ford Mondeo 2.2 tdci 114kw 2005 Ghia X Zetec S kombi
bylo: Ford Escort 1.6 rv.99, Ford Escort 1.8 TD rv. 00 v plné palbě


31.01.2015 18:07
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2014 09:09
Příspěvky: 150
Bydliště: České Budějovice
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Tak jinak..tempomat je funkcni, ale nejde zapnout tlacitkem ON ale zapnu ho tlacitmem + nebo res, ale hned se zapne pri rychlosti, kterou prave jedu.
Z toho vyvozuju, ze by to mohlo byt kontaktem v tlacitku...

Blba otazka, muzu rozbrat volant od tech plastu nebo jak bych mohl to tlacitko vyndat nevite??

_________________
je: Ford Mondeo 2.2 tdci 114kw 2005 Ghia X Zetec S kombi
bylo: Ford Escort 1.6 rv.99, Ford Escort 1.8 TD rv. 00 v plné palbě


22.02.2015 11:29
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1506
Bydliště: Jihlava
Odeslat Re: Nefunkční adaptivní tempomat ACC Mondeo MK4
ppga napsal:
Ahoj, rád bych se zeptal zda se dá tempomat deaktivovat jinak než diagnostikou.

Koupil jsem Mondeo MK4 2008 TitaniumX s ACC, který byl nefunkční (tzn. na dispeji žádné chyby a po stisku vypínače tempomatu se nestane nic).

ELMconfig ukazuje, že ACC je aktivní(dle screenů z návodu viewtopic.php?f=175&t=39187), všechny pojistky OK.

Chyby
BCM
C2003 Steering wheel switch left module
- levy modul ovladani na volantu
U2107 Collision Mitigation By Braking
B10AC Cruise control Switch
- vypinac tempomatu, tahle nesla smazat
PCM
P0564 Cruise Control Multi-function Input A Circuit
- obvod A vícefunkčního vstupu tempomatu, nesla smazat
ABS
P1635 Tire / Axle Ratio out of acceptable range.
- pneumatiky/převod rozvodovky mimo přijatelný rozsah
CCM
U0418 Invalid data recieved from brake system control module
- neplatna data prijata z ridiciho modulu brzdoveho systemu, nejde smazat

Než se pustím do čištění kontaktů tlačítek na volantu, rád bych věděl zda P0564 a B10AC není náhodou něco jako kdesi vytažený konektor, aby na displeji nesvítila porucha ACC. U U0418 předpokládám nějaký uhnilý drát...? Rozjezd do kopce funguje a samotné ABS/ESP taky.

Díky


Sloučeno. l.j.

Podívat se na to origo diagnostikou,ale vypadá to buď na tlačítka nebo kroužek pod volantem..Zkontroluj taky napájení a dráty u kamery vepředu..Lámou se tam dráty..Tlačítka a jednotku mám doma navíc,kdyby si chtěl zkoumat..:-)

_________________
Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR
Obrázek Obrázek


22.02.2015 13:02
Profil
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2014 09:09
Příspěvky: 150
Bydliště: České Budějovice
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Jeste se zeptam, kdyz aktivujete tempomat tlacitkem ON, zobrazi se vam ikona na displeji nebo to funguje jako ted me, ze date ON a ikona se ukaze az po nastaveni rychlosti? Neco mi rika, ze se ikona zobrazovala uz po aktivaci tlacitkem ON. Tempomat funguje, ale po stisknuti ON se ikona neukaze, ukaze se az kdyz zmacknu + nebo - , kdyz nastavuju rychlost.

Muzete mi nekdo napsat jak to je? Diky

_________________
je: Ford Mondeo 2.2 tdci 114kw 2005 Ghia X Zetec S kombi
bylo: Ford Escort 1.6 rv.99, Ford Escort 1.8 TD rv. 00 v plné palbě


23.02.2015 23:45
Profil E-mail
Test driver
Test driver

Registrován: 25.12.2011 17:56
Příspěvky: 2481
Bydliště: Novojičínsko
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Ikona se ukáže až po nastavení rychlosti. Signalizuje, že rychlost auta je ovládána tempomatem :wink: Když tempomat vypneš (tlačítkem OFF, sešlápnutím spojky nebo brzdy, tlačítkem RES) tak ikona zase zmizne.
ON uvedení tempomatu do pohotovosti- ikona nesvítí
SET+ stiskem nastavíš aktuální rychlost, přidržením zrychlíš na požadovanou rychlost- ikona svítí
- přidržením zpomalíš na požadovanou rychlost- ikona svítí
RES stiskem přerušíš funkci tempomatu- ikona zhasne. Dalším stiskem obnovíš funkci tempomatu na poslední nastavenou rychlost- ikona se rožne
OFF vypnutí tempomatu- ikona zhasne a ostatní tlačítka jsou nefunkční do opětovného stisku ON
Brzda, spojka funguje jako přerušení tempomatu- ikona zhasne. Tempomat zůstane v pohotovosti.

_________________
je: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S
bylo: Ford Mondeo, 10/2005, liftback, 2.5 V6, Trend SE, LPG Elpigaz
bylo: Ford Escort, 08/1995, kombi, 1.6 16V, GHIA, LPG Elpigaz
bylo: Fiat Mirafiori, 07/1977, sedan, 1.6 OHV, 55kW


24.02.2015 00:07
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2014 09:09
Příspěvky: 150
Bydliště: České Budějovice
Odeslat Re: Nefunguje tempomat u Mondea (Mk3 a Mk4)
Jo diky, tak nevim co mi hrabe, ze mi tempomat nefunguje, kdyz funguje :D nevim, proc mam v hlave, ze pri ON se ukaze ikonka...


Diky za odpoved ;)

_________________
je: Ford Mondeo 2.2 tdci 114kw 2005 Ghia X Zetec S kombi
bylo: Ford Escort 1.6 rv.99, Ford Escort 1.8 TD rv. 00 v plné palbě


24.02.2015 00:36
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.103s | 11 Queries | GZIP : Off ]