Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Uživatelský avatar
Bourak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 20.10.2020 11:18
Bydliště: Most

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od Bourak » 27.10.2020 09:40

To jsou docela pádný argumenty...teplota,možné praskání nádržky & čidlo ostřikovače uvnitř...
Asi bude lepší ta varianta venkovního čidla.Bude to zřejmě snadnější cesta🤔
Focus MK3 1.0L, EcoBoost 92kW, r.2013, combi,
Red Candy,Titanium

Uživatelský avatar
reckoname
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 03.08.2008 21:38
Bydliště: Třinec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od reckoname » 27.10.2020 17:56

Čínské čídlo není optické ale indukční, takže detekuje vodu i přes neprůhledné plasty. Teď zase řeším další problém jak kabel dostat do kabiny auta. Poblíž je sice gumová průchodka, ale dostat do ni kablík nebude jen tak. I ten přístup je špatný. Já už přemýšlím nad variantou čínský snímač + arduino. Ledka v autě by se rozsvítila při ztrátě kapaliny a po několika vteřinách by se ještě spustila akustická signalizace. Při každém nastarování bych nechal ledku na několik sekund rozsvítit (takový test systému). Čidlo už je na cestě, o víkendu si s tím začnu hrát.
FF3, 1.0L EcoBoost, 92 kW, Trend Sport, Red Candy
Předchozí:
FF2, 1.6, 74kW
FF1, 1.6, 74kW

Uživatelský avatar
Bourak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 20.10.2020 11:18
Bydliště: Most

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od Bourak » 27.10.2020 19:21

Tak tohle by bylo ještě lepší😉...jsem zvědavý,jak dopadneš a držím palce.Jinak s tím kablíkem do kabiny bych vzal slabý svářecí drát a na konec toho drátu bych ten kablík přidělal (přiletovat,udělat očko,zmačknout atd) a celé bych to protáhl kolem těch origo kabelů průchodkou a vlastně tam ten kablík zatáhnul.Taky jsem tam na to koukal a je to zřejmě jediná možnost kudy to tam dostat...
Focus MK3 1.0L, EcoBoost 92kW, r.2013, combi,
Red Candy,Titanium

Uživatelský avatar
reckoname
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 03.08.2008 21:38
Bydliště: Třinec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od reckoname » 31.10.2020 20:28

Snímač jsem uchytil takto
IMG_20201031_162855.jpg
Ale není to buhvico, prostě čínský šmejd. Budu to testovat za jízdy, jak se to chová.
FF3, 1.0L EcoBoost, 92 kW, Trend Sport, Red Candy
Předchozí:
FF2, 1.6, 74kW
FF1, 1.6, 74kW

Uživatelský avatar
Bourak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 20.10.2020 11:18
Bydliště: Most

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od Bourak » 31.10.2020 20:44

Uchycení dobrý😉...odkud jsi vzal napájení?
A do kabiny ti to avízuje jak teda?🤔
Focus MK3 1.0L, EcoBoost 92kW, r.2013, combi,
Red Candy,Titanium

Uživatelský avatar
reckoname
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 03.08.2008 21:38
Bydliště: Třinec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od reckoname » 31.10.2020 22:46

Zatím mám pouze uchycené čidlo. Napojil jsem to na 9V baterku jenou pro vyzkoušení. Budu informovat o dalším postupu.
FF3, 1.0L EcoBoost, 92 kW, Trend Sport, Red Candy
Předchozí:
FF2, 1.6, 74kW
FF1, 1.6, 74kW

Uživatelský avatar
reckoname
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 03.08.2008 21:38
Bydliště: Třinec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od reckoname » 02.11.2020 16:59

Tak dnes jsem protahoval kablík průchodkou. Myslel jsem, že u toho porodím. Nejdřív je potřeba sundat izolačky, pak jsem průchodkou protáhl silonový prut tloušťky 3mm. Šlo to velmi těžce, ale povedlo se. Použil jsem USB kabel, např. od telefonu. Do silonové tyče jsem musel vyvrtat dírku, přes kterou jsem protáhl stinění od kabelu. Izolačka by nepomohla, průchodkou by neprošla. Takže to nejhorší mám za sebou.
Ještě odkaz na video, jak čidlo funguje. Je čínský šmejd, bere to i ruku z boku.
http://cestujeme.name/VID_20201102_144131.mp4
Naposledy upravil(a) reckoname dne 02.11.2020 17:06, celkem upraveno 1 x.
FF3, 1.0L EcoBoost, 92 kW, Trend Sport, Red Candy
Předchozí:
FF2, 1.6, 74kW
FF1, 1.6, 74kW

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8540
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od phofy » 02.11.2020 17:00

Já to protahoval na starým autě a do průchodky sem si udělal novou díru drátem a tím to potom protáhnul 8)

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8540
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od phofy » 02.11.2020 17:01

Ale pak hoď fotky, jak to budeš mít udělaný v kabině :nazdravi:

Uživatelský avatar
Bourak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 20.10.2020 11:18
Bydliště: Most

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od Bourak » 02.11.2020 18:20

Takže zatím super👍,jsi na dobré cestě...na "ruku" se vykašli,za jízdy se tam nic kolem pohybovat nebude😉.Máš v plánu to spojit třeba i s akustickým signálem do kabiny?Já jsem tak trochu zaúkoloval kamaráda,aby něco vymyslel🤣...určitě to pak všechno nafoť,jsem na to hodně zvědavý.
Focus MK3 1.0L, EcoBoost 92kW, r.2013, combi,
Red Candy,Titanium

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 8317
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od miki21 » 02.11.2020 18:37

Zavřená kapota tomu nevadí?
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Uživatelský avatar
reckoname
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 03.08.2008 21:38
Bydliště: Třinec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od reckoname » 02.11.2020 19:42

Kapota je daleko, snímá to max do 1cm.

Bourak: jsem zvědav co kámoš vymyslí.
FF3, 1.0L EcoBoost, 92 kW, Trend Sport, Red Candy
Předchozí:
FF2, 1.6, 74kW
FF1, 1.6, 74kW

Uživatelský avatar
Bourak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 20.10.2020 11:18
Bydliště: Most

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od Bourak » 02.11.2020 21:35

Tak zatím se mu nějak nezdá,že píšou out=0V...chtěl bych po něm vyvést kontrolku+akustický signál...takže mu to čidlo nejdříve musím dodat🤔
Focus MK3 1.0L, EcoBoost 92kW, r.2013, combi,
Red Candy,Titanium

Uživatelský avatar
reckoname
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 03.08.2008 21:38
Bydliště: Třinec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od reckoname » 03.11.2020 00:03

Výstup je +12V, když to napájíš 12 volty. Když není hladina tak je 0V
FF3, 1.0L EcoBoost, 92 kW, Trend Sport, Red Candy
Předchozí:
FF2, 1.6, 74kW
FF1, 1.6, 74kW

Uživatelský avatar
Bourak
Nováček
Nováček
Příspěvky: 23
Registrován: 20.10.2020 11:18
Bydliště: Most

Re: Čidlo hladiny chladící kapaliny 1.0 ecoboost 92kW

Příspěvek od Bourak » 03.11.2020 09:43

Dobře díky...info předám😉👍
Focus MK3 1.0L, EcoBoost 92kW, r.2013, combi,
Red Candy,Titanium

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2011 - 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti