Právě je 15.09.2019 19:54



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Radio Focus 2011 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 122
Bydliště: Nitra
Odeslat Re: Radio Focus 2011
Ahoj,
mam povodny zakladny model radia s BT modulom, pokial by som ho chcel vymenit za verziu OEM s dotykovym 7 palcovym displejom (napr. ako v ST verzii), staci mi vymenit displej + vonkajsi kryt alebo potrebujeme aj novu audio jednotku cize komplet vymena? V pripade ak celu jednotku, pojde to jednoducho prehodit alebo su tam nejake ine konektory?


Přílohy:
3.jpg
3.jpg [ 259.59 KB | Zobrazeno 80 krát ]
1.jpg
1.jpg [ 185.61 KB | Zobrazeno 81 krát ]
10.jpg
10.jpg [ 113.95 KB | Zobrazeno 85 krát ]

_________________
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)
01.11.2017 23:48
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 05.11.2013 14:28
Příspěvky: 1703
Bydliště: Zlín
Odeslat Re: Radio Focus 2011
to radio na obrazku je original z ST? Chapu to spravne? hmm to by se mi tuze libilo :oops: :lol:

_________________
Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno


02.11.2017 07:28
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 17:56
Příspěvky: 4565
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: Radio Focus 2011
Neni to extra z ST, je to Sync2 pred FL. Dodaval se v USA, ale v Evrope myslim nee, ne v CR.
Rekl bych, ze potrebujes komplet vse, protoze cd jednotka je nizsi kvuli vetismu displeji.
Dal bude treba prekonfigurovat parametry auta a jeste bude treba gps modul. Take zapojeni ovladace blikacu/zamku je jine. USB atd.
Pokud chces plug n play, sezen si radeji Sony s barevnym displejem nebo 5" navigaci.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


02.11.2017 08:53
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 122
Bydliště: Nitra
Odeslat Re: Radio Focus 2011
Dik za info, to Sony s barevn displejom ma aj oznacenie, mas foto? Ci je to ten standard co sa daval do titania, lebo to tiez nie je ziadna vyhra, a zas do Androida nechcem ist.

_________________
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)


02.11.2017 13:22
Profil E-mail
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 16.07.2017 18:01
Příspěvky: 188
Odeslat Re: Radio Focus 2011
Pánové dostal jsem čínské rádio. Základní parametry: Android 7.1., 8 Core CPU, 2GB RAM, 32GB ROM, DVD, Radio Stereo, GPS Navigation, 9" IPS HD LCD.

Při instalaci se sice většina konektorů přepojuje přes nějaké krabičky, ale po prvním oživení jsem byl mile překvapen. Radio je rychlé, v českém jazyce, funguje Wifi, navigace, bluetooth, USB, mikrofon, video vstup zpětné kamery při zařazení zpátečky, tlačítka na volantu (jen místo funkce MUTE se přepínají vstupy).
Co bohužel zlobí, jsou dvě základní mechanická tlačítka na rádiu. První pro zamykání všech dveří funguje jako vypnutí rádia a co je horší, tlačítko pro výstražná světla nefunguje vůbec.

V krabici mi zbylo pár drátků a taky ne všechny konektory v radiu jsou zapojeny. Hlavní, vedoucí z "displeje" samozřejmě zapojený mám a tam by i podle mě měly vést dráty od těch dvou tlačítek. Snažím se přijít na to, kde je chyba a že zrovna tyto zlobí.

V elektroinstalaci se nevyznám. Mechanickou závadu bez rozebrání asi neodhalím. Pokud by mi někdo nabídl pomoc, ideálně s osobní zkušeností s těmito rádii, mile rád bych se dohodl. Bohužel s Číňanem jako servisní podporou, byť velmi ochotným, jsme se daleko nedostali. Ještě dodám, že anglický manuál, který měl být v balení, chyběl.

_________________
Ford Focus ST 2014


15.05.2018 20:19
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15944
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Radio Focus 2011
odkaz na radio?

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


16.05.2018 06:11
Profil
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 16.07.2017 18:01
Příspěvky: 188
Odeslat Re: Radio Focus 2011
tohle

Ty prý máš dobré zkušenosti s rádii.. :)

_________________
Ford Focus ST 2014


17.05.2018 21:50
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15944
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Radio Focus 2011
1. kompletne odpoj nove radio
2. pripoj jen puvodni celni panel radia - funguji Ti vystrazna svetla? mely by
3. odpoj puvodni celni panel radia a pripoj z noveho radia jen cerny konektor visici na cervenych dratech - funguji Ti vystrazna svetla? mely by
4. pripoj jen napajeni noveho radia - funguji Ti vystrazna svetla? mely by
5. pripoj zbytek

kde to prestalo fungovat?

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


18.05.2018 06:27
Profil
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 16.07.2017 18:01
Příspěvky: 188
Odeslat Re: Radio Focus 2011
Omlouvám se, že jsem nepostupoval přesně dle Tvého návodu, ale mám teď dost cest včetně zahraničí, takže časově nestíhám a na tyhle pokusy bych potřeboval ideálně ještě jednoho pomocníka. Co jsem vyzkoušel, odpojil jsem pouze červený konektor z nového rádia (vedoucí přímo do panelu) a připojil ho do původního. Dvě problémová tlačítka se na původním ihned podsvítila a fungují v pořádku. Tím jsem narazil na další problém. Nové rádio se kompletně aktivuje až po zmáčknutí start tlačítka, což pro výstražná světla není dobré, ty mají fungovat, i když je auto zcela vypnuté.
Ještě jsem si všiml, že onen červený konektor má dírky pro osm pinů. Z původního fungujícího rádia se tyčí pouze šest pinů a z nového všech osm. Ale to asi nemusí být podstatné. Co nejdříve rádia přepojím podle návodu, bohužel fungující výstražná světla v poloze 0 asi stejně nevyřeším..

_________________
Ford Focus ST 2014


21.05.2018 12:35
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15944
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Radio Focus 2011
asi se zaseknes na bodu 3. - mas ten konektor dobre zapojeny? neda se tam zasunout obracene nebo nejak posunute (6 vs. 8 pinu)?

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


21.05.2018 21:14
Profil
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 16.07.2017 18:01
Příspěvky: 188
Odeslat Re: Radio Focus 2011
To nedá. Je na zacvaknutí. Počet pinů je otázka, být to obráceně, už bych skoro jásal nad vyřešeným problémem. Určitě by se na těch pinech dalo při stisknutí tlačítka něco naměřit, ale to už budu muset někomu dát. V týdnu to ještě různě vyzkouším a napíšu.


Edit: takže se to vždy sekne na kabelu, o kterém píšu výše. Ostatní připojování či odpojování nemá žádný vliv. Rádio jsem zapojil a budu hledat šikovného člověka, který mi kabel proměří, zda tlačítko spíná a eventuálně odhalí rozdíl v počtech pinů.

U nás ve Fordu se tímto zabývat nechtějí a firmy, které prodávají podobná rádia z Číny (o dost dražší a hlavně o několik let starší modely), instalují pouze u nich zakoupené. Kdybyste o někom věděli, ideálně Východní Čechy, budu rád za kontakt.

_________________
Ford Focus ST 2014


22.05.2018 00:17
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 05.11.2013 14:28
Příspěvky: 1703
Bydliště: Zlín
Odeslat Re: Radio Focus 2011
Da se na obyc radiu (dvouradkove) ktere ma jen USB dodelat AUX kdyz tam pry neni? Pripadne co k tomu je nutno?

_________________
Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno


16.01.2019 09:43
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15944
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Radio Focus 2011
ano, da - AUX se zapoji rovnou do radia (AUX1 L+ C1-17, AUX1 R+ C1-18, AUX1 GND C1-6)

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


16.01.2019 10:30
Profil
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 05.11.2013 14:28
Příspěvky: 1703
Bydliště: Zlín
Odeslat Re: Radio Focus 2011
Takze se to da event.koupit primo i s kablikem nebo se to napinovava? jakoze aux valecek, konektor a volne piny se napinuji do kostky?

_________________
Naše -Tommulovo- přibližovadlo FF3 RedCa
Naše rodinné stříbrné přibližovadlo FF 2 1,6 Kombi - prodáno


16.01.2019 12:24
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15944
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Radio Focus 2011
ja to pinoval

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


16.01.2019 12:44
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.263s | 11 Queries | GZIP : Off ]