forscan

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Uživatelský avatar
10055
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 02.04.2021 23:14
Bydliště: 75654 Zubri

Re: forscan

Příspěvek od 10055 » 09.04.2021 21:55

tak jsem ho otestoval
to první funguje a to druhé je všechno zelené
ale co dál
jsem u fordu nový a hned mám problém :(
S-MAX 2016 2,0 TDCI - výhřev sedaček, výhřev volantu, el.sedačky, adaptivní LED světlomety, KeyLess

Uživatelský avatar
jarod72pm
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 2223
Registrován: 18.05.2012 21:51
Bydliště: Otrokovice

Re: forscan

Příspěvek od jarod72pm » 13.04.2021 18:03

Dobrý den,
kolega měnil na Focusu termostat ale prej mu to divně ukazuje teplotu , vyleze na cca 82 stupňů a tam se drží stále i při delší jízdě . Servis mu doporučil kalibraci ? (Já měl pocit že tak nějak ukazuje standartně tu teplotu ale raději se zeptám)
Lze něco takového i přes ForScan ? Děkuji za info
Kia Carens 2014 1.6 GDI 99kW Exclusive +winter packet +bufík
Ford Focus 2006 1.6 Ti-VCT Kombi Trend Plus - prodáno 24.8.2020
Byl - Opel Astra Kombi 1.4 16V
Byl - Škoda Forman 1.3i

Ford2666
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 19.05.2021 21:00

Forscan ST170

Příspěvek od Ford2666 » 21.05.2021 23:01

Ahoj. Mám Focuse ST170 2002, stáhl jsem si Forscan (extended license) a pořídil ELM327 s HS/MS switchem. Bohužel mi forscan najde chybu P1000 a nenačtou se všechny moduly. V konfiguraci to píše CAN ERROR: 3 (0.8%). Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Případně mám problém najít číslo HCU(Hydraulic control unit) s ESP, tak kdyby někdo věděl...
Za každou radu/tip moc budu vděčný!

Uživatelský avatar
Jemar
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1418
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: čáslavsko

Re: Forscan ST170

Příspěvek od Jemar » 22.05.2021 04:32

Ahoj, ST170 nemá CAN sběrnice. Na Focus MkI je nejlepší Fordiag.

Ford2666
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 19.05.2021 21:00

Re: forscan

Příspěvek od Ford2666 » 22.05.2021 10:38

Díky, pokud tomu rozumím správně, tak s tímto ELM se ve forscanu nikam nedostanu a na ten ForDiag potřebuju jejich speciální zařízení.

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3372
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Re: forscan

Příspěvek od djdekl » 22.05.2021 11:20

Co si pamatuju, Forscanem sem MK1 Focusy v pohode diagnostikoval, vc. programovani GEM apod. Pouzival sem k tomu Fordiag kabel...

Ford2666
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 19.05.2021 21:00

Re: forscan

Příspěvek od Ford2666 » 22.05.2021 14:30

Takhle nějak se to chová...
Přílohy
Modules.png
Log.png

Uživatelský avatar
oscaar
Junior
Junior
Příspěvky: 432
Registrován: 18.10.2011 20:09
Bydliště: Zlín

Re: forscan

Příspěvek od oscaar » 22.05.2021 20:01

Focus mk1 měl GEM a taky CAN až po FL (2001)co si pamatuju, vím že můj kombík 99 rok ho ještě neměl.
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)- SS-Off,BMS(PWM)
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, Silver

Focus kombi, r.v. 99, 1.8,85 kw, - prodáno

Ford2666
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 19.05.2021 21:00

Re: forscan

Příspěvek od Ford2666 » 22.05.2021 22:32

Díky za info. Zjistil jsem, že by se to mělo samo vyřešit po 160km od smazaní DTC kodů.

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3372
Registrován: 02.02.2008 03:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Re: forscan

Příspěvek od djdekl » 23.05.2021 07:16

P1000 urcite, pokud neni neco spatne....

Ford2666
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 19.05.2021 21:00

Re: forscan

Příspěvek od Ford2666 » 23.05.2021 12:24

Ok, dám vědět jak jsem dopadl.

Ford2666
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 19.05.2021 21:00

Re: forscan

Příspěvek od Ford2666 » 27.05.2021 20:30

Stále mi to nefunguje, ale P1000 zmizelo, tak děkuju za rady

sciro
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 21.08.2018 15:47

GEM Modul

Příspěvek od sciro » 20.07.2021 22:15

Zdravím, připojil jsem se na GEM modul.
Potřeboval bych pomoct co znamenají ty zakroužkované funkce.
Přílohy
gem czech co to znamena.jpg

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů