forscan

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 21105
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: forscan

Příspěvek od ZaQik » 25.03.2022 19:41

DrcekB píše: 18.03.2022 07:59 .. je možné u Mondea mk4 rv.2009 s tlačítkovým startováním nastavit impulzní startování, to znamená aby nebylo nutné tlačítko držet.
to dela typ klicu - single chanel (vysouvaci drik s cipem) to neumoznuje, ale multi chanel ("vajicko") se da v centralni konfiguraci nastavit, aby stacilo pri startu jen tuknout
... a musi byt vhodny fw v jednotce KVM ... ale radeji ji neprehravat, obcas se umrtvi
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

xkendy
Nováček
Nováček
Příspěvky: 55
Registrován: 31.08.2013 23:00

Re: forscan

Příspěvek od xkendy » 17.04.2022 10:54

Existuje náhrada za ForScan ?

Co jsem pochopil, tak výrobci ForScanu jsou Rusáci a na svých stránkách mají aktuálně text:
March 04, 2022 - Suspending Extended License sales
Due to sanctions against Russian banks and unability to transfer funds, we have to suspend selling Extended Licenses.
Tj. nemám šanci si ForScan koupit a používat ho tak k zápisu.

Rád bych ted v autě vypl TPMS, ale se základním Forscanem mám smolíka. :oops:

Nějaký nápad co lze použít místo ForScanu ?
Mondeo MK5 Combi 2.0 TDCi 2017
FF MK3 Combi 1.6 VTi-CT 2013
FF MK3 Hatch 1.6 VTi-CT 2011
FF MK1 Hatch 1.8i Zetec 2000

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4865
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: forscan

Příspěvek od Anduril » 17.04.2022 10:59

Muzes si zazadat o dvoumesicni licenci (zdarma). Koupit aktualne z Evropy asi nelze. UCDS je to samo, taky ruske. O nicem jinem nevim.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

xkendy
Nováček
Nováček
Příspěvky: 55
Registrován: 31.08.2013 23:00

Re: forscan

Příspěvek od xkendy » 17.04.2022 11:15

To jsem zažádal, naštěstí klíč přišel. Doufám, že to šílenství na UA brzy skončí, protože klíč je jen na krátkou dobu :-(
Mondeo MK5 Combi 2.0 TDCi 2017
FF MK3 Combi 1.6 VTi-CT 2013
FF MK3 Hatch 1.6 VTi-CT 2011
FF MK1 Hatch 1.8i Zetec 2000

Uživatelský avatar
oscaar
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 552
Registrován: 18.10.2011 20:09
Bydliště: Zlín

Re: forscan

Příspěvek od oscaar » 17.04.2022 11:26

Tak potom si zažádáš o další klíč. To snad není problém né?
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)- SS-Off,BMS(PWM)
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, Silver

Focus kombi, r.v. 99, 1.8,85 kw, - prodáno

focusan
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 04.05.2015 10:59
Bydliště: Strakonice

Re: forscan

Příspěvek od focusan » 09.05.2022 22:20

Pěkný večer
Pomohl by mi někdo se sprovozněním FORScan s ELS 27? Jsem ze Strakonic. Občasně se pohybuji v Oblasti České Budějovice-Plzeň-Praha
MONDEO MK3 2.0 96kW TDCI
FOCUS MK1 1.8 66kW TDDI

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 21105
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: forscan

Příspěvek od ZaQik » 10.05.2022 06:08

mas win10?
pak do lupy (vlevo dole) napis "správce zařízeni" a spust to ; rozbal polozku "řadiče USB" ; pripoj ELS ; zmenilo se neco v rozbalene polozce? nekde jinde?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

focusan
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 04.05.2015 10:59
Bydliště: Strakonice

Re: forscan

Příspěvek od focusan » 10.05.2022 08:23

Ano mám win10. Našel jsem. Dal jsem změny hardware, ale nic nového jsem nenašel. Po ELS ani zmínka...
Přílohy
radice_USB.png
MONDEO MK3 2.0 96kW TDCI
FOCUS MK1 1.8 66kW TDDI

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4865
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: forscan

Příspěvek od Anduril » 10.05.2022 08:28

V řadičích to není, máš to v kategorii Porty (COM a LPT) - ten Prolific.
Čínské prolificy jsou v nových ovladačíchc zaříznuté. Potřebuješ starou verzi ovladače (3.2.0.0). Ale sem tam to windows stejně zas aktualizuje. Doporučuju spíše pořídit nějaký pořádný podporovaný kabel.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host