Ford Focus Forum
https://www.ford-focus.cz/forum/

diagnostika
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=277&t=1494
Stránka 1 z 14

Autor:  toms2 [ 29.07.2006 19:43 ]
Předmět příspěvku:  diagnostika

Kde se da na netu stahnout software pro diagnostiku forda focuse,jaky je zapotřebi propojovaci kabel mezi Pc a autem,co jsem slišel tak se to připojuje u Pc přes konektor Rs 232 (com port) ,budu rad kdo odpovi.

Autor:  swm [ 29.07.2006 20:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: diagnostika

toms2 napsal:
Kde se da na netu stahnout software pro diagnostiku forda focuse,jaky je zapotřebi propojovaci kabel mezi Pc a autem,co jsem slišel tak se to připojuje u Pc přes konektor Rs 232 (com port) ,budu rad kdo odpovi.


Nedavno jsem k tomu neco hledal a vyhledal jsem nasledujici (ctenari vice v obraze necht me pripadne opravi :wink:)
http://obd.ec.cz/ (struktura a navrh stranek je opravdu des)
http://www.mtaplus.cz

Potreba je prevodnik OBD2-RS232, pak uz neni problem (viz. odkazy vyse, najdes i sw pro PDA). Ford ma (samozrejme jako vzdycky) trosku jinou formu komunikace nez VW a zbytek sveta, takze si muzes:
1. koupit hotovy prevodnik (cca 3 tis Kc)
2. koupit prevodnik (ELM320 nebo univerzalni ELM327) a dodelat tistak. Orientacni ceny - ELM320 400 Kc, ELM327 1200 Kc, konektor OBD2 500 Kc (??!!).
3. naprogramovat PIC (ci podobne) pro modulaci OBD2 na RS232.

Autor:  foki [ 30.07.2006 01:33 ]
Předmět příspěvku: 

ale asi to jen nacte chyby a to bude vsechno mazat nebo neco programovat asi s tim nepujde .

Autor:  swm [ 30.07.2006 10:35 ]
Předmět příspěvku: 

foki napsal:
ale asi to jen nacte chyby a to bude vsechno mazat nebo neco programovat asi s tim nepujde .


Pokud to jde pres OBD2, je to jen zalezitost sw.

Spis by me zajimalo, co se v tech nasich evropskych Fordech pouziva za protokol:
Kód:
Jedná se o protokol ISO9141 resp. ISO14230 (zkráceně jen "ISO"), který používají všechny evropské, drtivá většina asijských a některé americké vozy (zejm. DaimlerChrysler), dále protokol SAE-J1850-VPW (Variable Pulse Width, zkráceně "VPW") používaný koncernem General Motors a DaimlerChrysler pro některé americké modely a do třetice protokol SAE-J1850-PWM (Pulse Width Modulation, zráceně "PWM" ) ve vozidlech Ford, a to i u některých evropských modelů.

Autor:  stigi [ 30.07.2006 11:35 ]
Předmět příspěvku: 

http://www.obd-2.de/tech_com-ford.html

Autor:  Zakus [ 30.07.2006 16:15 ]
Předmět příspěvku: 

Podívej se na následující odkaz. už to tam řeší cca 2 roky http://www.id2.cz

Autor:  swm [ 30.07.2006 17:49 ]
Předmět příspěvku: 

Zakus napsal:
Podívej se na následující odkaz. už to tam řeší cca 2 roky http://www.id2.cz


Tobe ten jejich prevodnik funguje s Focusem??

Autor:  pelen [ 30.07.2006 19:20 ]
Předmět příspěvku: 

foki napsal:
ale asi to jen nacte chyby a to bude vsechno mazat nebo neco programovat asi s tim nepujde .

Pokud by to slo jednoduseji jinak, tak by se nemusely shanet drazsi systemy WDS.
Na aktivni zasahy do SW ridici jednotky se mi zatim na internetu nepodarilo nic najit. Kdyz se to nekomu podari, at da vedet.

Autor:  Lopik [ 19.12.2006 16:22 ]
Předmět příspěvku: 

Mno ja bych rekl ze to nejde pze zadnej softw naobd2 a fordy moc neni :{ ... mam obd2 doma .. a nejak to necce hakovat diky tomu odlisnymu protokolu :{

Autor:  ugipeter [ 04.09.2008 12:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: diagnostika

cauko

Toto by na focusa fungovalo???
http://skoda.130rs.cz/diagnostics.php

Autor:  foki [ 05.09.2008 06:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: diagnostika

myslim ze VAGa nepojedou na fofo .

Autor:  akumulator [ 05.09.2008 11:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: diagnostika

Zrovna ted sme se o tom pres PM bavili s uzivatelem "error"...

ELM327 fungujou bezvadne jak se starsima Fofo, tak s novejsima, vcetne dieslu. Jak pise Foki: necekejte ze s tim budete moct serizovat vstriky a delat jine zasahy do ridici jednotky!!!

Na drouhou stranu za neco malo pres ctyri stovky (vcetne postovneho z Honkogu) vam to da moznost nacist registr zavad (DTC kody), takze snadno zjistit proc sviti kontrolka motoru, smazat jednotlive chyby z registru, live data ze vsech moznych i nemoznych sensoru (lambda sondy, vaha vzduchu, ruzne cidla teploty, otacky motoru, rychlost, ignition timing), spocita aktualni a prumernou spotrebu (prima hracka pro lidi co nemaj palubni pocitac), zmeri zrychleni z 0-100km/h, ctvrt mili, spocita vykon a kroutici moment, etc, etc...

Kdo chce neco vic (napr. zminovane serizovani vstriku apod.), bude muset sahnout hloubeji do kapsi o par desitek tisic ;-). Tohle je spis prima vec pro bezneho motoristu/fandu, nikoliv pro praci v profi-servisu!!!

Přílohy:
ProScan.jpg
ProScan.jpg [ 91.27 KB | Zobrazeno 2400 krát ]

Autor:  tempest [ 05.09.2008 18:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: diagnostika

Akumulator,

daj typ, kde sa to da kupit, resp. objednat (samozrejme, co najvyhodnejsie :wink: )

Thx.

Autor:  akumulator [ 05.09.2008 19:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: diagnostika

Ja kupoval pres Ebay.com od prodejce "szhid".

Tohle je konkretne moje aukce (vydrazeno za $0.01, postovne $25.99, celkem $26):
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 0294260249

V cechach za to chteji pres ctyri tisice:
http://www.motordiag.cz/produkt/elm327-usb

Mozna pockej na feedback az to dojde (pocitam konec pristiho tydne). Otestovano to mam zatim jen s kamaradovym kabelem - taktez koupenym z Hongkongu pres Ebay...

Autor:  Homer [ 05.09.2008 20:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: diagnostika

A jaký názor máš na tohle? http://www.motordiag.cz/produkt/ford-tester

Stránka 1 z 14 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/