Právě je 19.10.2019 21:54



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 164 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
 Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD 
Autor Zpráva
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 19.03.2011 14:47
Příspěvky: 225
Bydliště: Vrchlabí a Trutnov
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
tak znova - dokážeš ten tvůj interface připojit kabelem k telefonu? jestli ne(99%), tak co řešíš?
pokud to propojíš hardwarově, pak teprve je na čase řešit software...

btw, jaký přesně máš auto? jak staarý...

_________________
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/


12.01.2012 15:18
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 04.06.2011 20:29
Příspěvky: 10
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
mam focusa 2002 1.8 tdci


12.01.2012 15:49
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.04.2009 09:37
Příspěvky: 1206
Bydliště: Lovosice
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
Ujasni si pojmy, na to abys zprovoznil BT verzi diagnostiky nepotřebuješ auto s integrovaným BT, mícháš jablka s hruškama.
Funguje to takhle:
OBD zásuvka <-> adaptér s vestavěným BT rozhraním <-> vzduch <-> mobil s BT, PC s BT <-> soft.
A než vyhodíš pár set z okna, ujasni si jestli ti ŘJ vůbec podporuje ELM protokol, diesely to měly povinné až od 2003. Včera jsme si hráli s exkolegovo Galaxy 2003 a tam to fungovalo.

_________________
Vojta
__________________
Ford Focus 1.6 16V 74 kW TrendoGhia 2003 LPG Stag 4
Ford Capri Mk2 2.3 V6 X-pack 1977


12.01.2012 17:29
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 04.06.2011 20:29
Příspěvky: 10
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
já jablka ani hrušky nemíchám se ptám, nevím jestli jsi je nepletete po večerech vy z tekutou podobou z kterých se vyrábí. Nic netvrdím pouze naslouchám a ptám se. Jak jsem psal to jsou věci která mam doma tak že nevyhodím ani korunu tel z androidem par KABELU (žadne BT) a jediné co mne zajímalo jestli se to dá zprovoznit v př. za jakých okolnosti nebo co to potřebuje. Tak že díky za radu, příjemný přístup a myslím že je jednoduší jít starou cesto a zkusit jsi to sám bud a nebo. Myslím že to zabere stejné množství času jako komunikace tu. Takže díky a sorry za OT


13.01.2012 13:45
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 19.03.2011 14:47
Příspěvky: 225
Bydliště: Vrchlabí a Trutnov
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
V pohodě, neber si to tak, VH123 má částečně praavdu, ale na druhou stranu mluví trochu o něčem jinym než na co se ptáš no.

Je to takhle - teoreticky by tvý auto ten ELM měl umět co já vim. prakticky si to musíš zkusit.
A propojit kabelovej ELM (předpokládám USB) s telefonem s androidem podle mýho neni možný, protože android do teď, pokud se ovšem opět nemýlim, nemá podporu USB hostu, takže neumí používat žádný USB zařízení. Takže dle mýho jedinej způsob jak připojit auto k telefonu je BT ELMem kterej koupíš na eBay za cca 400,- i s poštou a doma ho máš za 14 dní...

takže asi takhle bych to viděl

jinak by možná bylo dobrý napsat odkud jsi, třeba bude v okolí někdo, kdo ti poradí osobně, nebo má elma BT a zkusí ti napíchnout auto abys aspon vedel jestli to pujde a jak...

_________________
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/


Naposledy upravil Spy.Dr dne 13.01.2012 15:34, celkově upraveno 1

13.01.2012 15:32
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 13.04.2008 12:50
Příspěvky: 9187
Bydliště: Edinburgh / Havířov
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
VH123 : Se hned neurazej :roll:...
Evidentne to zatim nikdo nezkousel, vsichni jedou pres BT, kde to funguje paradne. Pokud se ti to podari zprovoznit, muzes nam pak o tom poreferovat :nazdravi:

Pokud ma ELM na konci USB, tak bude fungovat laptop a jiny software nez Torque.

_________________
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW


...uz nic nedovolene neprodavam :P


13.01.2012 15:33
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 09.08.2008 16:31
Příspěvky: 2756
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
Dneska asi podstoupím první souboj s Torque :idea: :)


13.01.2012 16:17
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.04.2009 09:37
Příspěvky: 1206
Bydliště: Lovosice
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
Marťas napsal:
VH123 : Se hned neurazej :roll:...

Já jsem se neurážel, jen jsem se snažil být stručný - psal jsem to z mobilu. Pokud to někdo tak pochopil tak soráč.

_________________
Vojta
__________________
Ford Focus 1.6 16V 74 kW TrendoGhia 2003 LPG Stag 4
Ford Capri Mk2 2.3 V6 X-pack 1977


13.01.2012 16:46
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 04.06.2011 20:29
Příspěvky: 10
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
oka tak že chápu a děkuji! tak to zkusím přechodový kabel z mikro usb na usb mam koupil jsem jsi ho kabel na diagnostiku mam tak že stáhnu free verzi torgue pak napíšu jestli to jde nebo je to zbytečná strata času, aspoň to usnadním ostatním :wink:


13.01.2012 17:34
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 13.04.2008 12:50
Příspěvky: 9187
Bydliště: Edinburgh / Havířov
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
VH123 napsal:
Marťas napsal:
VH123 : Se hned neurazej :roll:...

Já jsem se neurážel, jen jsem se snažil být stručný - psal jsem to z mobilu. Pokud to někdo tak pochopil tak soráč.

Soraaac :!: To jsem blbe odcitoval, bylo to na Fridricha...

_________________
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW


...uz nic nedovolene neprodavam :P


13.01.2012 17:45
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.04.2009 09:37
Příspěvky: 1206
Bydliště: Lovosice
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
Záleží na telefonu, není to vyloučené, ale většina telefonů nepodporuje režim USB host (=česky hostitel). U diagnostiky se počítá že bude klientským zařízením, u mobilu aleobvykle taky. Ale některé buildy kernelu na některých telefonech to umí. Ale popravdě - než se s tím sr..., radši bych pořídil za pětikilo BT verzi. Nějak jsem po třicítce menší a menší geek.

_________________
Vojta
__________________
Ford Focus 1.6 16V 74 kW TrendoGhia 2003 LPG Stag 4
Ford Capri Mk2 2.3 V6 X-pack 1977


13.01.2012 21:03
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 04.06.2011 20:29
Příspěvky: 10
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
Marťas napsal:
VH123 napsal:
Marťas napsal:
VH123 : Se hned neurazej :roll:...

Já jsem se neurážel, jen jsem se snažil být stručný - psal jsem to z mobilu. Pokud to někdo tak pochopil tak soráč.

Soraaac :!: To jsem blbe odcitoval, bylo to na Fridricha...

tak tet nevím proč bych se nemel urážet když z tebe někdo snaží udělat idiota,to že jsem napsal nováček začínám litovat protože ten co mne popletl z jablkem přečetl tak poslední příspěvek a to ne poradně a odpověděl bez rozmyšleni přes telefon . Uvedu znovu co jsem psal že ELM 327 přes kabel nejde tak pochybují spíš jsem jsi jist přes BT to nepojede také z moji autem se nedomluví , tak mne zbývá f-super což jsem v BT verzi nepotkal. Tak že to bud pojede přes kabel nebo vůbec. Tak kdyby mne někdo rek hot tu popelnicí někde ze skály a kup co bude podporovat pochopím, ale vidívám na silnici ji horši krámy. Jsem jeden z tech co to baví a zkouší něco ne jedno tak druhy a než něco udělá se zkusí optat kdyby to někdo už udělal bylo by to jednoduší jít v něčí stope. No tak nějak bych viděl tak jak jsem psal se stáhnout a neptat se a ani sem už někdy nepsat strata času každý tě nabídne BT které je ELM a to mne nejede v aute . Ještě mne někdo v zimně pošle sbírat hrušky a jablka na mošt a v lete budeme palet slivovicí.Tak že ještě jednou díky a v závěru nejrozumnější co jsem z té hromady "esejů" četl je to že to někdo nezkusil skus to děkuji


13.01.2012 22:20
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 13.04.2008 12:50
Příspěvky: 9187
Bydliště: Edinburgh / Havířov
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
Tvuj posledni prispevek jsem nejal nepobral :bebng: ....bud neumim ja cesky cist nebo ty cesky psat :nixw: .

_________________
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW


...uz nic nedovolene neprodavam :P


14.01.2012 14:43
Profil E-mail
.
.
Uživatelský avatar

Registrován: 20.06.2010 13:11
Příspěvky: 7048
Bydliště: www.st-rs.cz
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
Miguelicek napsal:
Dneska asi podstoupím první souboj s Torque :idea: :)


tak jak to dopadlo?
budeš nějak propojovat s kamerou ?

_________________
ST


15.01.2012 13:38
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 09.08.2008 16:31
Příspěvky: 2756
Odeslat Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD
K autu cesta daleká a přes sníh :mrgreen:
Ale aplikaci jsem koupil, něco ponastavoval a k tomu jsem stáhl plug-in Track Recorder(https://market.android.com/details?id=o ... NvcmRlciJd), telefon natáčí v 720p, ale je potřeba zakoupit sdhc kartu class 10 pro rychlý záznam videa. Takže do videa lze dostat různé údaje z OBD a navíc díky pohybovému senzoru v mobilu lze zjistit přetížení, náklony atd. :palec_nahoru:


15.01.2012 17:05
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 164 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.110s | 12 Queries | GZIP : Off ]