Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Uživatelský avatar
MART.IN
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 188
Registrován: 17.01.2010 15:14
Bydliště: Plzeň

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od MART.IN » 15.01.2012 21:31

zajímavé
ale, ... trochu přebudíkované :lol:
Kuga 2,0 TDCi Black Panther 2010
Focus 1,8 EFI Black Panther 2002

Uživatelský avatar
Miguelicek
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2745
Registrován: 09.08.2008 16:31

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Miguelicek » 15.01.2012 21:36

Můžeš si tam dát kolik budíků chceš, takže klidně i jeden :wink:

Uživatelský avatar
MART.IN
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 188
Registrován: 17.01.2010 15:14
Bydliště: Plzeň

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od MART.IN » 15.01.2012 21:47

vim 8)
komentoval jsem to video :D
Kuga 2,0 TDCi Black Panther 2010
Focus 1,8 EFI Black Panther 2002

Uživatelský avatar
kozlow
.
.
Příspěvky: 7034
Registrován: 20.06.2010 13:11
Bydliště: www.st-rs.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od kozlow » 16.01.2012 00:01

Migueli, myslel jsem, jestli to půjde nějak exportovat třeba do záznamu z HD. Čistě teoreticky mě nějaké cesty napadají, ale musel by je někdo naprogramovat prakticky, tak já jen.. jestli o něčem takovém víš :D

Uživatelský avatar
Miguelicek
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2745
Registrován: 09.08.2008 16:31

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Miguelicek » 16.01.2012 08:15

Tak to bohužel, po tom jsem ještě nepátral...jak ty bys to vymyslel?

Uživatelský avatar
kozlow
.
.
Příspěvky: 7034
Registrován: 20.06.2010 13:11
Bydliště: www.st-rs.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od kozlow » 16.01.2012 10:33

data z torque půjdou nějakým způsobem exportovat, kdy se následně zpracují v programu, který je propojí s videem (ctrl c ctlr v) a program vyplivne video, ve kterém budou i budíky, které ty budeš chtít. Počítám, že nejsem první koho to napadlo a někdo to určitě řešil, takže.. jdu hledat :palec_nahoru:

edit: nebo přes track recorder získát záběry a pak videa sloučit a budíky namaskovat

Uživatelský avatar
Miguelicek
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2745
Registrován: 09.08.2008 16:31

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Miguelicek » 16.01.2012 11:46

Myslel jsem to udělat přes vrstvy, jak říkáš, sloučit to do sebe...získáš dva záběry, jeden čistý obraz, druhý s budíky...akorát by si musel sepnout obě kamery naráz :nixw:

Uživatelský avatar
kozlow
.
.
Příspěvky: 7034
Registrován: 20.06.2010 13:11
Bydliště: www.st-rs.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od kozlow » 16.01.2012 12:01

to bude nejjednodušší varianta asi. Ale ne, sepínat stejně nemusíš, když bude mezi nimi drobný rozdíl, tak to jednoduše doladíš, třeba podle bliknutí rádia

Uživatelský avatar
Takeshi
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1503
Registrován: 08.08.2010 20:32
Bydliště: pilSN

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Takeshi » 18.01.2012 00:38

pořád jsem to nedořešil,zkuste se zeptat rovnou u nich , to musí jít nějak lehce
http://torque-bhp.com/forums/
ex Focus ST 200hp
ex Focus RS399 hp
ex Ford turboKUGA Mk2 TDCi 180hp
nyní BMW 335d
pokrok nezastavíš :cooler:

machnac
Příspěvky: 1
Registrován: 08.02.2012 17:41

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od machnac » 06.03.2012 03:29

takze hosi na upresnenie.mama focus r.v. 2000 1.4 benzin a bluetooth obd nefunguje.spoji sa ale ziadne data nevie precitat.takze kto ma 2000 a starsie tak nekupovat, nebude to fungovat.novsie neviem.....

Uživatelský avatar
Spy.Dr
Junior
Junior
Příspěvky: 225
Registrován: 19.03.2011 14:47
Bydliště: Vrchlabí a Trutnov

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Spy.Dr » 06.03.2012 08:56

a nebo mas jen neco spatne nastavene, ja mam 99 1,6 benzin a cte v pohode...mluvime-li tedy o ELM327 Bluetooth (USB verze by asi ěla šlapat stejně)

takže to zkus znovu a lépe - pokud používáš scanmaster v notebooku, je třeba ne připojovat se ve scanmasteru přes BT ale přes seriovej COM a ELM připojit přes BT jako virtuální seriový zařízení, ve scanmasteru ho pak nechat zjistit bud automaticky a nebo vybrat příslušnej seriovej port (třeba COM5 nebo jak si vybereš) a samozřejmý je spárování 1234
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/

Joni
Nováček
Nováček
Příspěvky: 82
Registrován: 09.09.2011 13:11
Bydliště: 3nec-ko

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Joni » 11.05.2012 23:25

Teď zrovna řeším výše popsaný problém: mám OBD Scan BT a po připojení na BT USB na NB (Scan Master) sice připojí ELM BT s interfejsem, načte:
-Typ interface OBDII to RS232 Interpreter
-ELM 327 v1.5 Čip detekován
-Napětí autobaterie 12,5V
-Komunikační protokol Automatik
následně pak vypíše: není spojení s ř.j. UNABLE TO CONNECT
Je to jen problém s mým C-max 2008 TDCi 1,6 80kW, nebo je třeba ještě něco nastavit?
Zkoušel jsem i různé protokoly, ale se stejným neúspěchem.
Ford Focus 1,6 Ti-VCT 77kW, r.v.2015
C-max 2008 1,6TDCi, 80kW, New DPF - historie
Escort combi 1.8 TD 66kW, Ghia r.98, PP vlastní výroby - historie
Ford Orion 1,8D r.v. 1991 - historie
Š105L, r.v.1979 - historie

Uživatelský avatar
Spy.Dr
Junior
Junior
Příspěvky: 225
Registrován: 19.03.2011 14:47
Bydliště: Vrchlabí a Trutnov

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Spy.Dr » 13.05.2012 20:16

máš to špatně, přečti si poslední post kterej je ode mě před tvym postem, tam jsem psal jak to má bejt. máš sice BT, ale ScanMaster umí ELM jen jako seriovej nebo USB. USB kabelovej nemáš, takže musíš v notebooku v BT vytvořit virtuální seriovej port kde bude připojenej přes BT ten ELM, v NB se bude tvářit, jakoby byl připojenej na seriovej port, ve scanmasteru pak jen vybereš ten seriovej port, kterej sis vytvořil a je to. USB emulovat v BT nelze!

dej vědět jak jsi dopadl
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/

Joni
Nováček
Nováček
Příspěvky: 82
Registrován: 09.09.2011 13:11
Bydliště: 3nec-ko

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Joni » 23.05.2012 17:17

Moc dík - podařilo se - mě automaticky přiřadilo COM11 (COM3 - COM10 obsazeno), proto to nešlo, když je povolen jen do COM8. Nastavil jsem volný COM2 a fachááá..
Ford Focus 1,6 Ti-VCT 77kW, r.v.2015
C-max 2008 1,6TDCi, 80kW, New DPF - historie
Escort combi 1.8 TD 66kW, Ghia r.98, PP vlastní výroby - historie
Ford Orion 1,8D r.v. 1991 - historie
Š105L, r.v.1979 - historie

killeriq
Nováček
Nováček
Příspěvky: 147
Registrován: 13.08.2012 18:14
Bydliště: PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od killeriq » 13.09.2012 15:06

Skusal niekto ten ELM327 OBDII Bluetooth modul na Mondeo 2009 MK4? Ked uz sme pri Mondeu..kde najdem ten konektor? :)

Resp staci mi objednat takyto nejaky sunt z ebay a sparovat s androidom?
http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-OBD ... ef&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/V1-5-ELM327-OBD ... 3f1b8da171
Ford Mondeo 2.2 TDCi, 129kw, 03/2009, Titanium S

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti