Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Uživatelský avatar
Spy.Dr
Junior
Junior
Příspěvky: 225
Registrován: 19.03.2011 14:47
Bydliště: Vrchlabí a Trutnov

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Spy.Dr » 13.09.2012 22:00

od roku cca 2000 maj vsechny auta poviný protokol OBD2 a tudíš umí komunikovat s ELM327 OBD2 BT který lze spárovat s jkýmkoliv zařízením s BT, tedy i s androidem.
takže i to auto na co se ptáš to umí

konektor hledej někde u pojistek pod palubovkou...nejspíš

příště trochu pohledej, tohle je základní informace, která je možná i u toho ELMu na ebayi...
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/

killeriq
Nováček
Nováček
Příspěvky: 147
Registrován: 13.08.2012 18:14
Bydliště: PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od killeriq » 13.09.2012 22:15

v aukcii o tom nepisu, auto som mal doma a bol som v praci...tak som sa spytal :) diki za info uz som si to objednal
Ford Mondeo 2.2 TDCi, 129kw, 03/2009, Titanium S

killeriq
Nováček
Nováček
Příspěvky: 147
Registrován: 13.08.2012 18:14
Bydliště: PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od killeriq » 27.09.2012 21:03

tak objednal som z ebay 3 typy, dnes prisiel tento:
http://www.ebay.com/itm/150889412703?ss ... 1439.l2649

Len napr teraz mam 2 hlasky ze tyre pressure senzor problem a light malfunction - v Converse+
Ale v Torque Pro mi nezobrazi vo Fault Codes nic - je to ok?

Realtime info ukazuje v pohode cize prepojenie funguje oki...

Dalej v "test results" dava Scanning do 100% a potom Refreshing do 100% ...tak stale dokola a pise nieco $06 not supported...

Ked tak zajtra pozrem presne, ake mate vy skusenosti?
Ford Mondeo 2.2 TDCi, 129kw, 03/2009, Titanium S

Uživatelský avatar
Blackhawk
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3863
Registrován: 24.07.2009 15:02
Bydliště: Sereď

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Blackhawk » 27.09.2012 21:13

Neopdaja sa ti stale pripojenie cez bluetooth? Mam totiz tento typ: http://www.ebay.co.uk/itm/ELM327-OBD2-O ... 1c2acc882b
a stale sa mi odpaja a pripaja, tak hladam lacnu alternativu.

killeriq
Nováček
Nováček
Příspěvky: 147
Registrován: 13.08.2012 18:14
Bydliště: PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od killeriq » 27.09.2012 21:24

ne vobec nic zda sa ze ide ok,skusal som to asi len 30min, ale objednal som aj taky ako mas ty...len ten zatial este neprisiel.

Ak ti mozem poradit, ked si bral presne tento z ebay a este si nedal hodnotenie, napis predajcovi ze to odpaja stale a ze chces vratit prachy. Ak ti bude ponukat ze ti posle nahradu tak povedz ze ok ale ze musi prist do nejakeho datumu (pozri do kedy mozes dat hodnotenie, mas to v ebay pri aukcia ako si to kupoval).
balik ide 1-4tyzdne takze asi to nestiha a prachy ti vrati...ak ne povedz ze nahlasis na ebay, pripadne aj nahlas a oni ti cez paypal vratia prachy
Ford Mondeo 2.2 TDCi, 129kw, 03/2009, Titanium S

Uživatelský avatar
Blackhawk
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3863
Registrován: 24.07.2009 15:02
Bydliště: Sereď

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Blackhawk » 27.09.2012 21:27

ja som to ale kupoval uz davno a az teraz som si to vsimol, bud to predtym nerobilo, alebo som to az tak nesledoval (Torque som kupil len nedavno). Este moze byt aj problem v mobile, najlepsie by bolo otestovat ine varianty aby som postupne vylucil priciny.

killeriq
Nováček
Nováček
Příspěvky: 147
Registrován: 13.08.2012 18:14
Bydliště: PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od killeriq » 27.09.2012 21:33

aha no skus este iny mobil, Torque Pro mam ale cracknuty. Pripadne skus este tieto:
OBD AutoDoctor
OBD DroidScan

najdes na mobilism.org
Ford Mondeo 2.2 TDCi, 129kw, 03/2009, Titanium S

Mad Matt
Nováček
Nováček
Příspěvky: 14
Registrován: 15.07.2011 09:29
Bydliště: Brno

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Mad Matt » 02.04.2013 16:15

Ahoj, nemám zatím obecně zkušenost s ODB a tak se chci zeptat jestli je možný nějak dostat z ODBII reálný data (teploty, tlaky, rpm, atd.) do excelu a pak zpětně anylzovat nebo ODB umí jen zobrazovat základní kódy chyb? Řeším problém s cukáním motoru a u FFII 1,6TDCI 80kW a nejsme schopni s mechanikem najít příčinu...může to být všechno a nic a tak bych potřeboval zaznamenat motorový data z jízdy...pak by mělo být jasnější, co se s tím při cukání děje. Dík za schovívavost.
Focus II kombi 1.6TDCI 80kW 109hp 11/2007

Uživatelský avatar
Blackhawk
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3863
Registrován: 24.07.2009 15:02
Bydliště: Sereď

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Blackhawk » 02.04.2013 16:29

OBD vie zobrazovat aj realne data, a aplikacia Torque (asi najrozsirenejsie pre OBD) ma v sebe funkciu logovania zvolenych dat, ale neskusal som to tak ti neviem povedat v akom formate ich exportuje.

killeriq
Nováček
Nováček
Příspěvky: 147
Registrován: 13.08.2012 18:14
Bydliště: PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od killeriq » 02.04.2013 19:31

torque vie myslim aj exporty, pripadne nejaky jeho plugin
Ford Mondeo 2.2 TDCi, 129kw, 03/2009, Titanium S

Uživatelský avatar
Shifty
Junior
Junior
Příspěvky: 255
Registrován: 06.01.2012 09:20
Bydliště: Praha

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Shifty » 18.07.2013 14:46

Ahoj, narazil jsem na tuhle diskuzi, tak se tu rovnou zeptám. Mám fofo viz. dole:D. Koupil jsem si BT diagnostiku přes aukro (http://c.shld.net/rpx/i/s/pi/mp/24348/3 ... 30ea28baa5 Tuhle), koupil jsem plnej Torque, nastavil, připjil k autí. Asi 5 minut to ukazovalo a pak už nic. Když jsem to připojil znovu tak se to nechytlo. Tak jsem ten kus reklamoval (pán byl vstřícnej a dal mi hned jinej), ale u druhýho kusu to bylo stejný. A pak mi ještě napsal, že ten reklamovanej funguje. Nevím už čím by to mohlo být :(. Nevíte někdo?

Uživatelský avatar
jarod72pm
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 2222
Registrován: 18.05.2012 21:51
Bydliště: Otrokovice

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od jarod72pm » 29.09.2015 12:55

Mám dotaz ohledně kabelu na diagnostiku , ELM327 nechci už z důvodu rychlosti komunikace a odpojování(už jsem to viděl v akci) a Fordiag je za hranicí v poměru nabízených služeb a hodnoty produktu.
Našel jsem tohle :
http://www.ecmarket.cz/obdlink-sx-diagn ... -scantool/

Použitý čip je údajně rychlý a neodpojuje se - zvládá diagnostiku a live data bez problémů

Edit: kabel koupen a zatím spokojenost vše funguje jak má včetně několika programů...
Kia Carens 2014 1.6 GDI 99kW Exclusive +winter packet +bufík
Ford Focus 2006 1.6 Ti-VCT Kombi Trend Plus - prodáno 24.8.2020
Byl - Opel Astra Kombi 1.4 16V
Byl - Škoda Forman 1.3i

Uživatelský avatar
martasak
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 384
Registrován: 27.04.2008 00:28
Bydliště: Praha

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od martasak » 13.03.2016 13:15

Čau, nemáte to někdo v Praze, nevyjeli byste mi (dneska :-) ) chyby ?
Začala mi svítit kontrolka a hlásí Motor system Fehler. Jsem objednaný zítra k Valouškovi, jen na diagnostiku s tím, že se to ukáže, ale tak mě napadlo, jestli třeba nazapomněli zresetovat počítadlo pro aditivum, doléval jsem ho práve před 60t km, pak mi ho u Valouška dolévali při cca 120t a třeba to neudělali :-) Taková naděje, jinak by to asi byl DPF, ta příčina. Ale zase si nejem vědom, že bych měl regeneraci nějak často a poslední 2 roky mám fakt velmi příznivý režim, více dálek, méně krátkých tratí.
V sobotu jsem se s nimi bavil, ale úplně mne nepřesvědčili svým přístupem.... Bohužel diagnostik tam v sobotu nebyl... No jeden umí číst a druhý psát.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 536
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin OBD II diagnostika - EcoRouteHD

Příspěvek od Tomin123 » 13.03.2016 16:11

Ja jsem pod Kladnem, jsem doma.
Kdybys chtel tak cinkni. Tel. ti pisnu do SZ.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti