Stránka 1 z 6

Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 01.03.2012 23:04
od V12
Pokracovanie z http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 84#p734284

Kranich :
Ked mas vo voze system beziaci na WinCE 6 s bluetooth hardware, OBDGauge by na tom mal frcat. Staci dokupit BT ELM327 a ideees. Upozornujem, ze mnohe cinske klony maju problemy a je lepsie kupit nieco overene aj za cenu vyssej obstaravacej ceny.

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 01.03.2012 23:08
od Kranich11
Bluetooth to má též, jen nevím do jaké míry by to bylo schopné komunikovat.. ale :)) :)) jo zítra se pokusím něco sehnat.. Díky !

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 01.03.2012 23:12
od V12
Dav píše:Dik moc za podrobne vysvetleni, ukazuje mi to Intake Air, jen jsem nevedel, co to presne znamena. Myslel jsem si, ze je to nejaky tlak v sani :)
Na na notebooku jsem zkousel hodne programu, jen na windows mobile nic bohuzel nejede, tedy nic jak Torque. Asi si take budu muset poridit androida :wink:
Jj, na WinMobile su nejake softiky, ale obvykle nie pre ELM327. Jediny, ktory som nasiel je uz spomenuty ScanMaster PPC. Momentalne je zohnatelny za 15 EUR z http://www.wgsoft.de/en/menu-scanmaster-ppc-links.html.

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 01.03.2012 23:13
od V12
Kranich11 :
Skus OBDGauge, to by malo chodit. Musis ale zistit, na ktorom porte je RS232 emulovany cez BT.
Free download z http://qcontinuum.org/obdgauge/

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 02.03.2012 08:54
od V12
Pridavam graf z dnesnej mojej jazdy z domu do zamestnania. Vsimnite si pomaly narast teploty chladiaceho media aj napriek teplote vzduchu 10 stupnov nad nulou. Skratka kachle :twisted:

- tmavomodre - turbo boost
- bledomodre - rychlost
- cervene - teplota chladiacej zmesi
- fialove - teplota vzduchu

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 02.03.2012 16:06
od V12
Len tak zo srandy pridavam report zo sprintu 0-100. Opat sa cudujem, ako dobre to moje auto ide :mrgreen:

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 03.03.2012 11:04
od V12
Nech ziju jazdene diesle !!! Podarilo sa mi lepsie pustit spojku a tak sprint 0-100 bol za 8.4 sekundy !!! Meral som 2x na tom istom useku - jednym smerom, aj druhym, aby bol vyluceny vplyv vetra a klesania / stupania. Zabozrut pod kapotou NIE JE nijako nachipovany a neverim, ze po 170k km nema par pokapanych kobyl. Na zaciatku je vidiet mierny preklz ( :oops: ), potom sa chytil a vysledok je v prilohe.

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 03.03.2012 12:12
od Sobull
Mám tomu rozumět tak, že řadíš v 35 na dvojku a v 70 na trojku? Kolik točí na trojku ve 100km/h? nechce se mi to jít zkoušet :D

A k tématu: Androida mám, ELM taky ale jen na USB. Než začnu hledat torque... komunikuje to s autem přes USB nebo na ten program potřebuju BT ELM?

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 03.03.2012 15:18
od V12
Si vedla. Rozjazd z dvojky s miernym hrabanim pri vypnutom ESP. Tocim tesne pod obmedzovac - cca 70km/h a potom pri polovicnom plyne sup trojku. Ta v obmedzovaci da cca 120. Ked som sa rozbiehal z jednotky, bolo to prave technicakovych 9.2. Jedno usetrene radenie skratilo cas o cca 3/4 sekundy. S 2.0TDCI je zbytocne rozbiehat sa na jednotke, pretoze by iba hrabal a cas by bol cez 10 sekund (vyskusane - jednotka vyletela do obmedzovaca a kym som stihol ubrat, kurilo sa od gum, po ubrani to ihned padlo do turbodiery). Na dvojke ma ten motor tolko krutiaku, ze sa rozbieha s miernym preklzom.

Torque vie chodit vyhradne cez BT. Takze s USB Ti to nepojde. Keby si ale mal Androidovsky tablet PC s USB vstupom, mohlo by to fungovat.

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 11.03.2012 21:19
od V12
ScanMaster dokaze merat vykon pomocou akceleracie z pociatocnych otacok na cielove na jeden prevod bez radenia. Skusil som to, opat 2x na tom istom useku tam a spat. Pocita to ale nejako divne, zda sa mi, ze pridava minimalne 20%. Podotykam, ze moje auto NIE JE chipovane. Report v prilohe.

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 18.03.2012 12:08
od V12
Svojho casu tu prebehla debata na temu brzdenia pod plynom - ci je to vobec mozne z dovodu odstavky dodavky paliva pri zaradenej rychlosti po stlaceni brzdy. Ta ista debata prebehla prednedavnom aj na SK fore, niekoho moze zaujimat vysledok praktickej skusky FFII 2.0 TDCI 05/2007 :

Obrázek

Engine_APP_B - poloha plynu
RPM - otacky
MAP - preplnanie (absolutne)
FRP_C - tlak paliva v raile
ABS_MPB - tlak v brzdovom systeme
LOAD_PCT - vypocitana zataz motora

Jedna sa o 2 momenty, kazdemu zodpoveda dvojica grafov. Na tom vyssom je poloha plynu, otacky, tlak preplnania a tlak paliva, na tych nizsich je zasa tlak v brzdovom systeme a vypocitana zataz motora. Ako vidiet, na FF 2.0TDCI motor taha aj po sliapnuti na brzdu...

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 19.03.2012 13:25
od zajo21
Ahojte, chcem sa spýtať ako pošlem graf z app Torgue do notasu ?

Nedávno som sa hral s app Torgue, dal som -> Graphing, potom X - Engine RPM Y - Turbo Boost, po jazde som mal výsledný graf, ale problém bol v tom že som ho nevedel poslať do PC.
V menu som našiel iba Share tak som to skúsil poslať mailom ale v maily nebolo nič :nixw: , preto chcem vedieť ako sa dá ten graf poslať do PC ??

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 20.03.2012 23:11
od V12
Skusal som zohnat nieco s Androidom, no nepodarilo sa mi. Ak si dobre pamatam, tak Torque uklada logy niekde do filesystemu. Skus nieco zalogovat, pusti Moje subory a hladaj.

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 22.03.2012 12:53
od bufer
OK, máš pravdu, toto vlákno je vhodnejšie.
Ja mám tiež ELM bluetooth a noťas s USB buetooth, takže v tom je pes zakopaný. ScanMaster ELM a ObdScope (Symbian - Nokia) idú v pohode. Neskúšal si náhodou s tým Scanxl aj 1.6 tdci?

Re: Zber prevadzkovych dat cez ELM327

Napsal: 22.03.2012 13:57
od V12
1.6TDCI nie, skusal som ale Mondeo 2.0TDCI a to sa mi ani nepripojilo. Nemal som cas sa s tym velmi hrat, nakopol som teda ScanMaster a k vysledkom sa dopracoval cez neho. Na velku radost majitelky bolo vsetko OK.