diagnostika Torque

Moderátor:ZaQik
Uživatelský avatar
V12
Test driver
Test driver
Příspěvky: 6102
Registrován: 10.02.2010 23:59
Bydliště: Soporna, SK

Re: Mondeo 2.5T vs Torque

Příspěvek od V12 » 21.10.2014 18:24

Takze maximalny plniaci tlak by mal byt 0.65 baru. Len neviem, ci s overboostom, alebo bez. Ak bez, tak mam problem, pretoze ked som si sledoval boost, tak na zlomok sekundy vyletel na 0.5 a vratil sa na 0.3 aj ked som mal plyn na podlahe. Zeby solenoid, alebo PCV ?
DV6 nie je motor. Ale sustava nahodne umiestnenych suciastok co vrcia a trasu sa a popritom zeru naftu...

Mondeo 2.5T Titanium SK
ZEM JE NASE IHRISKO

Uživatelský avatar
Sammy44
Nováček
Nováček
Příspěvky: 21
Registrován: 10.06.2015 15:07

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od Sammy44 » 07.07.2015 12:27

Ahoj,
mohl by mi někdo poradit jak do Torgue PRO narvu DPF temp? Nemohu to najít nikde ani tady, a ani na netu. Našel jsem si v nastavení ford pidy, ale ani tam nic takového není :roll:
Ford Focus 1.6TDCi 80kw 2006

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8446
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od phofy » 01.11.2015 19:51

Jo narveš to tam, pokud máš PIDy. V nastavení tam je nastavení PIDů a dáš přidat :wink:

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8446
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od phofy » 01.11.2015 19:54

Mám prosbu jaká diagnostika bude lepší WIFI nebo Bluetooth :?:

Uživatelský avatar
viduka55
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 1985
Registrován: 17.03.2013 14:38
Bydliště: Plzeň

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od viduka55 » 01.11.2015 20:36

Zalezi k cemu hodlas torque vyuzivat a taky jestli to chces k mobilu nebo radiu
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”

Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8446
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od phofy » 01.11.2015 21:00

chci to k mobilu a hlavně, aby to bylo trošku stabilnější. Nejlepší by byla kabelová k mobilu, ale to zatím nějak nemůžu rozchodit s torque

Uživatelský avatar
viduka55
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 1985
Registrován: 17.03.2013 14:38
Bydliště: Plzeň

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od viduka55 » 01.11.2015 21:02

Zkousel jsem obě a jediny rozdíl byl že ta přes wifi více vybíji baterii telefonu nez ta pres bluetooth.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”

Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8446
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od phofy » 01.11.2015 22:03

Tak vemu zase přes BT je levnější. Jinak jak se připojuje ta přes Wifi ?

Uživatelský avatar
viduka55
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 1985
Registrován: 17.03.2013 14:38
Bydliště: Plzeň

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od viduka55 » 01.11.2015 22:35

Normalne sis to nasel v seznamu wifi ale pred prvnim pouzitim mam pocit ze sis tam musel nastavit IP adresy podle manualu, ale nektery normalně najdeš v seznamu zadas heslo a fungujes
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”

Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
phofy
moderátor
Příspěvky: 8446
Registrován: 23.07.2011 11:32
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od phofy » 02.11.2015 07:02

Ok, diky moc :nazdravi:

robin70
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: 07.02.2016 21:52

ELM327 Bluetooth načte chyby ?

Příspěvek od robin70 » 12.02.2016 14:52

Mám elm327 bt a nejde se mi spojit s torque přes android..jde mi jen o to vyčíst chyby nic víc...ví o tom někdo něco ? Díky

Uživatelský avatar
vita_k
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 3892
Registrován: 05.11.2010 18:55
Bydliště: Brno a okoli

Příspěvek od vita_k » 13.02.2016 05:06

Ano, ale takový popis problému nestačí
Galerie: Mondeo 1.6 ecoboost https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 56&t=46148
focus II 07', 1.6tdci 80kw, no DPF
byl: escort 97', 1.8tdi 66kw

geri88
Příspěvky: 1
Registrován: 21.07.2014 13:22

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od geri88 » 25.07.2016 14:01

Ahoj. Prečítal som už zopár strán v iných vláknach o diagnostike, no nenašiel som odpoveď na môj problém. Podľa návodu som si upravil Bluetooth OBD diagnostiku /typ na priloženej foto/ po prepnutí mikrospínača sa mi to krásne spojilo s full verziou Torque na telefóne. Vidí to celkom pekný počet snímačov a ich hodnoty sa plynule menia. Problém nastane po niekoľkých minútach jazdy (alebo po dlhšom čase pri státí na mieste), kedy sa stratí komunikácia medzi OBD a riadiacou jednotkou. Torque sa snaží opätovne pripojiť /typ pripojenia mám nastavený na AUTO/, ale podarí sa to až keď vypnem a znova zapnem kľúčik a niekedy nepomáha ani to. To isté sa mi stalo aj s káblom F-Super, keď som mal počas jazdy pripojený notebook s programom Formidable. Preto si myslím, že problém nebude s adaptérom. Môže byť zlý spoj na niektorom konektore v kabeláži k ECU? Netuším na koľkých miestach je spoj medzi diagnostickou zásuvkou a riadiacou jednotkou. Alebo je chyba medzi sedadlom a volantom? :D
Přílohy
view-GCR072-OBD2-OBDII-Bluetooth-Auto-Car-Diagnostic-Scanner-Scan-Interface-Tool-for-Android-1.jpg
Ford Focus 1.6 TDCi 66kW, 2005 Panther Black

Uživatelský avatar
Fofan
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1161
Registrován: 27.01.2013 08:31

Příspěvek od Fofan » 07.09.2016 11:13

Rozumi tady nekdo nastaveni novych pidu? Neco mi u focuse 2007 1.6 16v chybi a chci se je umet nastavit sam
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 536
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: diagnostika Torque

Příspěvek od Tomin123 » 07.09.2016 11:33

V12:
MAP to stopro ma. Ale ma to i MAF.
O jake korekci 14.7 mluvis ?

Ted nedavno jsem s tim na zkousku jezdil. Posledni verze Torque, nevim jestli posledni verze PIDu pro Forda a:
- me to ukazuje tak 0.5Baru nekde do 3 tis.,
- u 4-5 tis. az trosku pres 0.8Baru
(180km/h na okruhu nejsou idealni podminky pro pokusy :D )
- vys jsem to nezkousel

Myslel jsem si ze nahore to bude spis dodejchavat (male turbo), ale evidentne nema problem.
Mam tam ale nejakej cip - meni hodnoty MAPu. Ale od nej bych ocekaval spise meneni smerem dolu
(aby donutil ECU pridat na tlaku).

Ja zas nenasel moznost cist MAP ve Voltech :-(
Naposledy upravil(a) Tomin123 dne 07.09.2016 11:38, celkem upraveno 2 x.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti