usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jemar
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1342
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: čáslavsko

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od Jemar » 15.07.2018 12:33

Princip je podobný. Načíst konfiguraci na té kartě FL zatrhnout reálnou teplotu a zapsat . Vždy raději vyplñuji i VIN.

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 795
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od MajklHe » 15.07.2018 12:55

cez ten program mi to neotvorí, stroskotá to na tom, že Open port je prázdna kolonka :nixw:

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 795
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od MajklHe » 21.10.2018 11:18

čauko, je možné nastaviť menu na budikoch aby išlo spustiť aj za jazdy, nie iba keď auto stojí?

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 5938
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od Adow » 21.10.2018 16:09

Jde přes ELMconfig.. HEC, druhá strana.

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 795
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od MajklHe » 21.10.2018 19:54

takže ak chcem mať aktívne menu za jazdy, nesmie byť zaškrtnuté ani jedno políčko?
Přílohy
Screenshot_2018-10-21-19-52-58.png

Uživatelský avatar
Jemar
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1342
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: čáslavsko

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od Jemar » 21.10.2018 20:25

Mám zatržené jen první tři položky.

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 795
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od MajklHe » 21.10.2018 21:57

a do menu v pp sa dostaneš aj za jazdy? :shocked:

Uživatelský avatar
Jemar
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1342
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: čáslavsko

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od Jemar » 22.10.2018 06:45

Takto by to mělo být nastaveno z výroby. Do menu se za jízdy dostanu, ale některé položky nejsou během jízdy dostupné. Co vím z hlavy, tak určitě není přístupná položka řízení, během jízdy není možné měnit charakteristiku elektrohydraulického posilovače. Pokud chceš, zjistím konkrétně co je a co není při tomto nastavení za jízdy přístupné. Fakt to z hlavy nevím, nikdy jsem zatím nepotřeboval za jízdy něco nastavovat.

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16926
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od ZaQik » 22.10.2018 08:32

MajklHe píše:takže ak chcem mať aktívne menu za jazdy, nesmie byť zaškrtnuté ani jedno políčko?
naopak - musis mit vse zaskrtle
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 795
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od MajklHe » 31.10.2018 22:38

čauko, zaškrtnutím vybraných položiek, červenou farbou, dosiahnem čo v aute?

ten Seabelt si nevšímajte :D

pri rychlosti nad 120 mi to pipne?
niečo pri cuvaní... ale čo :nixw:
bude mi ukazovať kedy mam preradiť?
Přílohy
Beze jména.jpg

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16926
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od ZaQik » 01.11.2018 04:10

pri rychlosti nad 120 mi to pipne?
ano

niečo pri cuvaní... ale čo :nixw:
pipa jak nakladak pri zarazene zpatecce ... ale pipa v kabine :roll:

bude mi ukazovať kedy mam preradiť?
rozumne jen u econecticu
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
ScorpionSX
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1296
Registrován: 29.01.2011 19:05
Bydliště: Trenčín, SR

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od ScorpionSX » 18.12.2018 15:09

Opýtam sa asi blbú otázku, ale ešte som toto v elmconfigu nerobil...

Ak mám "čipnutý" motor...dokážem si tento upravený SW vytiahnuť z RJ, uložiť do PC, nahrať originál soft a prípadne následne nahrať upravený SW naspäť?
Predpokladám, že asi niekde v PCM menu...stačí mi k tomuto úkonu elmconfig?
Obrázek Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16926
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od ZaQik » 18.12.2018 15:54

ano, jde to - pokud to vyrobce cipu nezabezpecil "necitelnym" znakem mimo specifikaci, kdy Ti vycitani spadne do chyby
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
ScorpionSX
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1296
Registrován: 29.01.2011 19:05
Bydliště: Trenčín, SR

Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od ScorpionSX » 19.12.2018 09:46

Ok, čiže pri najhoršom to len spadne pri čítaní a budem odkázaný len na "výrobcu" chipu keby som chcel dať upravený SW nazad.
Keď chcem nahrať originál SW, tak mi stačí aj odtialto - http://civil.iffc.ru/elmconfig/pcm_frw.htm stiahnuť posledný FW pre môj motor/RJ? Lebo ma trochu odrádza malá velkosť súboru...
Obrázek Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

Uživatelský avatar
foker
Junior
Junior
Příspěvky: 281
Registrován: 15.01.2012 15:27
Bydliště: Nitra

usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1

Příspěvek od foker » 31.12.2018 00:56

Ahoj.
Je mozne nastavit zamykanie 5.dveri aby sa po odomknuti 3.tlacidlom na DO a naslednom zatvoreni dvere zamkli okamzite?
Dufam ze ma niekto pochopil :)

Odoslané z H60-L04
Ford Focus II,HB 2007, 1.6 TDCi 66kW odstaveny
Ford S-Max 2014 2.0TDCi 120kW

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 2 hosti