ELM 327 s Android

Moderátor:ZaQik
Uživatelský avatar
Ladagalaxy
Nováček
Nováček
Příspěvky: 193
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Pardubicko
Kontaktovat uživatele:

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od Ladagalaxy » 19.02.2018 18:45

Já už mám alergii na tyhle levné šmejdy. Zatim se mě nepovedlo koupit adaptér aby správně fungoval s Torque. Je úplně jedno jestli je kupuji v Čr nebo ebay,aliexpress atd prostě všechno jeden aušus. :mrgreen:
Ford Galaxy 2.0 TDCi 103 kW Titánium
Seat Alhambra 1.9 TDi PD 110 kW "autobus"

Uživatelský avatar
TomFocus
Test driver
Test driver
Příspěvky: 7663
Registrován: 12.05.2013 17:06
Bydliště: Praha

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od TomFocus » 19.02.2018 18:54

Stejná zkušenost :nunu:
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7638
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od stano. » 19.02.2018 19:59

https://www.ebay.com/itm/ELM327-V1-5-OB ... SwMmlZ3nWm

Uz tri taketoho typu som kupil a funguju vsetky (nie presne tento kus). Pozor, treba v1.5, nie v2 alebo v2.1. Tie vyssie verzie nefunguju!

Uživatelský avatar
Ladagalaxy
Nováček
Nováček
Příspěvky: 193
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Pardubicko
Kontaktovat uživatele:

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od Ladagalaxy » 19.02.2018 20:09

Zrovna tenhle mám jako poslední a seká se nebo nečekaně padne soft.
Zatim jako jediný trochu schopný je bílý adapter ze sunnysoftu, ale některé PIDy mě nefungují. Zajimavé je, že kamarád má stejné auto, ročník, motorizaci i adaptér od rovnakého prodejce a jemu to funguje a mě ne. :mrgreen:
Ford Galaxy 2.0 TDCi 103 kW Titánium
Seat Alhambra 1.9 TDi PD 110 kW "autobus"

Uživatelský avatar
TomFocus
Test driver
Test driver
Příspěvky: 7663
Registrován: 12.05.2013 17:06
Bydliště: Praha

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od TomFocus » 19.02.2018 20:13

Bílej od sunnysoftu mě umřel po roce a mezi tím jsem měl tři :mrgreen: už nechci!
Já už můžu založit i vlákno gps/gsm lokátor, mám čtvrtej nefunkční během 21měsíců!!!!!!
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
Ladagalaxy
Nováček
Nováček
Příspěvky: 193
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Pardubicko
Kontaktovat uživatele:

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od Ladagalaxy » 19.02.2018 20:20

Chtěl jsem to kvůli monitorováni dpf filtru a jako naschvál zrovna tyhle PIDy mě nejdou. :mrgreen:
Až se udělá trochu lepší počasí tak udělám kontrolku a na tyhle hračky seee.u. :D
Na vše ostatní mám FoCom a usb elm327.
Ford Galaxy 2.0 TDCi 103 kW Titánium
Seat Alhambra 1.9 TDi PD 110 kW "autobus"

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7638
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od stano. » 19.02.2018 20:44

Ladagalaxy píše:Zrovna tenhle mám jako poslední a seká se nebo nečekaně padne soft.
Mas v1.5?

Uživatelský avatar
Ladagalaxy
Nováček
Nováček
Příspěvky: 193
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Pardubicko
Kontaktovat uživatele:

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od Ladagalaxy » 19.02.2018 20:55

V popisu nemám uvedeno nic. Musel bych to napíchnout a vyčíst co tam je za verzi.
Ford Galaxy 2.0 TDCi 103 kW Titánium
Seat Alhambra 1.9 TDi PD 110 kW "autobus"

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7638
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od stano. » 19.02.2018 22:10

Pretoze prave v2 a v2.1 sa sprava ako popisujes. Aj podla dalsich ludi treba kupovat starsiu verziu.
Tie v1.5 mi zatial funguju. Na 100% to neviem garantovat u vsetkych kusov.

Uživatelský avatar
Ladagalaxy
Nováček
Nováček
Příspěvky: 193
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Pardubicko
Kontaktovat uživatele:

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od Ladagalaxy » 19.02.2018 22:19

Modrý mini adaptér jsem měl V1.5 a ten krom nefunkčních PIDů mě neustále vypisoval chybu na pátem válci a ještě jednu chybu, ale již si nepamatuji jakou. Bohužel mám pouze 4 válce. :mrgreen:
Uvažoval jsem jestli nekoupit adaptér co doporučuje přímo tvůrce Torque, ale nechce se mě riskovat nákup adaptéru za cca 100-140 dolarů a stejně mě to nebude fungovat.
Ford Galaxy 2.0 TDCi 103 kW Titánium
Seat Alhambra 1.9 TDi PD 110 kW "autobus"

Uživatelský avatar
jenikHK
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1169
Registrován: 10.03.2008 15:30
Bydliště: Praha

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od jenikHK » 20.02.2018 08:41

Diky za tipy - no nakonec jsem se hecnul a objednal po dlouhem spekulovani u Cinana. Tak jsem zvedav, co to vlastne dorazi.
Uz jsem se totiz setkal s tim, ze (USB) ELM327 v1.5 nechodil, pravdepodobne fake z V2. Jenze to proste clovek nezjisti, dokud to nema v ruce.
Kdyby ten sunnysoft aspon predstavoval volbu jistoty, kdyz uz stoji ty prachy. Ale objednat si kus pochybne kvality zvladnu i sam a levnejs :-).
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Obrázek

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

Uživatelský avatar
Jurawood
Junior
Junior
Příspěvky: 302
Registrován: 27.07.2016 10:25
Bydliště: Brno

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od Jurawood » 20.02.2018 18:15

Tak ja mel adapteru nekolik, 1.5 i 2.1.
A vsechny umeli cist obd2 emisni, coz snad umi vsechny, ale myslel jsem, ze chetme forscan, ktery umi i dalsi funkce.
Copak nejaka regenetace tlaky pred dpf je soucasti obycejne obd2 ctecky? To ani omylem...

Ale s torque snad funguji vsechny, o tom se nemusime bavit.
U dieselu by jste meli precist teplotu motoru, otacky a nazdar. :)
FoFo, 2009, duratec-he 2.0. LPG BRC

Uživatelský avatar
TomFocus
Test driver
Test driver
Příspěvky: 7663
Registrován: 12.05.2013 17:06
Bydliště: Praha

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od TomFocus » 20.02.2018 18:29

Jurawood..... :mrgreen: napětí, tlak turba, teplota okolního vzduchu, nasávaneho atd atd :palec_nahoru:
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
jenikHK
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1169
Registrován: 10.03.2008 15:30
Bydliště: Praha

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od jenikHK » 20.02.2018 20:32

tak po pravde na to, aby behal forscan mam USB verzi ELM, tuhle BT hracku bych vozil v aute pro pripad potřeby něco resit s telefonem v ruce...
Ono potom mam Windows telefon, a tudíž torque je passe - takze uvidim, jak se budou chodit Windows aplikace...
Naposledy upravil(a) jenikHK dne 20.02.2018 20:50, celkem upraveno 1 x.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Obrázek

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

stano.
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 7638
Registrován: 18.07.2011 19:55

Re: ELM 327 s Android

Příspěvek od stano. » 20.02.2018 20:45

jenikHK píše:Uz jsem se totiz setkal s tim, ze (USB) ELM327 v1.5 nechodil, pravdepodobne fake z V2. Jenze to proste clovek nezjisti, dokud to nema v ruce.
Hej, cinanom dosla v1.5, tak zabalili v2.1. ved vyzeraju rovnako :mrgreen:
Ked aj kupis 20 roznych kusov a bude fungovat iba 1, vyjde to menej ako ten 150dolarovy akoze "original".
Ten Forscan pozriem. Pretoze zatial som nenasiel nic, co by mi zobrazovalo teplotu DPF.

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host