FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Uživatelský avatar
Xardas
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 21.03.2015 09:58

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Xardas » 10.02.2016 16:45

No to je super, doufám, že mi tam nezanechali ještě nějaký další dáreček - už vůbec nechápu kde vzali, že jsem měl špatně zapojené dráty v sedačce atd. já se v tom nehrabal a předtím to fungovalo...
Každopádně kontrolka dál bliká + se mi objevuje chybová hláška, že je nutný servis pro kontrolu pásu. Byl mi doporučen ještě jeden servis v HK, tak uvidím co tam na to poví - v opačném případě mi asi nezbyde nic jiného než najít pomoc od někoho z tohoto fóra i kdyby to bylo na druhém konci ČR... :)
Ford Focus mk.3 1.6Ecoboost 110kW r.v. 2011 mustard olive :)
Ford Fiesta mk.7 1.2 44kW r.v. 2011
Trutnov

danY2014
Nováček
Nováček
Příspěvky: 85
Registrován: 31.10.2014 11:54
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od danY2014 » 10.02.2016 16:46

Když mi pošleš do PM VIN auta, pošlu ti sjetinu operací co ti s tím v tom servise dělali a díky čemu to zničili.

kimic
Nováček
Nováček
Příspěvky: 145
Registrován: 10.03.2015 00:07
Bydliště: Praha

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od kimic » 12.09.2016 22:48

pokud někdo bude zkoušet přidat přepínač MS-HS pro BlueTooth variantu, tak to radši nedělejte :lol:
nevím jestli to bylo nekvalitními drátky nebo nějakým špatným spojem, ale v HS režimu to bylo hodně nestabilní. Krom toho, že se ELM nedokázal spojit přes Focccus, tak to mělo po pokusu o spojení vedlejší efekty typu mrtvý počítač s celou palubovkou (pokus vyplé zapalování, zamknutí auta, odemknutí to rozchodilo, ale byly to nervy :D ) nicméně startél jel, mám pocit že se asi provedl reste počítače - po jedné minutě to zas naskočilo. nebo alerty na servis detekce nárazu ( nastavení spadlo do defaultu bez hodnoty, bylo potřeba v menu znovu nastavit, pak to zmizlo)
Po přepojení do původního režimu už vše ok.

Jinak 1.5 verze BT má jiný tištěný spoj, je to menší a konektor je přes ohyb konektor rovnou napájený na desku. Zkoušečkou zjištěno: z pohledu drátky konektoru vzadu jdou nahoru a pak dozadu do konektoru k propojení:

10 2 4,5 14 6 15 7 16

Jinak ta 1.5 BT varianta má jiný typ spoje - místo 4 šroubků, které jsem tam marně hledal v místech k tomu připravených, jsou boky v několika místech asi slepené. Nožem to oddělit nešlo, ale pomohla jemná rána kladívkem do boků :twisted: otevřelo se to pak bez deformace nebo škod, ale chce to cit
Ford Focus III Titanium Sedan, 2015, 1.5 Ecoboost (110 kW) Magnetic Grey
Ford Focus I kombi, 1999, 1.8i, v duchodu (vylety do Hornbachu)

Obrázek

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Tomin123 » 13.09.2016 09:46

Nektere ty ELMy maji odpory pripojene na CAN dratech ktere tam podle normy nemaji byt a to pak zpusobuje "zmatenost" celeho auta. Na foru MultiECUScan se toho doctes hromady. Tam to lidi bezne opravuji.
Slepenou krabicku otevres nejlip lisovanim ve sveraku. Staci parkrat otocit, zmacknout, zalupe a je to. I bez citu :wink: Kladivem riskujes ze rupnou nejake keramicke soucastky na desce a na nich to pak neni videt (mikrotrhlinka) !
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 02.12.2016 15:42

Xardas píše:No to je super, doufám, že mi tam nezanechali ještě nějaký další dáreček - už vůbec nechápu kde vzali, že jsem měl špatně zapojené dráty v sedačce atd. já se v tom nehrabal a předtím to fungovalo...
Každopádně kontrolka dál bliká + se mi objevuje chybová hláška, že je nutný servis pro kontrolu pásu. Byl mi doporučen ještě jeden servis v HK, tak uvidím co tam na to poví - v opačném případě mi asi nezbyde nic jiného než najít pomoc od někoho z tohoto fóra i kdyby to bylo na druhém konci ČR... :)
Tak ajk si dopadl. Zvazoval sem si vypnout start/stop, ale kdyz to tak ctu, ais se na to radeji vyprdnu
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16984
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ZaQik » 02.12.2016 18:38

xardas byl u me na navsteve a "klakson troubi, ostrikovace ostrikuji" ... vse presne tak jak chtel a jak to ma byt
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 02.12.2016 20:52

Taky zvazuju, ze si udelam vylet...
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 27.01.2017 20:10

Tak jsem dneska napojil Focus RS 2016 na FoCCCus program a uz pri cteni chyba a to jak z BCM, tak i IPC. Tak jsem zkusili napichnout Focus mk3 1,5EB a to same pri cteni z BCM (IPC sem uz ani nezkousel).
Nejaky tip, kde je chyba?
Kabel pouzivam od Tomina, verze 3.61 (s posledni aktualizaci FW - vcera mi prisel po aktualizaci primo od Tomina).
Přílohy
Read BCM
Read BCM
Read IPC
Read IPC
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16984
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ZaQik » 27.01.2017 20:12

pokud je kabel OK, tak muze byt chyba v programu, ze mas vyrobni typ BCMi, na ktery neni focccus naprogramovan ... jako programator bych taky omezoval pouziti jen na typy, kde vim, ze to funguje (abych nemusel resit stiznosti experimentatoru)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 5941
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Příspěvek od Adow » 27.01.2017 20:24

Mě to taky občas píše tyto chyby. Se změnama na FF2 se to nedá srovnávat.. Zkus Forscan, podle mě je lepší ;)

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Tomin123 » 27.01.2017 21:22

Vsak to tam sw pise: "unknown ECU" - neznamy typ/kalibrace jednotky.
Pak do ni take nemuze vstoupit pres bezpecnostni pristup (vypocet hesla), coz je to "can not enter security"
Jedine napsat tvurci sw jestli by ho tam doplnil.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 27.01.2017 21:38

Cili za stavajicich podminek se da rici, ze focus RS 2016 ma jinou RJ a 1,5EB rok 2016 take....
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Tomin123 » 27.01.2017 21:53

Tenhle zaver bych nedelal bez detailnejsich znalosti jejiho zapojeni.
Muze to byt klidne stejny hardware ECU, jen s mladsi kalibraci/softem. Ale taky je mozny opak.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 27.01.2017 22:22

Blbe sem to naspal, myslel sem to tak, ze obe auta maji moc novou RJ, proto sem se do nich SW foCCCus nedostal
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

LH
Junior
Junior
Příspěvky: 273
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: CZ

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od LH » 06.02.2017 18:04

Také jsem v prosinci zkoušel ve Focccusu načíst BCM přes úplně nový ForDiag kabel a také se mi data nepodařilo načíst. Průběh byl trochu jiný než popisuješ, Focccus se připojil k autu a začalo stahování, pak zhasly přístroje a program hodil chybu: "Error during loading", pak se přístroje rozsvítily (jako by se nic nestalo), jen v tu chvíli jsem měl takovej blbej pocit :? . Zkoušel jsem změnit i rychlost čtení i zaškrtnout automatiku u portu, ale výsledek vždy stejný "Error during loading".
Nakonec jsem se rozhodl na zkoušku objednat ještě OBD II USB kabel s CH340+25k80 z "východu" (nechci dělat reklamu na ten server, kde skoro všichni nakupujeme :D ). Kabel dnes dorazil a načetl jsem s ním BCM na první pokus, pak jsem změnil hodnotu u DRL a zase uložil data zpět do BCM, též bez problému. Chyby komunikace mezi moduly uložené v ECU jsem pak vymazal přes ForDiag kabel (ten čínský kabel nemá přepínač a bez přepínače prý ty chyby s tím kabelem nejdou mazat, jak se tu na začátku vlákna píše).
Možná to je trošku mimo a s tvým problémem to nemusí nijak souviset, nicméně po této zkušenosti doporučuji zkusit i jiný kabel.
Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host