FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Tomin123 » 15.02.2017 23:55

Vydrz prosim. Mrknu na to, ale ted opravdu nemam sanci. EET me zamestnava na 150% :-(
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 16.02.2017 09:01

:dih: :bebng:
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Tomin123 » 16.02.2017 12:28

LH: poslal jsem Ti verzi kde by to melo byt opravene (reflash na verzi 4.13)
Dej prosim vedet jestli je to uz ok.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

LH
Junior
Junior
Příspěvky: 273
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: CZ

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od LH » 16.02.2017 18:16

Můžu potvrdit, že po aktualizaci na verzi 4.13 funguje kabel ForDiag i s programem Focccus bez problému. Díky.
Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 16.02.2017 19:50

Super, bude vydana i oprava pro verzi kabelu 3.xx?
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 535
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Tomin123 » 16.02.2017 20:29

Jojo. Je uvnitr nove verze Fordiagu. viz. fordiag forum.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 16.02.2017 21:16

Super, OK diky moc, super prace. Testnu a dam vedet az znepojizdnim auto...
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 17.02.2017 16:25

Tak bohuzel na Focus RS 2016 stale stejna chyba, jako sem daval predtim...
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 5927
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Adow » 17.02.2017 17:10

A zkoušel jsi Forscan? Přistupuje k jednotce trochu jinak - Focccus mi přijde agresivnější, padá mi v průběhu čtení konfigurace víc chyb a hlášek na palubáku. Forscan mi přijde takovej jemnější a rozhodně je novější a mohl by umět novější jednotky :D

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 17.02.2017 17:32

Forscan i Fordiag sem zkousel, onoje OK. Ve forscan sem mazal 2 chyby, ktere vznikly asi pokusem pripojit FoCCCus

Vypsane chyby pri pripojeni FoCCCusem:
U BCM: Can´t enter security into ECU
U IPC: Unknown ECU HW F1ET-14F094-JB

Musim nekde pohledat kontakt na tvurce - asi bude v programu), zdali by si s tim neumel poradit
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
FLA
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1172
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od FLA » 02.10.2017 10:04

Chalapi, potrebujem vasu pomoc :-) poprosim niekoho kto ma skusesnosti s programom FoCCCus. Vymenil som display radia z 3 na 4" farebny a tak isto aj "klavesnicu" radia. Vsetko funguje v pohode ale chcem to upravit aj v nastaveniach auta. Mam upraveny kabel aj SW atd.. ale v zivote som take nic este nerobil...

Cital som dost o tom programe aj o jeho nastveniach a moznostiach na ruskom fore. Chcem sa len usitit ci moj navrh postupu je spravny, pripojim NB ajs kablom .... a teraz:
1. Nacitam data z BCM,
2. Nacitat data aj z IPC - musm ich dat nacitat?
3. urobim zalohu nastaveni Save to file, pre kazdy pripad, Mam aj konfiguracne data z etis podla VIN
4. zmenim typy dyspleja a klavesnice
5. dam zapisat zmeny Write to BCM
6. dam zapisat zmeny Write to IPC - musim to dat zapisat aj tu?

PS:ake data sa nacitavaju z BCM a ake z IPC?

diky za rady

Obrázek

Idem vymienat aj palubny budik (tachometer) za budik s farebnym displejom , a tam musim upravit stav KM smerom hore, ide to opat cez FoCCCus. Je moj navrh postupu spravny?

Pripojim sa....

1. na karte IPC kliknem na Get Info
2 Odometer Read nacita aktualny stav KM napr 145.000km
3. prepisem na 160.000km a kliknem na Set

To je vsetko? Netreba este nieco niekam zapisat do BCM ci IPC na karte Central Config?

Obrázek
ObrázekKuga 2.0 Tdci AWD Spirit X
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4576
Registrován: 07.11.2009 17:56
Bydliště: Ostrava

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Anduril » 02.10.2017 10:09

Mas to tak nejak spravne.
Jen do IPC zapisovat nemusis, to slouzi jako zaloha. Tedy nema smysl z tama ani nic vycitat (to by ti prepsalo nactena data z BCM). Dulezite je BCM.
U kilometru bacha na preklep, dolu to nejde.
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Uživatelský avatar
FLA
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1172
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Slovensko

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od FLA » 02.10.2017 10:52

a kedze budem menit tacho budiky, tak v tych "novych" bude zaloha z ineho auta, nema zymsel sa v tom rypat a nechat to tak alebo by sa tam mala dat origo zaloha z povodnych budikov?
ObrázekKuga 2.0 Tdci AWD Spirit X
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16739
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ZaQik » 02.10.2017 11:01

ano, nacti BCMi, zmen parametry, uloz nastaveni do BCMi a pak i do novych budiku
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
FLA
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1172
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od FLA » 02.10.2017 13:22

Ake je tam velke riziko ze sa nieco pokasle? :-)
ObrázekKuga 2.0 Tdci AWD Spirit X
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host