Ford Focus Forum
https://www.ford-focus.cz/forum/

FoCCCus - elmconfig pro Focus3
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=277&t=39377
Stránka 7 z 9

Autor:  Tomin123 [ 15.02.2017 23:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Vydrz prosim. Mrknu na to, ale ted opravdu nemam sanci. EET me zamestnava na 150% :-(

Autor:  ACEMajky [ 16.02.2017 09:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

:dih: :bebng:

Autor:  Tomin123 [ 16.02.2017 12:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

LH: poslal jsem Ti verzi kde by to melo byt opravene (reflash na verzi 4.13)
Dej prosim vedet jestli je to uz ok.

Autor:  LH [ 16.02.2017 18:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Můžu potvrdit, že po aktualizaci na verzi 4.13 funguje kabel ForDiag i s programem Focccus bez problému. Díky.

Autor:  ACEMajky [ 16.02.2017 19:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Super, bude vydana i oprava pro verzi kabelu 3.xx?

Autor:  Tomin123 [ 16.02.2017 20:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Jojo. Je uvnitr nove verze Fordiagu. viz. fordiag forum.

Autor:  ACEMajky [ 16.02.2017 21:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Super, OK diky moc, super prace. Testnu a dam vedet az znepojizdnim auto...

Autor:  ACEMajky [ 17.02.2017 16:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Tak bohuzel na Focus RS 2016 stale stejna chyba, jako sem daval predtim...

Autor:  Adow [ 17.02.2017 17:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

A zkoušel jsi Forscan? Přistupuje k jednotce trochu jinak - Focccus mi přijde agresivnější, padá mi v průběhu čtení konfigurace víc chyb a hlášek na palubáku. Forscan mi přijde takovej jemnější a rozhodně je novější a mohl by umět novější jednotky :D

Autor:  ACEMajky [ 17.02.2017 17:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Forscan i Fordiag sem zkousel, onoje OK. Ve forscan sem mazal 2 chyby, ktere vznikly asi pokusem pripojit FoCCCus

Vypsane chyby pri pripojeni FoCCCusem:
U BCM: Can´t enter security into ECU
U IPC: Unknown ECU HW F1ET-14F094-JB

Musim nekde pohledat kontakt na tvurce - asi bude v programu), zdali by si s tim neumel poradit

Autor:  FLA [ 02.10.2017 10:04 ]
Předmět příspěvku: 

Chalapi, potrebujem vasu pomoc :-) poprosim niekoho kto ma skusesnosti s programom FoCCCus. Vymenil som display radia z 3 na 4" farebny a tak isto aj "klavesnicu" radia. Vsetko funguje v pohode ale chcem to upravit aj v nastaveniach auta. Mam upraveny kabel aj SW atd.. ale v zivote som take nic este nerobil...

Cital som dost o tom programe aj o jeho nastveniach a moznostiach na ruskom fore. Chcem sa len usitit ci moj navrh postupu je spravny, pripojim NB ajs kablom .... a teraz:
1. Nacitam data z BCM,
2. Nacitat data aj z IPC - musm ich dat nacitat?
3. urobim zalohu nastaveni Save to file, pre kazdy pripad, Mam aj konfiguracne data z etis podla VIN
4. zmenim typy dyspleja a klavesnice
5. dam zapisat zmeny Write to BCM
6. dam zapisat zmeny Write to IPC - musim to dat zapisat aj tu?

PS:ake data sa nacitavaju z BCM a ake z IPC?

diky za rady

Obrázek

Idem vymienat aj palubny budik (tachometer) za budik s farebnym displejom , a tam musim upravit stav KM smerom hore, ide to opat cez FoCCCus. Je moj navrh postupu spravny?

Pripojim sa....

1. na karte IPC kliknem na Get Info
2 Odometer Read nacita aktualny stav KM napr 145.000km
3. prepisem na 160.000km a kliknem na Set

To je vsetko? Netreba este nieco niekam zapisat do BCM ci IPC na karte Central Config?

Obrázek

Autor:  Anduril [ 02.10.2017 10:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Mas to tak nejak spravne.
Jen do IPC zapisovat nemusis, to slouzi jako zaloha. Tedy nema smysl z tama ani nic vycitat (to by ti prepsalo nactena data z BCM). Dulezite je BCM.
U kilometru bacha na preklep, dolu to nejde.

Autor:  FLA [ 02.10.2017 10:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

a kedze budem menit tacho budiky, tak v tych "novych" bude zaloha z ineho auta, nema zymsel sa v tom rypat a nechat to tak alebo by sa tam mala dat origo zaloha z povodnych budikov?

Autor:  ZaQik [ 02.10.2017 11:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

ano, nacti BCMi, zmen parametry, uloz nastaveni do BCMi a pak i do novych budiku

Autor:  FLA [ 02.10.2017 13:22 ]
Předmět příspěvku: 

Ake je tam velke riziko ze sa nieco pokasle? :-)

Stránka 7 z 9 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/