forscan

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
bozda
Nováček
Nováček
Příspěvky: 67
Registrován: 14.01.2015 09:52
Bydliště: Tetín

forscan

Příspěvek od bozda » 15.02.2015 13:12

Ahoj,

mám klasický levný ELM327 bluetooth adaptér, který se spojí přes Torque či obdobné androidí aplikace. Nicméně při pokusu o připojení k NTB s Forscan se mi připojí k ELM adaptéru, ale nedokáže se připojit k ECM auta (Unable to connect to vehicle) a tudíž nevyčte žádná data. Spojení přes blutooth jinak vypadá OK. ELM hlásí ve v2.1
Nemáte někdo nějaký hint (krom samozřejmě koupení drahého značkového adaptéru)? Našel jsem, že tyhle číny občas při spojení zlobí. Zkoušel jsem s autem už druhý adaptér a oba zlobí..:(
Ford Mondeo MK4 Titanium S combi 2.2 Tdci, 147 kW, 2011
Před tím: Ford Focus MK2 S combi 2.0 Tdci, 100kW (chip 118kW), 2007

Uživatelský avatar
vitut
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 3070
Registrován: 25.06.2008 13:03
Bydliště: Milovice(NB), Štoky(HB)
Kontaktovat uživatele:

Re: ELM327 bluetooth + Forscan

Příspěvek od vitut » 15.02.2015 17:32

Jaky mas v ntb system? Jsou urcite v poradku ovladace zarizeni? Mam USB verzi ELMu a tam nefunguji ovladace pod Win8. Musi se nainstalovat starsi verze ovladace a pak je to ok ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

bozda
Nováček
Nováček
Příspěvky: 67
Registrován: 14.01.2015 09:52
Bydliště: Tetín

Re: ELM327 bluetooth + Forscan

Příspěvek od bozda » 16.02.2015 11:27

Zkoušel jsem na Win XP i Win 7 se stejným výsledkem. Myslím si, že to není ovladačem, jelikož bluetooth se normálně s OBDII úspěšně spáruje a OS před tím nainstaloval COM3 port bez jakéhokoliv chybového hlášení..
Ford Mondeo MK4 Titanium S combi 2.2 Tdci, 147 kW, 2011
Před tím: Ford Focus MK2 S combi 2.0 Tdci, 100kW (chip 118kW), 2007

peetrK
Příspěvky: 1
Registrován: 24.11.2014 21:20

Re: ELM327 bluetooth + Forscan

Příspěvek od peetrK » 29.03.2015 16:33

zdravim, prosim vas vyriesili ste to nejako? momentalne mam ten isty problem

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 5985
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

forscan

Příspěvek od Adow » 17.02.2017 17:41

No zkoušel jsi načíst konfiguraci Forscanem?? Jdou tam dělat v podstatě stejné změny jako přes Focccus. Je zapotřebí rozšířená licence, ale ta je po dobu 2 měsíců zdarma. Víc info mají na stránkách.

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 17.02.2017 18:56

Tak to jsem nezkousel, to budu muset nejdrive nastudovat kde co a jak se dela...

Chci vypnout start/stop, zelenou sipku na prerazeni a zapnout automaticke zamykani po rozjezdu
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 18.02.2017 07:01

Tak jsem koukla na tu konfiguraci pres Forscan a tam uz je to vubec komplikovany, zadavaji se hodnoty v HEX aspon pokud sem dobre koukal, cili musis uz vedet co tam zadat, ...

Jinak jsme myslel ze v aplikaci FoCCCus bude kontakt na autora a nic, ani na netu se mi nepovedlo najit...
Naposledy upravil(a) ACEMajky dne 18.02.2017 11:40, celkem upraveno 1 x.
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17405
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ZaQik » 18.02.2017 08:26

porad se ho nekdo ptal, jak pouzivat jeho sw, ktery je zdarma k dispozici, tak se "ztratil"
vyhledej spis ruska fora, kde si radi uzivatele ... neznam zadneho specialistu v CR/SK
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 5985
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Příspěvek od Adow » 18.02.2017 09:25

ACEMajky - špatně hledáš, je to tam stejně jako ve FoCCCus..

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

forscan

Příspěvek od ACEMajky » 18.02.2017 11:37

Adow - ted myslis co, ten kontakt?
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 18.02.2017 11:39

ZaQik píše:porad se ho nekdo ptal, jak pouzivat jeho sw, ktery je zdarma k dispozici, tak se "ztratil"
vyhledej spis ruska fora, kde si radi uzivatele ... neznam zadneho specialistu v CR/SK
Ja sem si to myslel, zkusim pohledat ruska fora, snad se zadari... Kuokal sem ze uz to bude skoro rok, co vydal posledni aktualizaci, cili pocitam, ze uz se tomu nevenuje...
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 4588
Registrován: 07.11.2009 17:56
Bydliště: Ostrava

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Anduril » 18.02.2017 11:46

Adow tim myslel to, ze nastavovani parametru je ve ForScanu stejne, jako ve FoCCCus. Neni treba psat zadne retezce, vybiras si hodnoty parametru z roletek.
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 5985
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od Adow » 18.02.2017 11:47

Ne, tu konfiguraci špatně hledáš... Je tam AS-BUILT a taky Main. Zkus tu main a máš to na stříbrném podnose, stejně jako ve Focccus..
Přílohy
Konfigurace.PNG

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 18.02.2017 11:51

Priznam se ze sem rano koukal po youtube. OK, nahodim na domaci PC Forscan a omrknu to v realu :) Dik, dam vedet i kdyz to bude asi do jineho tematu, respektive pozadam moreratora, aby do nazvu dal i forscan, uvidime
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Uživatelský avatar
ACEMajky
Zkušený
Zkušený
Příspěvky: 1575
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Liberecko
Kontaktovat uživatele:

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Příspěvek od ACEMajky » 18.02.2017 19:08

konfigurace a programovani ve free verzi neni podporovana.... :(
ACEMajky
Ford Mondeo Kombi 1,5EB Titanium, white - r.v.2018
Ford Focus RS 2,3 EcoBoost, white frozen

Minulost:
Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, black panther - r.v. 1997
Ford Mondeo Kombi 2,2TDCi (114kW) Titanium X, black panther - r.v.2006

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti