Právě je 18.07.2019 10:53



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
 forscan 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček

Registrován: 14.01.2015 09:52
Příspěvky: 67
Bydliště: Tetín
Odeslat forscan
Ahoj,

mám klasický levný ELM327 bluetooth adaptér, který se spojí přes Torque či obdobné androidí aplikace. Nicméně při pokusu o připojení k NTB s Forscan se mi připojí k ELM adaptéru, ale nedokáže se připojit k ECM auta (Unable to connect to vehicle) a tudíž nevyčte žádná data. Spojení přes blutooth jinak vypadá OK. ELM hlásí ve v2.1
Nemáte někdo nějaký hint (krom samozřejmě koupení drahého značkového adaptéru)? Našel jsem, že tyhle číny občas při spojení zlobí. Zkoušel jsem s autem už druhý adaptér a oba zlobí..:(

_________________
Ford Mondeo MK4 Titanium S combi 2.2 Tdci, 147 kW, 2011
Před tím: Ford Focus MK2 S combi 2.0 Tdci, 100kW (chip 118kW), 2007


15.02.2015 13:12
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 25.06.2008 13:03
Příspěvky: 3037
Bydliště: Milovice(NB), Štoky(HB)
Odeslat Re: ELM327 bluetooth + Forscan
Jaky mas v ntb system? Jsou urcite v poradku ovladace zarizeni? Mam USB verzi ELMu a tam nefunguji ovladace pod Win8. Musi se nainstalovat starsi verze ovladace a pak je to ok ...

_________________
Ford S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
byl: FoFo1 combi Ghia, 1.8TDCi, 85kW, 2002, šedá Magnum


Obrázek
Obrázek


15.02.2015 17:32
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 14.01.2015 09:52
Příspěvky: 67
Bydliště: Tetín
Odeslat Re: ELM327 bluetooth + Forscan
Zkoušel jsem na Win XP i Win 7 se stejným výsledkem. Myslím si, že to není ovladačem, jelikož bluetooth se normálně s OBDII úspěšně spáruje a OS před tím nainstaloval COM3 port bez jakéhokoliv chybového hlášení..

_________________
Ford Mondeo MK4 Titanium S combi 2.2 Tdci, 147 kW, 2011
Před tím: Ford Focus MK2 S combi 2.0 Tdci, 100kW (chip 118kW), 2007


16.02.2015 11:27
Profil E-mail

Registrován: 24.11.2014 21:20
Příspěvky: 1
Odeslat Re: ELM327 bluetooth + Forscan
zdravim, prosim vas vyriesili ste to nejako? momentalne mam ten isty problem


29.03.2015 16:33
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 20.05.2011 09:52
Příspěvky: 5757
Bydliště: Kousek od Brna
Odeslat forscan
No zkoušel jsi načíst konfiguraci Forscanem?? Jdou tam dělat v podstatě stejné změny jako přes Focccus. Je zapotřebí rozšířená licence, ale ta je po dobu 2 měsíců zdarma. Víc info mají na stránkách.

_________________
Je: Ford S-max, 1.8 TDCi / 92 kW, 2009, ink blue, Trend??
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB / 134 kW, 2015, tectonic silver, Titanium
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6 16V / 80 kW, 2010, vision blue, TrendaNiumX™


17.02.2017 17:41
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1548
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Tak to jsem nezkousel, to budu muset nejdrive nastudovat kde co a jak se dela...

Chci vypnout start/stop, zelenou sipku na prerazeni a zapnout automaticke zamykani po rozjezdu

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


17.02.2017 18:56
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1548
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Tak jsem koukla na tu konfiguraci pres Forscan a tam uz je to vubec komplikovany, zadavaji se hodnoty v HEX aspon pokud sem dobre koukal, cili musis uz vedet co tam zadat, ...

Jinak jsme myslel ze v aplikaci FoCCCus bude kontakt na autora a nic, ani na netu se mi nepovedlo najit...

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


Naposledy upravil ACEMajky dne 18.02.2017 11:40, celkově upraveno 1

18.02.2017 07:01
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15794
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
porad se ho nekdo ptal, jak pouzivat jeho sw, ktery je zdarma k dispozici, tak se "ztratil"
vyhledej spis ruska fora, kde si radi uzivatele ... neznam zadneho specialistu v CR/SK

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


18.02.2017 08:26
Profil
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 20.05.2011 09:52
Příspěvky: 5757
Bydliště: Kousek od Brna
Odeslat 
ACEMajky - špatně hledáš, je to tam stejně jako ve FoCCCus..

_________________
Je: Ford S-max, 1.8 TDCi / 92 kW, 2009, ink blue, Trend??
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB / 134 kW, 2015, tectonic silver, Titanium
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6 16V / 80 kW, 2010, vision blue, TrendaNiumX™


18.02.2017 09:25
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1548
Bydliště: Liberecko
Odeslat forscan
Adow - ted myslis co, ten kontakt?

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


18.02.2017 11:37
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1548
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
ZaQik napsal:
porad se ho nekdo ptal, jak pouzivat jeho sw, ktery je zdarma k dispozici, tak se "ztratil"
vyhledej spis ruska fora, kde si radi uzivatele ... neznam zadneho specialistu v CR/SK

Ja sem si to myslel, zkusim pohledat ruska fora, snad se zadari... Kuokal sem ze uz to bude skoro rok, co vydal posledni aktualizaci, cili pocitam, ze uz se tomu nevenuje...

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


18.02.2017 11:39
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 17:56
Příspěvky: 4553
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Adow tim myslel to, ze nastavovani parametru je ve ForScanu stejne, jako ve FoCCCus. Neni treba psat zadne retezce, vybiras si hodnoty parametru z roletek.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


18.02.2017 11:46
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 20.05.2011 09:52
Příspěvky: 5757
Bydliště: Kousek od Brna
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Ne, tu konfiguraci špatně hledáš... Je tam AS-BUILT a taky Main. Zkus tu main a máš to na stříbrném podnose, stejně jako ve Focccus..


Přílohy:
Konfigurace.PNG
Konfigurace.PNG [ 114.45 KB | Zobrazeno 375 krát ]

_________________
Je: Ford S-max, 1.8 TDCi / 92 kW, 2009, ink blue, Trend??
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB / 134 kW, 2015, tectonic silver, Titanium
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6 16V / 80 kW, 2010, vision blue, TrendaNiumX™
18.02.2017 11:47
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1548
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Priznam se ze sem rano koukal po youtube. OK, nahodim na domaci PC Forscan a omrknu to v realu :) Dik, dam vedet i kdyz to bude asi do jineho tematu, respektive pozadam moreratora, aby do nazvu dal i forscan, uvidime

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


18.02.2017 11:51
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1548
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
konfigurace a programovani ve free verzi neni podporovana.... :(

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


18.02.2017 19:08
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.076s | 11 Queries | GZIP : Off ]