Stránka 1 z 12

forscan

Napsal: 15.02.2015 13:12
od bozda
Ahoj,

mám klasický levný ELM327 bluetooth adaptér, který se spojí přes Torque či obdobné androidí aplikace. Nicméně při pokusu o připojení k NTB s Forscan se mi připojí k ELM adaptéru, ale nedokáže se připojit k ECM auta (Unable to connect to vehicle) a tudíž nevyčte žádná data. Spojení přes blutooth jinak vypadá OK. ELM hlásí ve v2.1
Nemáte někdo nějaký hint (krom samozřejmě koupení drahého značkového adaptéru)? Našel jsem, že tyhle číny občas při spojení zlobí. Zkoušel jsem s autem už druhý adaptér a oba zlobí..:(

Re: ELM327 bluetooth + Forscan

Napsal: 15.02.2015 17:32
od vitut
Jaky mas v ntb system? Jsou urcite v poradku ovladace zarizeni? Mam USB verzi ELMu a tam nefunguji ovladace pod Win8. Musi se nainstalovat starsi verze ovladace a pak je to ok ...

Re: ELM327 bluetooth + Forscan

Napsal: 16.02.2015 11:27
od bozda
Zkoušel jsem na Win XP i Win 7 se stejným výsledkem. Myslím si, že to není ovladačem, jelikož bluetooth se normálně s OBDII úspěšně spáruje a OS před tím nainstaloval COM3 port bez jakéhokoliv chybového hlášení..

Re: ELM327 bluetooth + Forscan

Napsal: 29.03.2015 16:33
od peetrK
zdravim, prosim vas vyriesili ste to nejako? momentalne mam ten isty problem

forscan

Napsal: 17.02.2017 17:41
od Adow
No zkoušel jsi načíst konfiguraci Forscanem?? Jdou tam dělat v podstatě stejné změny jako přes Focccus. Je zapotřebí rozšířená licence, ale ta je po dobu 2 měsíců zdarma. Víc info mají na stránkách.

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Napsal: 17.02.2017 18:56
od ACEMajky
Tak to jsem nezkousel, to budu muset nejdrive nastudovat kde co a jak se dela...

Chci vypnout start/stop, zelenou sipku na prerazeni a zapnout automaticke zamykani po rozjezdu

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Napsal: 18.02.2017 07:01
od ACEMajky
Tak jsem koukla na tu konfiguraci pres Forscan a tam uz je to vubec komplikovany, zadavaji se hodnoty v HEX aspon pokud sem dobre koukal, cili musis uz vedet co tam zadat, ...

Jinak jsme myslel ze v aplikaci FoCCCus bude kontakt na autora a nic, ani na netu se mi nepovedlo najit...

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Napsal: 18.02.2017 08:26
od ZaQik
porad se ho nekdo ptal, jak pouzivat jeho sw, ktery je zdarma k dispozici, tak se "ztratil"
vyhledej spis ruska fora, kde si radi uzivatele ... neznam zadneho specialistu v CR/SK

Napsal: 18.02.2017 09:25
od Adow
ACEMajky - špatně hledáš, je to tam stejně jako ve FoCCCus..

forscan

Napsal: 18.02.2017 11:37
od ACEMajky
Adow - ted myslis co, ten kontakt?

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Napsal: 18.02.2017 11:39
od ACEMajky
ZaQik píše:porad se ho nekdo ptal, jak pouzivat jeho sw, ktery je zdarma k dispozici, tak se "ztratil"
vyhledej spis ruska fora, kde si radi uzivatele ... neznam zadneho specialistu v CR/SK
Ja sem si to myslel, zkusim pohledat ruska fora, snad se zadari... Kuokal sem ze uz to bude skoro rok, co vydal posledni aktualizaci, cili pocitam, ze uz se tomu nevenuje...

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Napsal: 18.02.2017 11:46
od Anduril
Adow tim myslel to, ze nastavovani parametru je ve ForScanu stejne, jako ve FoCCCus. Neni treba psat zadne retezce, vybiras si hodnoty parametru z roletek.

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Napsal: 18.02.2017 11:47
od Adow
Ne, tu konfiguraci špatně hledáš... Je tam AS-BUILT a taky Main. Zkus tu main a máš to na stříbrném podnose, stejně jako ve Focccus..

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Napsal: 18.02.2017 11:51
od ACEMajky
Priznam se ze sem rano koukal po youtube. OK, nahodim na domaci PC Forscan a omrknu to v realu :) Dik, dam vedet i kdyz to bude asi do jineho tematu, respektive pozadam moreratora, aby do nazvu dal i forscan, uvidime

Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3

Napsal: 18.02.2017 19:08
od ACEMajky
konfigurace a programovani ve free verzi neni podporovana.... :(