forscan

Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Uživatelský avatar
focus_dk
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 04.09.2018 01:47

Re: forscan

Příspěvek od focus_dk » 04.06.2019 10:12

Díky za odpověď, chlapi.

Jemare, moc děkuji za přínosné info. Škoda, že jsem to nevěděl předtím, než jsem si ten krám naivně pořídil :oops:
Ford Focus Turnier 2002 | 1.8 16v 85 Kw

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 536
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: forscan

Příspěvek od Tomin123 » 04.06.2019 12:20

Focus MK1 používá pro motor (všechny typy motoru) sběrnici Ford SCP-J1850PWM
a většina těch levných BT ELM327 tuto sběrnici vůbec nepodporuje.
Sice to napíší do aukce, ale ... ty piny (2+10) nejsou v tom interf. vůbec zapojené.
Viz. schema.
a zde https://timyouard.wordpress.com/tag/j1850/
Ono rozchodit SCP není sranda a tak si usnadnují práci.
Přílohy
BT Elm-327.gif
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
focus_dk
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 04.09.2018 01:47

Re: forscan

Příspěvek od focus_dk » 04.06.2019 17:16

Tomin: Předpokládám, že absence sběrnice platí i pro ty levné kabelové, že?
Ford Focus Turnier 2002 | 1.8 16v 85 Kw

Uživatelský avatar
Tomin123
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 536
Registrován: 09.07.2009 16:02
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Kontaktovat uživatele:

Re: forscan

Příspěvek od Tomin123 » 05.06.2019 11:30

Tak to netusim. Osobne overeno to mam jen na dvou BT verzich.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo

Uživatelský avatar
Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 2934
Registrován: 07.03.2011 00:29
Bydliště: Vyškov

Re: forscan

Příspěvek od Stanley_vy » 24.07.2019 15:55

Umí Forscan i kódovat vstřikovače?

Díky.

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 844
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: forscan

Příspěvek od MajklHe » 15.08.2019 08:29

Čaute, chcem sa spýtať
1, viem sa na forscan napojiť s Bluetooth eml327? Modrým? Úplne stačí vyčítať chyby a vymazať
2, vie forscan aj iné značky(kia...) ,alebo iba ford alebo ford focus?

Forscan používam momentálne s upraveným USB káblom na vyčíta ie a mazanie chýb, je pre mňa najlepší, vypíše kód chyby a popis
El config používam na úpravu parametrov v aute

Uživatelský avatar
djdekl
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2999
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Praha 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djdekl » 15.08.2019 09:19


Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 844
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: forscan

Příspěvek od MajklHe » 15.08.2019 22:00

Stiahol som si verziu 2.2.24 beta
je potrebne nahrať ešte nejaký licenčný klúč alebo to pojde aj bez tohO?

Nehrozí nejaké umrtie auta, pokiall budem iba čítať a mazať chyby a sledovať aktuálne hodnoty? S BT ELM327?

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 844
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: forscan

Příspěvek od MajklHe » 15.08.2019 22:53

Tiež som si stiahol z obchodu Google forscan do mobilu, mate s tým niekto skúsenosť?

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 844
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: forscan

Příspěvek od MajklHe » 16.08.2019 06:58

Dnes ráno som skúšal Forscan v mobile a bohužiaľ mi vypísal že môj BT Elm327(modrý) není kompatibilný... Mate nejaký typ na adaptér ktorý by fungoval?

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 5985
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Re: forscan

Příspěvek od Adow » 16.08.2019 10:22

Forscan se nespokojí jen tak s něčím :D... Toto mi funguje, mám tam dodělaný i přepínač: https://www.aliexpress.com/item/3304798 ... b201603_52

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 844
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: forscan

Příspěvek od MajklHe » 16.08.2019 12:01

Ešte jedna otázka, Forscan sa uspokojí s USB Elm bez prepínača?

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 5985
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Re: forscan

Příspěvek od Adow » 16.08.2019 13:16

Jasně, ale uvidíš jen jednotky, které jsou na HS.

Uživatelský avatar
MajklHe
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 844
Registrován: 16.05.2015 19:37
Bydliště: Humenné SR

Re: forscan

Příspěvek od MajklHe » 16.08.2019 13:23

Stačilo by cez forscan vyčítať a vymazať chyby, žiadne úpravy a menené parametrov. Vedeli by ste aj taky kábel doporučiť od Číňanov?

Uživatelský avatar
ScorpionSX
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1376
Registrován: 29.01.2011 19:05
Bydliště: Trenčín, SR

Re: forscan

Příspěvek od ScorpionSX » 16.08.2019 13:38

Obrázek Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

Odpovědět

Zpět na „Diagnostika a SW“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti