Právě je 19.10.2019 21:20



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
 forscan 
Autor Zpráva
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 16.09.2014 20:49
Příspěvky: 178
Bydliště: Vysočina, Brno
Odeslat Re: forscan
vitut napsal:
Jde to. Proste jen pridas dalsi klic. Az to budes mit, nejspis zjistis, ze k jednotce budou naprogramovane uz 3 klice .... Ale to jde taky opravit.


Díky tak vyzkoušíme, každopádně jestli tam budou tři tak mě to asi trápit nebude, taky mám tři.

_________________
Ford Focus I HB 1.6 Zetec 2004
Vojtův Focus I 1.6 Zetec Modrá ink.


26.10.2017 15:44
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 16.09.2014 20:49
Příspěvky: 178
Bydliště: Vysočina, Brno
Odeslat Re: forscan
Zdravím místní odborníky, tak dobrý zprávy sou, že imobilizér se mě podařilo úspěšně nahrát, i když to trvalo docela dlouho cca 15min. Ale mám na vás další dotaz, řeším nějaký problémy s chováním motoru a čistil sem škrtící klapku a teď bych potřeboval resetovat adaptační hodnoty klapky. Našel sem ve FORScanu v záložce servisní funkce možnost obnovení veškerých adaptací, takže předpokládám, že to zahrnuje i klapku, dotaz zní, můžu bez obav reset udělat? Aby to pak nenadělalo ještě větší paseku v chování motoru, případně není tam někde možnost resetu pouze tý klapky, kterou sem samostatně nenašel??

Díky.

_________________
Ford Focus I HB 1.6 Zetec 2004
Vojtův Focus I 1.6 Zetec Modrá ink.


11.02.2018 22:19
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 16:02
Příspěvky: 520
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: forscan
Klapka na MK1 nemuze byt, protoze je jeste mechanicky ovladana. ECU na ni nema co adaptovat.
Reset ECU muzes provest bez strachu.
Po resetu nahod motor a nech ho 15 minut bublat (ohraty) na volnobeh. Diky tomu se pak nebude muset adaptovat volnobeh za jizdy (muze to zlobit a padat pod volnobezne otacky, dle stavu ostatnich komponent).

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo


11.02.2018 22:48
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 16.09.2014 20:49
Příspěvky: 178
Bydliště: Vysočina, Brno
Odeslat Re: forscan
Aha, mechanická je, ale taky na ní je potenciometr, kterej snímá polohu, tak sem myslel, že to řídící jednotka taky může špatně vyhodnocovat. Co sem se bavil s kámošem, tak se resetovat klapka musí prej i na felici a ta má taky lanko, tak nevím. Každopádně to resetnu a uvidím.

Díky. :palec_nahoru:

_________________
Ford Focus I HB 1.6 Zetec 2004
Vojtův Focus I 1.6 Zetec Modrá ink.


12.02.2018 05:35
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 16:02
Příspěvky: 520
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: forscan
Felicie pouziva uplne jiny system rizeni smesi. Tam je znalost presne polohy klapky velmi kriticka.
Focus ma MAF, nebo MAP a to jsou zasadne odlisne systemy.

U Focusu MK1 (s EEC 5) se snimac skrtici klapky "kalibruje" sam pri kazdem zapnuti zapalovani. Jde ale jen o zjisteni dorazove polohy. Vic se tam neresi.
viz. "ford TPS ratch algorithm"
napr.: https://www.supermotors.net/registry/media/624983_1

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo


12.02.2018 11:22
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 16.09.2014 20:49
Příspěvky: 178
Bydliště: Vysočina, Brno
Odeslat Re: forscan
Dobrá, díky za objasnění a sory za pro někoho blbý dotazy, ale já automechanik nejsu a kamoš ke kterýmu jezdím není zrovna příznivec Fordů, takže zjišťuju co se dá.

_________________
Ford Focus I HB 1.6 Zetec 2004
Vojtův Focus I 1.6 Zetec Modrá ink.


12.02.2018 12:18
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2012 11:59
Příspěvky: 1083
Bydliště: Náchodsko
Odeslat Re: forscan
Cago, ma cenu zkouset menit nastaveni auta pres forscan + BT elm? Jde to vubec a pokud ano tak pousteli byste se do toho kdyz to neni pres kabel?

_________________
Je:
Ford Focus III 1.6 Ecoboost 110KW
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=246&t=46977

Byl:
Ford Focus 2/2006 1.6 TDCi 80 KW s DPF


20.04.2018 08:21
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 16034
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: forscan
bez kabelu bych to nedelal

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


20.04.2018 08:23
Profil
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 17:56
Příspěvky: 4567
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: forscan
Zkousel jsem to - BT + FoCCCus program - umrtvil jsem si auto, nastesti jsem mel zalohu a dalsi pokus uz vysel, ale nedelal bych to.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


20.04.2018 08:39
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 18.06.2012 11:59
Příspěvky: 1083
Bydliště: Náchodsko
Odeslat Re: forscan
Ok. Diky kluci :palec_nahoru: :nazdravi:

_________________
Je:
Ford Focus III 1.6 Ecoboost 110KW
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=246&t=46977

Byl:
Ford Focus 2/2006 1.6 TDCi 80 KW s DPF


20.04.2018 15:35
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 13.09.2017 15:44
Příspěvky: 47
Odeslat Re: forscan
Tak jsem dnes taky třepal řití...ELM z číny přepínací. Forscanem vyčtu jen chyby PCM. Jiné moduly mi neukáže. Pak jsem šel do Focccus aže zkusím zaptnout rozjezd do kopce. Nevěděl jsem kterou možnos tak jsem dal pouze přední kola. Nahrál to tam a pak to začalo. Výstraha vykřičník + nápis nefunkční ESP...Tak jsem nahrál zpátky původní. Chtěl se připojit Forscanem a to nešlo. Chvilku spojení navázáno pak zas nic a pořád zvuková výstraha i po vypnutí klíčku. To naštěstí pak přestalo. Dál už jsem se s tím nespojil. Po otočení klíčku mi ale pokaždé i po vyjetí svítilo asi minutu symbol ESP. Nakonec to zmizlo až když jsem udělal test přes OK. Už jsem se viděl ve FORDu a vysvětluju že jsem debil :wallbash:

_________________
FF3, 2011, Combi, 1,6 Ecoboost 110kW
https://www.spritmonitor.de/en/detail/860377.html


19.05.2018 17:18
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 11.05.2018 01:05
Příspěvky: 10
Odeslat Re: forscan
Sagic napsal:
Cago, ma cenu zkouset menit nastaveni auta pres forscan + BT elm? Jde to vubec a pokud ano tak pousteli byste se do toho kdyz to neni pres kabel?


Ja takhle delal uz 3 auta a naprosto bez problemu. Problem muze nastat ve spojeni a kabel je jistota!

_________________
Ford Fiesta MK7.5 , 1.0 Ecoboost 74kw, 2016


21.05.2018 01:00
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 24.07.2017 18:59
Příspěvky: 65
Bydliště: ValMez
Odeslat Re: forscan
Právě z těchto důvodů jsem si kupoval Fordiag jak s kabelem (nastavování, regenerace DPF, ...), tak i s BT (výčet stavu)

_________________
Ford Galaxy Ghia, rv 2008, 2.2 TDCi (129kW)


21.05.2018 08:09
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1319
Bydliště: čáslavsko
Odeslat Re: forscan
V menu Forscanu se objevila nová položka Remote Keyless Entry And Start Programming. Předpokládám, že by to mohl být přístup k programování klíčů jednotky RKE. Zkoušel už někdo?

_________________
Ford Focus 2.0 HTB; 16V; 107 kW; 8/2010; Colorado Red


06.07.2018 09:30
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 16034
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: forscan
tahle funkcionalita je tam uz dele, ale obsahovala vzdy nejakou chybu (a opravou se zavlekla dalsi :roll: ) - bez nejakeho zalozniho reseni, kterym opravis pripadnou nefuncnost, bych to ani nezkousel

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


06.07.2018 09:52
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.151s | 12 Queries | GZIP : Off ]