Právě je 23.07.2019 15:52



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
 forscan 
Autor Zpráva
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1284
Bydliště: čáslavsko
Odeslat Re: forscan
Je fakt, že ty verze nějak moc nesleduji, tohle mě zaujalo, protože to nebylo přeloženo do češtiny a tak jsem si myslel, že je to nové. Pak jsem ve výčtech jednotlivých verzí viděl, že je to jen oprava nějaké chyby.
To mě docela zaráží, že vývojáři pustí do světa ne úplně prověřenou verzi, i když nevědomky se to asi stát může. Na fóru Forscanu jsem se o možnosti programovat klíče v RKE toho moc nedozvěděl.
Mám v RKE nahrané tři klíče a fyzicky mám dva, tak bych to chtěl dát do pořádku.

_________________
Ford Focus 2.0 HTB; 16V; 107 kW; 8/2010; Colorado Red


06.07.2018 12:43
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 17:33
Příspěvky: 15820
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: forscan
zkousel jsem to v nejake starsi verzi a nefungovalo to a auto si kvuli tomu rozhazovat nebudu ... leda az nekdo prijede kvuli klicum, tak to zkusim a dam vedet

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


06.07.2018 13:07
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1284
Bydliště: čáslavsko
Odeslat Re: forscan
Ok, díky :palec_nahoru:

_________________
Ford Focus 2.0 HTB; 16V; 107 kW; 8/2010; Colorado Red


06.07.2018 15:37
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2012 21:51
Příspěvky: 2124
Bydliště: Otrokovice
Odeslat Re: forscan
Zkoušel někdo programovat immo do nového klíčku přes ForScan ?
Co jsem četl na foru lze přidat druhý klíček , nebo lze i třetí?
Kolega má nový klíč i já (ale už jako třetí)tak jestli je to složité nebo stačí návod na foru ForScanu(je to divočina)

_________________
Ford Focus 2006 1.6 Ti-VCT Kombi S
Trend Plus

Byl - Opel Astra Kombi 1.4 16V
Byl - Škoda Forman 1.3i


11.12.2018 12:49
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 2821
Bydliště: Praha 9
Odeslat 
Lze az 8 klicu a jde to ;-)

_________________
------ Ford Escort 1.6 16V GHIA MK7 ------
-- Ford Mondeo 2.2 TDCi Titanium X MK3 --
--------- online jsem většinou zde ----------
-----> Diagnostika ForDiag, Forscan <------


11.12.2018 13:14
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 29.01.2011 19:05
Příspěvky: 1037
Bydliště: Trenčín, SR
Odeslat Re: forscan
Tiež potvrdzujem že to ide, treba si najprv vyžiadať extended licenciu a potom podla návodu na forscan fóre.

_________________
Obrázek Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY


11.12.2018 13:24
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2012 21:51
Příspěvky: 2124
Bydliště: Otrokovice
Odeslat Re: forscan
jj díky ,už to vypadá že je to na dobré cestě.

_________________
Ford Focus 2006 1.6 Ti-VCT Kombi S
Trend Plus

Byl - Opel Astra Kombi 1.4 16V
Byl - Škoda Forman 1.3i


11.12.2018 13:45
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2012 21:51
Příspěvky: 2124
Bydliště: Otrokovice
Odeslat Re: forscan
Klíče fungují,
teĎ další otázka :
Měl jsem dotaz od pána co má C-MAX 2007 na tempomat aktivaci.
lze aktivovat Tempomat přes FORScan ? (pokud ano jednoduchý návod prosím)

_________________
Ford Focus 2006 1.6 Ti-VCT Kombi S
Trend Plus

Byl - Opel Astra Kombi 1.4 16V
Byl - Škoda Forman 1.3i


02.02.2019 14:45
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 16.02.2018 21:56
Příspěvky: 99
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Odeslat FORScan a jeho placená verze
Zdravím ve spolek :-), tak se ke mě doneslo že FORScan bude nyní placený , tak bych chtěl vznést dotaz na kohokoli kdo už nějakou jeho licenci koupil, jestli je tam něco tak nového že přešli na tento platební model.
Pravděpodobně ne, sami vyvojaři píšou že to je spůsob jak jim přispět protože nemají žádný DONATE system.

díky
Ráďa

_________________
mondeo combi 11/2011 2.0 ecoboost 149kW


03.03.2019 20:26
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 2821
Bydliště: Praha 9
Odeslat 
Delal bys takovou praci zadarmo ? Ja ne, takze si rad koupim lifelong licenci a podporim tvurce ;-)

_________________
------ Ford Escort 1.6 16V GHIA MK7 ------
-- Ford Mondeo 2.2 TDCi Titanium X MK3 --
--------- online jsem většinou zde ----------
-----> Diagnostika ForDiag, Forscan <------


03.03.2019 20:55
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 16.02.2018 21:56
Příspěvky: 99
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Odeslat Re:
djdekl napsal:
Delal bys takovou praci zadarmo ? Ja ne, takze si rad koupim lifelong licenci a podporim tvurce ;-)

Jasny , ale zkušenost s novou verzí tedy zatím nemáš ? :-)

_________________
mondeo combi 11/2011 2.0 ecoboost 149kW


03.03.2019 21:00
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2012 21:51
Příspěvky: 2124
Bydliště: Otrokovice
Odeslat Re: forscan
Můžeš koupit licenci mno na 2 měsíce je stále(zatím) možnost aktivovat zadarmo :wink:

_________________
Ford Focus 2006 1.6 Ti-VCT Kombi S
Trend Plus

Byl - Opel Astra Kombi 1.4 16V
Byl - Škoda Forman 1.3i


04.03.2019 08:43
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 04.09.2018 01:47
Příspěvky: 7
Odeslat Re: forscan
Ahoj,

podařilo se někomu napíchnout FF1 na čínskou ELM327 v1.5 USB diagnostiku?

Vyzkoušel jsem hromadu ovladačů (nové i staré), všemožné návody i programy (Forscan, ScanXL) a výsledek je takový, že se podaří připojit ke krabičce, ale ne a ne se připojit k autu. Pokaždé error spojený s navázáním spojení na ecu auta :(

Není tu náhodou někdo, kdo to rozchodil a mohl by mi dát nějaké přínosné rady?

_________________
Ford Focus Turnier 2002 | 1.8 16v 85 Kw


03.06.2019 17:15
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 22.01.2013 14:58
Příspěvky: 578
Bydliště: KönigGratz
Odeslat Re: forscan
S tím nejlevnějším elm327 bluetooth co se prodává na ebayi asi za 3 USD mi forscan nikdy nefungoval - starší verze hlásí že nerozeznal typ auta, novější že jde o nekompatibilní modul, funguje to ale přes appku torque v mobilu - zkus to přes ni. Ale umí to jen číst hodnoty a chybobé kódy, nic jinýho.

Edit: Nevšiml jsem si že jde o FF1 :roll:

_________________
FF II FL 1.6 16V kombi Panther Black
Fiesta MK6 1.4 16V Ghia nebo také nákupní taška na kolečkách.

Obrázek


Naposledy upravil finsa dne 04.06.2019 09:57, celkově upraveno 1

04.06.2019 09:16
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 04:18
Příspěvky: 1284
Bydliště: čáslavsko
Odeslat Re: forscan
Dignostika která funguje pouze na bázi OBD II (ISO 9141) je na Fordy MKI k ničemu, protože pro detailnější diagnostiku Ford používá vlastní protokoly:

  • protokol DCL (CART) na sběrnici DCL (RS485) pro vozy od r.v. 1988 - 1996
  • protokol Ford SCP na sběrnici SAE J1850 PWM pro vozy od r.v. 1996 - 2005

Od roku 2003 se používá modernější protokol ISO 15765, sběrnice CAN-BUS (ISO 11898) a následně UDS (ISO 14229), taktéž na sběrnici CAN-BUS. CAN-BUS ale Focus první generace nemá. Na FFI je ideální kabel od Tomina Fordiag.

_________________
Ford Focus 2.0 HTB; 16V; 107 kW; 8/2010; Colorado Red


04.06.2019 09:29
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 109 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.071s | 14 Queries | GZIP : Off ]