Chladící kapalina
- rob456
- Junior
Chladící kapalina
Musím dolít chladící kapalinu a nevím jakou. Máte někdo zkušenost kterou použít nebo na značce nezáleží? Díky
Mondeo MK5, 132 kw, automat, AWD, STLine, 2018
- ZaQik
- Admin
Re: Chladící kapalina
kupuju ve fordu
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Člen klubu
Když už jsme u chladicí kapaliny: klesne pod min., doleju na max. Po cca. dvou až třech týdnech kontrola, zase klelo pod min. A to dělám pravidelně už rok a pul. Nikde žádný unik, motorový prostor suchy, žádné skvrny nebo louže pod vozidlem. Stává se tohle ještě někomu?
Mondeo mk5, 2016, 132 kw Titanium
- Martin89
- Junior
Já kupoval ve Fordu WSS-M97B44-D, která se ředí 1:1 a vznikne do -37°C
Když jsem dělal rozvody, měnil jsem komplet a to jsem dokoupil ve Fordu už naředěnou 5litrovku.
Pokud mizí, může to jít kolem vodní pumpy, v horším případě do oleje.
Když jsem dělal rozvody, měnil jsem komplet a to jsem dokoupil ve Fordu už naředěnou 5litrovku.
Pokud mizí, může to jít kolem vodní pumpy, v horším případě do oleje.
M MK5 132kW AWD PowerShift 2017
-
- Člen klubu
Zvláštní je to, že to zmizí pod minimum, a dal už neklesá. Hladina potom trvale zůstavá těsně pod minimum, potom už se nehne. Kamarád ma stejně vozidlo, též mu to dělá. On to neřeší. Obě auta mají najeto cca.133.000 km.
Mondeo mk5, 2016, 132 kw Titanium
-
- Nováček
Dobrý večer .
Můžu vědět jak jste problém vyřešili ?
Má tady někdo z vás prosím zkušenost se ztrácející chladicí kapalinou u motoru 1.5 118 kW Ford Mondeo 2018 výroby.Auto máme.kratce a ztrácí se nám chladící kapalina .V servise nám bylo řečeno ,že je těsnění v prdeli,ale že může být i blok,ale to nepotvrzují všichni .Nevím co je pravda ..Máte někdo zkušenosti s podobnými projevy ,stačilo vyměnit těsnění a pokud ano ,jak dlouho vám to vydrželo .Budu rád za každou radu
Řešíme podobný problém ,mizí nám chladící kapalina u Ford Mondea 1.5 Ecoboost 2018/5 ,motor nám normálně funguje ,nepřehřívá se ,v oleji žádná voda není ,spotřeba kolem 9.5 litrů ,dle servisu tvrdé hadice ,ale víčko expanzní nádobky ještě nevystřelilo..
Budu rád za vaše zkušenosti a pokud jste problém vyřešili ,jak jste vše zvládli.
Děkuji.
Můžu vědět jak jste problém vyřešili ?
Má tady někdo z vás prosím zkušenost se ztrácející chladicí kapalinou u motoru 1.5 118 kW Ford Mondeo 2018 výroby.Auto máme.kratce a ztrácí se nám chladící kapalina .V servise nám bylo řečeno ,že je těsnění v prdeli,ale že může být i blok,ale to nepotvrzují všichni .Nevím co je pravda ..Máte někdo zkušenosti s podobnými projevy ,stačilo vyměnit těsnění a pokud ano ,jak dlouho vám to vydrželo .Budu rád za každou radu
Řešíme podobný problém ,mizí nám chladící kapalina u Ford Mondea 1.5 Ecoboost 2018/5 ,motor nám normálně funguje ,nepřehřívá se ,v oleji žádná voda není ,spotřeba kolem 9.5 litrů ,dle servisu tvrdé hadice ,ale víčko expanzní nádobky ještě nevystřelilo..
Budu rád za vaše zkušenosti a pokud jste problém vyřešili ,jak jste vše zvládli.
Děkuji.
- Jemar
- Zkušený
Mám zkušenost s Mondeem 1.5 Ecoboost vyrobeným 02/2018 a bylo to na generálku motoru. V době opravy mělo Mondeo najeto cca 80t km. Příznaky byly mizející voda z nádobky a tvrdé hadice chladícího systému, ke konci pak již i změněný běh motoru, zhoršené spalování na jednom z válců (2 nebo 3 válec). Olej nepronikal do vody, ani voda se v oleji neobjevila. Unikala pouze do spalovacího prostoru. Vyměněn blok motoru výměnným způsobem za jiný opravený, nové rozvody, nové těsnění pod hlavou, nové upravené sání se separátorem oleje a další drobnosti. Cena cca 80t Kč. Od opravy najeto cca 30t km a zatím vše v pořádku. Oprava proběhla u soukromníka.
-
- Člen klubu
Aspon uz vies, preco ho dotycny predaval. Ak sa da, okamzite vratit. Ak nie, na skrytu zavadu a predzalobnu vyzvu.