mikacCZ píše:...spotřeba klesla pohodovou jízdou na 15-16 litru na sto zdá se mi to pořád strašně moc, a to tomu autu nedávám...
po nastartování ohřátho motoru mi to drží otáčky v nějakejch 1200, když trošku klepnu do plynu spadnou na klasických cca 850-900 otacek.. je to divny jako by se zapinal sytic i kdyz je auto ohrate, vetrak mi obcas spina i kdyz je teplota v idealni poloze na teplomeru (zhruba v pulce)
obcas se mi taky stane ze kdyz prijizdim ke kruhaci nebo krizovatce a mam neutral nebo vymacknu spojku auto chcípne ...
myslim ze mam nekde u vlnovce prasklej vejfuk
sviti kontrolka motoru a pise chybu P1518
Spotřebu 16l jsem měl jednou v noci, když jsem jel trvale mezi 220 a 230 (za 50 minut od Barrandovského mostu v Praze kolem Plzně na hranice s Německem).
Nebo jinak - průměrná rychlost 200 km/hod.
Jinak jsem měl spotřebu vždy nižší - třeba jen o málo - třeba když se spěchá na kostrbaté zatáčkovité okresce.
A tak mám stejný názor jako ty - je to strašně moc.
Vyhledej si tady spoustu příspěvků k vyčištění škrtící klapky - určitě ti to prospěje a ovlivní i spotřebu.
Pokud ventilátor spíná i když ručička vypadá pořád bez pohybu, není to nemožné a asi ani chyba - třeba při popojíždění ve městě.
Pokud máš prasklý výfuk, může se do něj dostávat vzduch, podle toho si lambda regulace začne myslet, že když je ve výfuku moc kyslíku, je to chudé a přidá benzín.
To dokáže spotřebu zvýšit dost.
Jiná věc, že neznám závadu lambda sondy, která by vedla k tomu, že je motor chudý - vždycky je to naopak - bohatý až hodně bohatý.
Takže i lambda sonda může být na odchodu.
Že nefunguje kinklání délkou sání určitě spotřebě nesvědčí také.
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.