Výměna volantu

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:miki21
Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17174
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Výměna volantu

Příspěvek od ZaQik » 14.07.2016 03:42

pise tam, ze mu chybela jedna pozice pro prenos informaci z volantu do auta a ze to "nejak" obesel pro cast ovladani menu palubaku (z 3 udelal 2)
drzim palce, ale povazuji to za ztratu casu :wink:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Samantus
Junior
Junior
Příspěvky: 262
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Choltice-Svincany

Re: Výměna volantu

Příspěvek od Samantus » 14.07.2016 12:44

urcite ne... volant je hezci, sice celej komplet i s pytlem drahej jako prase, ale tlacitka sviti a je cely ovladani na jednom miste... :-) jeste me napadlo dat tam krouzek z mondea a na sloupku uz to cely upravit...
Martin :-)

Ford Focus Combi 15 1.6 Ti-VCT
BMW 320i e36 Cabrio

Auto IN Chrudim...

major9870
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: 03.07.2017 01:21

Výměna volantu mk2 do mk1

Příspěvek od major9870 » 18.07.2017 23:30

Dobrý den měl bych dotaz ohledně toho jestli nemá někdo zkušenost s výměnou volantu mk2 do mk1

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17174
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Výměna volantu

Příspěvek od ZaQik » 25.07.2017 20:29

ZaQik píše:obavam se, ze nejsou volne drahy v krouzku pod volantem ... leda bys ozelel tempomat
tak jinak: jsou tam volne 2 piny (zcela vpravo) a jeden jeste ve stredove casti konektoru
celkem je tam 2 (airbag) + 5 (2xtempomat+2xklakson+1xvolny) +2 (2xvolny)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
dallasCZ
Nováček
Nováček
Příspěvky: 80
Registrován: 13.10.2009 10:34
Bydliště: Mikulov

Re: Výměna volantu

Příspěvek od dallasCZ » 09.10.2017 08:01

Ahoj,
je možné volant z MK3 (s ovládáním na volantu a tempomatem) nainstalovat do MK2 po FL (r.v.2008)?
díky

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17174
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Výměna volantu

Příspěvek od ZaQik » 09.10.2017 08:23

ano, ale potrebujes i aurbag a upravit odporove charakteristiky tlacitek v novem volantu
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
dallasCZ
Nováček
Nováček
Příspěvky: 80
Registrován: 13.10.2009 10:34
Bydliště: Mikulov

Re: Výměna volantu

Příspěvek od dallasCZ » 11.10.2017 17:33

a dá se koupit volant s airbagem? Jak se upravují odporove charakteristiky ovládání? je to manuální práce, nebo se to dělá přes diagnostiku?

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 17174
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Výměna volantu

Příspěvek od ZaQik » 11.10.2017 19:14

koupit na vrakovisti se da vsechno, hledej v anglie dotazeny vrak (jinde budou volantovy airbag nabizet jen s palubkou a predpinaci)
zmena odporovych charakteristik = predelas vnitrek tlacitek tak, aby odporove odpovidal predchozi verzi
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Mich_marek
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 18.02.2018 00:08

Re: Výměna volantu

Příspěvek od Mich_marek » 11.06.2018 17:42

Dobry den. Chtel bych se zeptat, zda na focus mk1 pasuje volant z focus mk2 st, hlavne esi je stejna naba, dekuji
mk1 r.v 2000 1.6 16V

Odpovědět

Zpět na „Interier“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti