Ma.rt píše: ↑13.05.2020 18:45
Kolem 350 za litr je zrovna Castrol v Globusu/Tescu. Rozhodne internetu konkurovat nemuzou. Carlson jsem se neodvazil do auta nalit, i kdyz verim, ze spatny byt nemusi.
Běžná cena je něco jiného než akční cena, tady třeba měli 4l kanystr Castrolu 5W40 za 799 = 200 / litr:
https://www.globus.cz/common/files/virt ... i/jeni.pdf
Prostě když jsi na nákupu, vezmeš to kolem regálu s autodoplňkama a hele akce, tak ho vezmeš. Na benzínce dtto, taky se tam dá koupit olej levně. Je potřeba trochu plánovat a ne řešit nákup oleje ve chvíli, když jsi přešvihnul interval a už to začíná být akutní.
Carlson jsem běžně kupoval už do focuse a trochu jsem to sledoval. V jednu dobu se 5W30 začal prodávat jako "5W-30 Millenium Synth Ford" a je na něm uvedená přesně ta samá fordí specifikace jako na Ford Formula 5W30. To by si nemohli dovolit tam dát jen tak, Ford jim to musel posvětit.
Focuse jsem prodal, ale do dnes to auto jezdí. A to i přes ne zrovna lehký život, kdy jsem ve 160 000 km měnil motor za nějaký z vrakáče s vlastně neznámým nájezdem, ve 200 000 km jsem ho prodal, dnes má najeto asi 240 000. Nedával jsem ten 5W30, ale 5W40 vzhledem k tomu, že něco oleje baštil, takže jsem to často kontroloval, podle potřeby doléval a nový majitel to dělá do dnes a je spokojený.
Oleje Carlson se nebojím. Jo, to olej značky "tesco" nebo "rox", k tomu nemám důvěru ani já, ale tyhle noname značky nejsou zas o tolik levnější než Carlson, Castrol, Elf, Total, co kupuju.