Čidlo tachometru

Motor, převodovka ...
Moderátor:miki21
Odpovědět
Uživatelský avatar
Alonso68
Junior
Junior
Příspěvky: 216
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: u Staré Boleslavi
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Alonso68 » 19.04.2010 09:46

Mám podobný problém, občas mi ručka tachometru na pár vteřin padla na nulu. Zatím jsem to nechal být, ale problém je najednou opačný, ručka vyleze až někam k 200km/h, přitom jedu po městě v koloně. Zase to trvá jen pár vteřin, denní počitadlo se nenuluje. Už preventivně prostříkávám čidlo WDéčkem, snad půjde líp ven.
FF Combi 1.6 16V 2004 Silver 
C-max 1,6 benzin 2009 Blue
Škoda Yeti 1,4 TSI 2012

RomanC
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 25.11.2009 17:05

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od RomanC » 09.05.2010 07:04

Můj problém se projevuje naprosto stejně. Z ničeho nic si ručička tacha lítá po ciferníku jak chce. Jen se k tomu přidává ještě jeden zajímavý úkaz o které se tu asi nemluví. Spolu s kmitající ručičkou tacha se zesiluje hlasitost rádia. Předpokládám, že je to kvůli tomu, že si rádio myslí, že jedu 200 a proto mi přidá automaticky na hlasitosti - nebo v to alespoň doufám, že by to tak mohlo být. Zkusím čidlo tacha vyměnit a uvidím. Díky za předchozí rady a zkučenosti k této závadě.

Uživatelský avatar
xmorfeuz
Junior
Junior
Příspěvky: 232
Registrován: 18.07.2009 18:25
Bydliště: Olomoucko

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od xmorfeuz » 09.05.2010 12:02

ja uz nemam problem s padanim rucicky :Dancer:

Prvni den:

Vytahovani koliku. Nejprve jsem to zkousel zvrchu kombinackama, ale neslo to poradne chytit -30min. Tak jsem hodil auto na dva hevery, zvednul cely predek a sel pod auto. Jednu ruku jsem si doslova ohnul az nahoru ke svodum a "bouchal" kladivkem na draze asi 5cm ( fakt hodne mista ) do klesti, ktere jsem drzel druhou rukou jenom placem a ukazovackem. Po dvou hodinach poklepavani na kleste se mi podarilo kolik vytahnout...sel jsem domu.

Druhy den:

Odpojil jsem konektor, vzal do ruky velke dlouhe kleste z prace a zjistil jsem ze mi jsou na nic...pac tam zavazi kryt svodu, lanovody na prevodovku a kabel na lambda sondu. Lehnul jsem si na motor a klestema jsem se snazil cidlo ukroutit a polevat olejem, pacit sroubovakama atd.
Za 5 hodin ciste prace konecne vypadlo ven. :gott: :gott: Namontovat nove cidlo uz byla brnkacka :cooler:

Kdyby to nekoho zajimalo, tak v otvoru na cidlo zbyla po vyrobe prevodovky ostrina do ktere se cidlo tzv. zakousne a proto pak nejde ven. Chtel jsem to vzit pilnikem, ale piliny by napadaly do oleje a mohl bych si znicit prevodovku :wallbash:
ObrázekObrázek

Ford Focus 1,4-16V-55kw Zetec, rv. 98 - hatchback

( 4x airbag, 4x kotouce, pruziny Einbach -35mm )

Uživatelský avatar
foki
Admin
Admin
Příspěvky: 19238
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od foki » 09.05.2010 22:37

je to pakarna co ? :bravo22:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Uživatelský avatar
petulak
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5373
Registrován: 06.02.2010 16:45
Bydliště: Liberec

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od petulak » 10.05.2010 20:34

xmorfeuz--to bud rád, že ti to i tak šlo ven :hhura: :hhura: Už jsem zažil, že jsme kolegovi museli vyndat k vůli tomu snímači převodovku :( :( :(
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

Uživatelský avatar
xmorfeuz
Junior
Junior
Příspěvky: 232
Registrován: 18.07.2009 18:25
Bydliště: Olomoucko

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od xmorfeuz » 10.05.2010 22:23

jo aspon sem si zopakoval vsechny sproste slova ( jinak jsem slusny clovek )

nekolikrat jsem hledal naradi v poli, jeste ze jsem nikoho netrefil do hlavy :dih:

a az potkam konstruktera od forda tak :nunu:
ObrázekObrázek

Ford Focus 1,4-16V-55kw Zetec, rv. 98 - hatchback

( 4x airbag, 4x kotouce, pruziny Einbach -35mm )

MATEJBALU
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 21.03.2010 19:10

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od MATEJBALU » 14.05.2010 11:54

Tak uz som prisiel aj ja o cidlo,dnes rano cestou do prace zacala lietat rucicka hore dole radio tiez z hlasitostou sa nemaznalo a motor zacal nenormalne trhat od 2100 ot do 3000 ot,aj display na tachaci neukazuje nic len ciarky katastrofa. Co som cital tak ma neminie vymena, aked jeto tak jak opisujete stou vymenou tak tu prevodovku ti pomozem konstrukterovi narvat do prdele.
Focus dnw 12/98, 1.6 fyda , španielska červená, cca 155 tis.km, priemerka od 5,8 do 24 l na stovku

Uživatelský avatar
petulak
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5373
Registrován: 06.02.2010 16:45
Bydliště: Liberec

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od petulak » 14.05.2010 13:44

Máš pravdu, s tím konstrukt. --ale nejdřív zkus na tom snímači pročistit konektor.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

dodojar
Příspěvky: 1
Registrován: 10.06.2010 22:07

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od dodojar » 10.06.2010 22:14

Ahoj lidičky. Již dlouho mám problémy s tachometrem. Nikdo nevěděl co stím. Přesně stejné problémy jako u MATEJBALU. Tak děkuji Vám za info k možné opravě. Jo mě se ještě navíc spouštěla při nastartování studeného motoru a to i v zimě klimatizace. Ještě jednou díky za radu.

RomanC
Nováček
Nováček
Příspěvky: 11
Registrován: 25.11.2009 17:05

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od RomanC » 30.07.2010 16:26

Měl jsem problém s tachometrem. Občas si to ručička jala vyšplhat až třeba na 200, hlavně když jsem dojížděl pod brzdou bez rychlosti k semaforu nebo i při stání. Nejvíc mi ale vždy vadilo to zesílení zvuku rádia. To bylo i nepříjemné. Podle Vašich zkušeností jsem u F.Valoušek zakoupil čidlo (cca 1220,-) a chystal se psychycky na výměnu. Vyzbrojen zkušenostmi z tohoto fóra. Jistící kolíček jsem vydoloval celkem snadno. Prostříkal jsem čidlo za občasného zalomcování a pootáčení WéDéčkem a nechal působit přes noc. Druhý den asi po 5 minutách byl kolíček venku. Jenže to bylo taky tak vše, co jsem zmohl. S čidlem jako takovým jsem ani nehnul. Jel jsem s tím k Valouškovi. "Mehanik od forda" si FoFo (1,6 kombi z r. 2002) vzal a asi po 15 minutách mi přišel zvěstovat, že mám opravdu "štěstí", protože to fakt nejde. Jedině rozložit převodovku od motoru a vyklepnout ho zevnitř. Opatrně jsem se optal, co že mě to "štěstí" bude stát. Technik prohlásil, že asi 2000 - 2500,-. Našetřil jsem patřičný obnos, svěřil FoFo odborníkům a zaplatil 4600,-. 3115,- samotná výměna, 141,- zkušební jízda, 235,- 0,5l převod. oleje, 85,- 0,3l brzd. kapaliny, 650,- nějaký test motoru, asi 300,- za různé šrouby, matky a pod a 65,- za spotřební materiál. Bratru přes 5800,- mě ta sranda stála. A to jsem již podruhé, vždy po ujetí 4000km (od koupení auta) měnil cívku zapalování. A teď mi začaly ještě ke všemu kolísat otáčky volnoběhu. Vím, že tohle patří jinam, ale snad si taky můžu pobrečet. :dih: :cry:

Uživatelský avatar
petulak
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5373
Registrován: 06.02.2010 16:45
Bydliště: Liberec

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od petulak » 30.07.2010 17:25

Žádné oči pro "pláč" někomu to čidlo" vypadne" z převodovky do ruky, Ale jinak : jedno z deseti jde dobře ven. To jsou fakta z servizu.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

Uživatelský avatar
Twisster
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 638
Registrován: 22.03.2008 16:19
Bydliště: Myjava
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Twisster » 30.07.2010 17:38

No ako to tu citam tak dufam ze mi to cidlo vydrzi co najdlhsie. inak cievka aby odisla po 4000km to teda fakt musi nasrat. Daval si origo?
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black
Obrázek

Uživatelský avatar
atm ff
Nováček
Nováček
Příspěvky: 104
Registrován: 12.10.2008 12:04
Bydliště: Vsetín

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od atm ff » 30.07.2010 19:04

čau fordaci mam takyvy dotaz k tomuto temamtu podani ručičky tachometru na začatku tohoto tématu sem četl že to muže byt bud čidlem nebo snimačem(myslim nejsem si jisty) tak jak to poznam co je špatné? a mimochodem meto dělataky jinak bych se neptal že ale není to pravidelný tak stím ješte počkam dik za odpoved
____________________________
Ford Focus Trend, HB, 2001, 1.8 16v ZETEC 10l/100km

Uživatelský avatar
Twisster
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 638
Registrován: 22.03.2008 16:19
Bydliště: Myjava
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Twisster » 30.07.2010 21:34

No myslim ze cidlo a snimac je to iste. Cidlo je po cesky a po slovensky je to snimac. A je na prevodovke z vrchu ale to uz tu najdes.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black
Obrázek

Morris
Nováček
Nováček
Příspěvky: 27
Registrován: 12.07.2010 09:37
Bydliště: Praha

Re: Čidlo tachometru

Příspěvek od Morris » 04.08.2010 17:27

Mám stejný problém jako všichni ostatní a díky popisům a odkazům snad i tens snímač najdu :D Když mi to jen blbne, měl bych snímač vyměnit nebo jen vyčistit? Každopádně to asi znamená, že jej musím vyndat, že ? Takže úplně stajná pakárna .. :blee:
____________________________
Ford Focus Combi I, 1.6 16V ZETEC, 2002

Odpovědět

Zpět na „Motor“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti