Právě je 06.12.2019 12:12



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 194 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
 Čidlo tachometru 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček

Registrován: 19.04.2013 09:32
Příspěvky: 5
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Meda napsal:
Pokud neměli origo diagnostiku Ford tak se nedivím, že si s tím nevěděli rady. A není lepší s tím nejdřív zajet na tu diagnostiku než do toho vrážet prachy? Aby jsi to auto nakonec nechtěl vracet od toho co jsi to koupil když čtu ty závady.


asi ano zajedu ve stredu do fordu na diagno. doufam ze budou fer a nebudou chtit nejakou raketu za tu diagnostiku :-)


22.04.2013 21:41
Profil E-mail
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 01.04.2009 18:21
Příspěvky: 7715
Bydliště: Třinec
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Spousta kluků tady má diagnostiku, co je schopná načíst Tvé auto. A určitě to vyjde levněji, než ve Fordu. Nebylo by marné si dopsat do profilu bydliště a do podpisu typ auta a motorizaci, třeba se někdo z blízka ozve.. Já vím o jednom z Ostravy a o jednom z Prahy. Mezi tím jich taky pár bude. :wink:

_________________
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.


22.04.2013 21:59
Profil E-mail

Registrován: 19.05.2013 13:45
Příspěvky: 1
Odeslat Tachometr
Zdravím všechny.
Mám foxe combi 16 16v benz 99 a mám následný problém.
Samovolně se mi vypíná tachometr během jízdy,spadne ručička a vypne se čítač bez ohledu na podmínky,setkal se někdo z vás s tímhle problémem?
Děkuji 8O

Sloučeno.


30.05.2013 16:03
Profil E-mail
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 01.04.2009 18:21
Příspěvky: 7715
Bydliště: Třinec
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Má tady někdo nějaké zkušenosti s NEORIGO čidlem?
Druhovýroba, ceny, fungování... :wink:

_________________
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.


28.06.2013 23:04
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu

Registrován: 18.07.2011 19:55
Příspěvky: 7469
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Ja mam Facet. 30€. Funguje 3. mesiacom.

_________________
Grand C-max 2012 1.6 TDCi 85kW DPF
FoFo I 1999 Ghia sedan - 1.8 16V 85kW - galeria (link) 250t km na A1/A5 :P
FoFo I 2002 Trend HB - 1.4 16V 55kW
FoFo II 2006 - 1.6 TDCi 66kW bezDPF


28.06.2013 23:58
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 04.10.2013 13:56
Příspěvky: 23
Bydliště: Sokolov
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Čeká mě taky nové čidlo? Včera vypověděla službu rafička rychlosti, ani se nehne. Ale km zobrazeny byly, ale nenačítaly se. Dnes při jízdě toto.


Přílohy:
IMG_20131123_112154.jpg
IMG_20131123_112154.jpg [ 1.49 MB | Zobrazeno 79 krát ]

_________________
Ford Focus 1.6 Zetec, hatchback, 2002 Ghia, automatická klima
Peugeot 406 sedan 1.8 16V, 96' - NA PRODEJ
23.11.2013 12:33
Profil E-mail
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 01.04.2009 18:21
Příspěvky: 7715
Bydliště: Třinec
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Ano :mrgreen: Ještě můžeš skontrolovat konektor, ale moc nadějí si nedávej.
Já jsem to absolvoval minulý víkend. Výměna mi trvala cca půl hoďky. Asi jsem měl štěstí. Je fakt, že měsíc probíhala příprava v podobě prostříknutí WD. :cooler:

_________________
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.


23.11.2013 19:01
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 04.10.2013 13:56
Příspěvky: 23
Bydliště: Sokolov
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Já to beru tak, jak to je, jsem smířen :-) Ale že tak z ničeho nic... Jelikož jsem fakt šikovnej, tak jsem na pondělí objednán do servisu.

_________________
Ford Focus 1.6 Zetec, hatchback, 2002 Ghia, automatická klima
Peugeot 406 sedan 1.8 16V, 96' - NA PRODEJ


23.11.2013 19:13
Profil E-mail
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 01.04.2009 18:21
Příspěvky: 7715
Bydliště: Třinec
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Pokud jsi "šikovný" tak dobrá volba. :palec_nahoru:
Většinou začne vypadávat postupně až se ty intervaly zkracují a umře úplně. V mém případě to trvalo dva roky, než mně to začlo srát do té míry a provedl jsem výměnu. Ono naučit se odhadnout rychlost podle otáčkoměru a zařazeného r. stupně, už mně přestalo bavit. :mrgreen:

_________________
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.


23.11.2013 21:33
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 18.03.2011 15:37
Příspěvky: 2893
Bydliště: Praha 5
Odeslat Re: Čidlo tachometru
tak už konečně, jsi si tím prošel a asi po 2 letech vyměnil, to teda čučím :mrgreen:

_________________
Obrázek
Ford Grand C-Max 1.6 TI-VCT 92kw rv.2012 GRANDÍK
Obrázek


23.11.2013 21:40
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 25.11.2013 02:13
Příspěvky: 3
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Mám tenhle problém už minimálně dva roky a to prakticky se všemi projevy, co jsem tu našel:
- Ručička spadne na nulu (mě tedy nelítá nahoru)
- poklesne výkon
- auto přestává dávat meziplyny při řazení, takže musím držet otáčky sám, abych zařadil plynule bez cuknutí
- přestanou se načítat kilometry, ale počítadlo stále ukazuje číslice
- když to trvá dýl (třeba odhadem 5km), tak na počítadle naskočí pomlčky a rozsvítí se kontrolka stabilizačního systému
- když se opravdu zadaří, tak se rozsvítí kontrolka motoru
- klesne hlasitost rádia
- HLAVNĚ to v poslední době často chcípne při vyřazení.

Sice mě to dost štvalo, ale dalo se s tim žít. Ale to chcípání už je o hubu, protože tím vypadne i posilovač řízení i brzd, což jsou systémy, který člověk při vyřazení před křižovatkou či podřazení před zatáčkou "prakticky nepotřebuje"... Takže když jsem teď půjčil auto ženě a ona s ním projela zatáčku rovně - naštěstí tam byla taky cesta, na které zrovna nic nebylo - tak už končí sranda a musím to urychleně řešit.

Jelikož o tom chcípání se tu tak moc nepsalo, chci na to speciálně upozornit, abyste se náhodou kvůli hloupému čidlu tachometru nedostali bez posilovačů do pěkně prekérní situace...

Moc děkuju za tohle fórum. Bál jsem se, že to bude na rozkopání celého auta s nejistým výsledkem. Teď to začíná vypadat, že to nebude tak zlý - montáž moc rád nechám známému:-)


25.11.2013 04:10
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 06.02.2010 16:45
Příspěvky: 5242
Bydliště: Liberec
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Jak, ti auto samo přestane dávat meziplyn?
Ten si snad dáváš sám, nohou+plynem--né.

_________________
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback


25.11.2013 19:23
Profil E-mail
moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 01.04.2009 18:21
Příspěvky: 7715
Bydliště: Třinec
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Nejspíše měl na mysli mírně zvýšené otáčky za jízdy. Jak padnou na volnoběh stojícího auta, tak to je pro motor a spojku opravdu zbytečné .
Tohle dělá mrtvé čidlo. Jakmile vypadne, tak si jednotka myslí, že auto stojí a pokud je neutrál, tak prostě upravuje volnoběh.

Dědku ono ne každý je schopen popsat svůj problé technicky přesně.. od toho tady jsou zkušenější, aby těmto lidem pomohli. :mrgreen: :nazdravi:

_________________
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.


25.11.2013 19:57
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 06.02.2010 16:45
Příspěvky: 5242
Bydliště: Liberec
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Já jen přemejšlel, jak to asi by fungovalo, :mrgreen: :mrgreen:

_________________
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback


25.11.2013 20:12
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 25.11.2013 02:13
Příspěvky: 3
Odeslat Re: Čidlo tachometru
Abych tedy upřesnil ten "meziplyn".
Jasně, že nohou a plynem to jde pořád, pokud to teda rovnou nechcípne:-) Proto tam píšu, že si musím správné otáčky držet sám.

Myslím, že kdo se s tím setkal, tak pochopí.

Jde o to, že když si čidlo řekne, že si chvíli odpočine, tak jakmile pustím plyn a vyřadím, otáčky okamžitě padnou na volnoběh stojícího auta, přesně jak píše Miki, a pro plynulé přeřazení musím dát meziplyn, což normálně při běžné jízdě někde ve městě nemusím, protože s funkčním čidlem se otáčky drží výš a mám i pocit, že nepadají tak rychle. Ale to už je možná opravdu nepřesný:-) Pokud mi někdo vysvětlí, jak přesně to funguje, budu rád.

Jinak je vyměněno a potvrzeno, že to je pakárna. Hodinu a půl ve dvou lidech. Tak snad projdu technickou:-)


02.12.2013 22:42
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 194 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
[ Time : 0.107s | 13 Queries | GZIP : Off ]