piskajici drazkovy remen

Odpovědět
Nedbik
Nováček
Nováček

Re: piskajici drazkovy remen

Příspěvek od Nedbik » 18.12.2008 20:22

Bigman: Tak jsem si to poslechl a máš to za pět minut dvanáct :!: :!: :!: Jak máš staré rozvody (měnil si doufám řemen i kladku)? Pokud to nejsou rozvody, tak je to stopro jedna z kladek na drážkovém řemenu (možná i v altíku) těsně před smrtí... Urychleně se na to mrkni nebo tím někoho pověř. Pokud se Ti kladka zadře, praskne Ti řemen raz dva a pokud budeš dál od domova, budeš mít zbytečné trable. Dokonce jsem slyšel, že od toho může auto i chytnout (třením vzniká sakra teplo :) ). Nepodceňuj to! Dej vědět co a jak :)
Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999

zdenypav
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdenypav » 22.12.2008 15:41

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výměnou napínací kladky klínového řemenu na dieslu 1.8 TDDI s klímou, najeto 152 000 Km. Strašně mě to píská, jako když je vysypaný ložisko. Tam kam jezdím do servisu mi řekli, že je potřeba vyměnit celá kladka a existuje prý jen origo Ford za necelé 4 tis Kč. Tady na foru jsem hledal nějaké info celé odpoledne a nejsem z toho vůbec moudrej. Někdo říká, že stačí vyměnit kladka, nevím co by to obnášelo, jako jaké nářadí budu potřebovat, protože v servisu už nedělaj a tak jsem se domluvil s kámošem, co má rampu a něco málo nářadí. Nemá žádnej lis na vylisování atd. V "Jak na to" jsem se dočet, že u dieselu se musí ručně seřizovat napnutí řemene u ostatních je to automatické. To nechápu, proč ta napínací kladka stojí tak moc, když se musí seřizovat ručně? Nenašel jsem tam ani nákres rozložení řemenu na diesel. Mohl by mi prosím někdo popsat postup výměny napínací kladky a její namontování zpět a její seřízení. Případně jen výměnu té kladky bez toho držáku a jaká kladka by tam pasovala? Poznám nějak, že je třeba vyměnit celou kladku? Že už nemá takovou napínací schopnost? Podle servisu jde ten hrozný zvuk jen z toho ložiska. Díky moc za případné odpovědi.
Ford Focus Ghia 1999,5 dveř. 1,8 TDDI

focusik
Nováček
Nováček

Příspěvek od focusik » 24.12.2008 12:47

fplisek píše:Mám dotaz, začala mi cvrdlikat vodící kladka na autě, cvrdliká zastudena, po ujetí pár km přestane, tuším, že jsem tady kdysi četl, že se dá vyměnit jen ložisko tý kladky, ale nemůžu to tady nikde najít, poradí někdo číslo toho ložiska nebo téma, kde to najdu, dík
samotne lozisko nevymenis, je zaliate v plaste
Ford Focus Combi 1.6 TDCi Ghia 80kW, 09/2008, grafit metalíza
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW, 11/2002, Blue Print
v minulosti:
Ford Sierra 2.0i DOHC 88kW, 12/1989 sedan, biela
manželka - Ford Ka 1.3 44kW, 11/1999 zelená metalíza

focusik
Nováček
Nováček

Příspěvek od focusik » 24.12.2008 13:08

Nedbik píše:A já myslel, že Gates je nejlepší... :( Takže je nejhorší, no to mám radost, zrovna jsem ho namontoval do rozvodů... :( :( :(
Gates som raz kupil do Sierry a vydrzal mi asi o 60% menej ako ostatne. Za necely rok stvrdol a popraskal a to bol iny koncert, ked prsalo a mal som naraz zapnutych viacej el. spotrebicov.Teraz na Focus kupujem COnti, alebo aj ked sa podari Good Year. Ked som menil rozvody, tak som zohnal Good Year a ked som to rozobral a vybral stary, zistil som, ze tam bol od vyroby tiez Good Year a vyzeral ako novy. Drazkovy na alternator som dal COnti.
Ford Focus Combi 1.6 TDCi Ghia 80kW, 09/2008, grafit metalíza
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW, 11/2002, Blue Print
v minulosti:
Ford Sierra 2.0i DOHC 88kW, 12/1989 sedan, biela
manželka - Ford Ka 1.3 44kW, 11/1999 zelená metalíza

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 27.12.2008 15:58

Tak jsem se dneska pustil do výměny ložiska na vodící kladce, vymontoval jsem ji, točil v ruce a ložisko malinko zadrhávalo, tak jsem si řekl paráda, to bude ono, ale výsledek nulový :( , jak je motor studený tak si vesele cvrdliká dál, čím je venku větší mráz, tím dýl, jakmile se zahřeje, po ujetí tak 1 - 3km přestane :x , už nevím co dál, napínací kladka by to být neměla, tam jsem měnil rolnu před necelým půl rokem, řemen si myslím, že to taky není, ten kdyby pískal, tak bude pískat pořád a ne po zahřátí přestat, navíc ten zvuk mi připomíná chycený ložisko, ale co dál? Když jsem zkoušel točit s napínací kladkou, tak se mi nezdálo, že by zadrhávala, nebo měla vůli, to samý s vodní pumpou, alternátor nevím, jeho chod se mi nezdá až tak hladký, ale nezdá se mi, že by to cvrdlikání šlo od něj, už nevím co dál :x
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.12.2008 21:58

ja bych dal novy original remen
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 28.12.2008 10:53

Dik Foki, pujdu do toho, kdyz to rikas ty :wink:
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie
Obrázek

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 28.12.2008 21:34

focusik píše:ked som to rozobral a vybral stary, zistil som, ze tam bol od vyroby tiez Good Year a vyzeral ako novy. Drazkovy na alternator som dal COnti.
tak to uz mas slusne nakrutene na tom motore. Original z vyroby je len Motorcraft, nic ine. Takze tvoj motor uz zazil jednu vymenu rozvodou.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 30.12.2008 13:15

Tak další poznatek, jak jsem psal že výměna ložiska měla nulový vysledek, tak to až tak pravda nebyla, pozoroval jsem to včera při delší jízdě, řemen už necvrdliká tak hlasitě, ale zato pořád, i když se zahřeje, nemám dekl pod motorem, pak by to možná nebylo vůbec slyšet, tak to fakt vypadá na ten řemen, čekám až otevřou u Forda, nahodím nový a pak dám vědět
Obrázek

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 30.12.2008 22:06

Pokud jezdíš často po okreskách opravovaných štěrkerm a emulzí, dost často se stane, že i přes kryt drážkového řemene se dostanou drobné kamínky do drážek řemene, zalisujou se tam, a potom to na každé řemenicí pěkně cvaká.

Nedbik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nedbik » 07.01.2009 07:54

jamaka: Tak jsem koupil nový řemen a navíc o 0,5 cm kratší. Teď už je ticho a klid jen občas se to jen opravdu malinko ozve. Příště koupím ještě o 0,5 cm kratší (napínák má rezervu) a už to snad bude 100 % (jinak původně tam byl 1415 mm a teď je 1410 mm) :)
Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999

jenikHK
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od jenikHK » 31.01.2009 20:37

Tak pánové, je to tu zase.
V létě mám udělané rozvody. Předpokládám, že součástí sady rozvodů (origo Ford) je i napínací kladka. Díly mi vraceli, ale já si to nepamatuju a neschovával jsem je. Tím by měli být rozvody ze hry, i když letmým přiložením ucha pod otevřenou kapotou to zní jako od rozvodová kladka. Nemýlím se?

Zkrátka kvílení se začlo ozývat po delším stání a zmizne jen stěží, po pořádném ohřátí. Řemen drážkový neklouže, byl vyměněn v létě s rozvodovým, ale kladky zůstaly. Hvízdá ložisko.
Napadlo mě shodit řemen a na chvilu natočit motor bez něj, je-li to opravdu tak, ale v téhle kose se mi do toho vůbec nechce.
Na volnoběh je to OK, nejvíc je slyšet kolem 1600 otáček a jde mi to silně na nervy. A přitahuje pozornost chodců, co že to jede za cirkus.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Obrázek

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 31.01.2009 22:55

Bigman píše:Prosím o radu zkušení Forďáci :) Muj FF 1.8 TDCi zacal pískat myslím si ze to jde od drážkového řemene. Píská pořád v celém spektru otáček někde jsem zaslechl, že by to mohlo být přešponováním, dřážkový řemenem jako takový to ale není určitě ten je nedávno měněný ani ne před 5000km. Taky si říkám že by to mohla být jedna z kladek. No nevím ale ten zvuk mě dost štve ... Pokusil jsem se ho nahrát : "http://uloz.to/1065429/piskani.zip" jednou je to nahrávané v pravém podběhu a jednou jsem natahnul ruku do okna u spolujezdce ... Schválně jestli je Vám někomu ten zvuk povědomý :?:
jak jsi si jistej ze to neni remen ? za 5000km do nej mohlo nalitat tolik bordelu ....
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

jenikHK
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od jenikHK » 12.02.2009 20:05

Takže přátelé,
až budete někdo s TDDi nebo TDCi zase řešit zadírající se ložisko napínací kladky, tak dejte vědět. Mám tu z auta vymontovanou komplet parádu, ale samozřejmě stačí jí vyměnit jen plastovou kladku s ložiskem.
Pokud budete chtít ušetřit dejte vědět. Mohu poslat celý ten napínací vehement (kladka, rameno, držák) s tím, že si podpobnou kladku z benzíňáku koupíte u forda sami a po výměně mi pošlete zpět zase vaši kladku, která tak bude připravena pro dalšího nešťastníka.

Případně můžu kladku koupit sám a poslat kladku s napínadlem připravenou pro montáž. A po vymontování opět zpět ke mně ta špatná...

Heslo zní - vzájemná pomoc v případě potřeby.

Držím palce!
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Obrázek

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

martyG
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martyG » 12.02.2009 20:21

takže si do tddi dal kladku z benzína, rozumiem tomu dobre?
Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“