Hvízdání v motoru
-
- Nováček
to Kutac: Před lety jsem měl Citroena a tam jsem to musel několikrát opakovat a stejně jsem ho musel nakonec vyměnit. Ale na minulém focusu mě hvízdal taky a protože jsem věděl že ho budu prodávat, tak se mi to moc nechtělo měnit. Udělal jsem to asi dvakrát v loni na podzim. Nakonec zůstal focus v rodině a tak vím, že zatím nehvízdá.
Kdyby ti to pomohlo taky vždy na pár měsíců, tak je to v pohodě, ne ?
Kdyby ti to pomohlo taky vždy na pár měsíců, tak je to v pohodě, ne ?

Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 115 HP,GHIA ,Dark Grey,2002

-
- Zkušený
To tedy nevim, nevim. Mydlo?? Kdyz projedes kaluzi nebo po desti piska, musi prestat. kdyz piska dal vymenit. (to mi ted psal i foki) ale mazat necim?? zacne ti to prokluzovat. V navodu je i vyslovne napsano mastny remen vymenit.Gold píše:Přesně tak, a pokud ti hvízdá skutečně řemen, tak by to okamžitě po namazání mělo přestat.
A co se tyce dotahovani, neni tam nahodou samonapinaci kladka? s kterou to vzdycky meni v servise?
Jen dotaz z mych zkusenosti. Nechci vyrit debatu, ja jen, ze klinaky sem menil na jednom fofu snad 4x.
-
- Nováček
S tou kladkou souhlasím taky si myslím, že tam je samonapínací. A co se týče toho mýdla, tak to není žádný můj nápad. To je stará věc. Někdo taky mazal křídou apod. A máš pravdu, že pokud píská tak vyměnit. Ale pokud už Kutac řemen nedávno měnil a píská zase, tak je tohle podle mě nejlevnější řešení a alespoň zjistí zda je to skutečně řemen, nebo třeba nějaké ložisko.couddy píše:To tedy nevim, nevim. Mydlo?? Kdyz projedes kaluzi nebo po desti piska, musi prestat. kdyz piska dal vymenit. (to mi ted psal i foki) ale mazat necim?? zacne ti to prokluzovat. V navodu je i vyslovne napsano mastny remen vymenit.Gold píše:Přesně tak, a pokud ti hvízdá skutečně řemen, tak by to okamžitě po namazání mělo přestat.
A co se tyce dotahovani, neni tam nahodou samonapinaci kladka? s kterou to vzdycky meni v servise?
Jen dotaz z mych zkusenosti. Nechci vyrit debatu, ja jen, ze klinaky sem menil na jednom fofu snad 4x.
Jó a po mýdlu není řemen rozhodně mastný, takže žádné obavy. Teda pokud se nepoužije tekuté.

to all: Piska urcite remen, pretoze pred tyzdnom som ho pri beziacom motore cistil handrou navlhcenou technickym liehom a prestalo to, ale potom po nastartovani o par hodin piskalo zase.
Nie je normalne menit remen po roku (mozno aj skor, neviem kedy to zacalo piskat). Potom sa dostane do nekrytych drazok bordel z ovzdusia a bude piskat dalej.
Pre mna osobne je to od veci menit tak casto remen ak ide o esteticku chybu. Preto chcem nejaky sposob, ktory vylucuje jeho vymenu.
Nie je normalne menit remen po roku (mozno aj skor, neviem kedy to zacalo piskat). Potom sa dostane do nekrytych drazok bordel z ovzdusia a bude piskat dalej.
Pre mna osobne je to od veci menit tak casto remen ak ide o esteticku chybu. Preto chcem nejaky sposob, ktory vylucuje jeho vymenu.
-
- Nováček
Zkus ho vzít mýdlem a pak nám sem napiš jestli to k něčemu bylo. Mě to pomohlo.KUTAC píše:to all: Piska urcite remen, pretoze pred tyzdnom som ho pri beziacom motore cistil handrou navlhcenou technickym liehom a prestalo to, ale potom po nastartovani o par hodin piskalo zase.

-
- Zkušený
Ale jo, jasan. Akorat vsem preju at vasi silnicari spravuji cesty kvalitne a ne jako u nas, ze to doslova "vysypou" tekutym sterkem (drobnymi malinkymi kaminky). Uz dvakrat se mi stalo, ze i pres dekl po klinakem se mi malinkatej hajzlik dostal do tech umelohmotnych kladek a roztrhal klinak na dvaKUTAC píše:to all: Piska urcite remen, pretoze pred tyzdnom som ho pri beziacom motore cistil handrou navlhcenou technickym liehom a prestalo to, ale potom po nastartovani o par hodin piskalo zase.

-
- Zkušený
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a vo vo vo tom to jecouddy píše:ceske se nerovnaji moravskym, cim blize ku praze tim lepsi asfalt.![]()
![]()
![]()

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Focusini
- Junior