Hvízdání v motoru

Odpovědět
KUTY

Příspěvek od KUTY » 09.08.2007 17:11

to Gold: skusim, len som zvedavy, ako dlho to vydrzi...dik za tip
BTW: ty si to robil alebo je to tip od tvojho znameho ?

Gold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gold » 09.08.2007 17:32

to Kutac: Před lety jsem měl Citroena a tam jsem to musel několikrát opakovat a stejně jsem ho musel nakonec vyměnit. Ale na minulém focusu mě hvízdal taky a protože jsem věděl že ho budu prodávat, tak se mi to moc nechtělo měnit. Udělal jsem to asi dvakrát v loni na podzim. Nakonec zůstal focus v rodině a tak vím, že zatím nehvízdá.
Kdyby ti to pomohlo taky vždy na pár měsíců, tak je to v pohodě, ne ? :D
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 115 HP,GHIA ,Dark Grey,2002
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 10.08.2007 06:27

to Gold: dik za tip, len co budem mat cas, skusim to s tym mydlom...

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 10.08.2007 17:14

Gold píše:Přesně tak, a pokud ti hvízdá skutečně řemen, tak by to okamžitě po namazání mělo přestat.
To tedy nevim, nevim. Mydlo?? Kdyz projedes kaluzi nebo po desti piska, musi prestat. kdyz piska dal vymenit. (to mi ted psal i foki) ale mazat necim?? zacne ti to prokluzovat. V navodu je i vyslovne napsano mastny remen vymenit.

A co se tyce dotahovani, neni tam nahodou samonapinaci kladka? s kterou to vzdycky meni v servise?

Jen dotaz z mych zkusenosti. Nechci vyrit debatu, ja jen, ze klinaky sem menil na jednom fofu snad 4x.
Couddy-Ford Focus kombi 1.6 16v 00/01 Ghia
Obrázek www.sherpaski.cz,www.skicamp.cz

Gold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gold » 10.08.2007 18:13

couddy píše:
Gold píše:Přesně tak, a pokud ti hvízdá skutečně řemen, tak by to okamžitě po namazání mělo přestat.
To tedy nevim, nevim. Mydlo?? Kdyz projedes kaluzi nebo po desti piska, musi prestat. kdyz piska dal vymenit. (to mi ted psal i foki) ale mazat necim?? zacne ti to prokluzovat. V navodu je i vyslovne napsano mastny remen vymenit.

A co se tyce dotahovani, neni tam nahodou samonapinaci kladka? s kterou to vzdycky meni v servise?

Jen dotaz z mych zkusenosti. Nechci vyrit debatu, ja jen, ze klinaky sem menil na jednom fofu snad 4x.
S tou kladkou souhlasím taky si myslím, že tam je samonapínací. A co se týče toho mýdla, tak to není žádný můj nápad. To je stará věc. Někdo taky mazal křídou apod. A máš pravdu, že pokud píská tak vyměnit. Ale pokud už Kutac řemen nedávno měnil a píská zase, tak je tohle podle mě nejlevnější řešení a alespoň zjistí zda je to skutečně řemen, nebo třeba nějaké ložisko.
Jó a po mýdlu není řemen rozhodně mastný, takže žádné obavy. Teda pokud se nepoužije tekuté. :D
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 10.08.2007 19:21

to all: Piska urcite remen, pretoze pred tyzdnom som ho pri beziacom motore cistil handrou navlhcenou technickym liehom a prestalo to, ale potom po nastartovani o par hodin piskalo zase.
Nie je normalne menit remen po roku (mozno aj skor, neviem kedy to zacalo piskat). Potom sa dostane do nekrytych drazok bordel z ovzdusia a bude piskat dalej.
Pre mna osobne je to od veci menit tak casto remen ak ide o esteticku chybu. Preto chcem nejaky sposob, ktory vylucuje jeho vymenu.

Gold
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gold » 10.08.2007 19:46

KUTAC píše:to all: Piska urcite remen, pretoze pred tyzdnom som ho pri beziacom motore cistil handrou navlhcenou technickym liehom a prestalo to, ale potom po nastartovani o par hodin piskalo zase.
Nie je normalne menit remen po roku (mozno aj skor, neviem kedy to zacalo piskat). Potom sa dostane do nekrytych drazok bordel z ovzdusia a bude piskat dalej.
Pre mna osobne je to od veci menit tak casto remen ak ide o esteticku chybu. Preto chcem nejaky sposob, ktory vylucuje jeho vymenu.
Zkus ho vzít mýdlem a pak nám sem napiš jestli to k něčemu bylo. Mě to pomohlo. :)
Obrázek

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 10.08.2007 20:12

KUTAC píše:to all: Piska urcite remen, pretoze pred tyzdnom som ho pri beziacom motore cistil handrou navlhcenou technickym liehom a prestalo to, ale potom po nastartovani o par hodin piskalo zase.
Ale jo, jasan. Akorat vsem preju at vasi silnicari spravuji cesty kvalitne a ne jako u nas, ze to doslova "vysypou" tekutym sterkem (drobnymi malinkymi kaminky). Uz dvakrat se mi stalo, ze i pres dekl po klinakem se mi malinkatej hajzlik dostal do tech umelohmotnych kladek a roztrhal klinak na dva :( tak na to pozor.

KUTY

Příspěvek od KUTY » 10.08.2007 20:56

to couddy: ja jazdim po ceskych cestach :-)
to Gold: skusim, napisem neskor info, ci pomohlo

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 10.08.2007 20:58

KUTAC píše:to couddy: ja jazdim po ceskych cestach :-)
to Gold: skusim, napisem neskor info, ci pomohlo
ceske se nerovnaji moravskym, cim blize ku praze tim lepsi asfalt. :( :? :evil: :wink:

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 11.08.2007 01:35

couddy píše:ceske se nerovnaji moravskym, cim blize ku praze tim lepsi asfalt. :( :? :evil: :wink:
a vo vo vo tom to je :wink: :lol: :lol: :lol: a tak to bylo vždy :cry: :( :( :( :cry:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 12.08.2007 21:17

Podle všeho to bude řemen.....jak se tady psalo - kamínky v drážkách.
Kamarád mi to před časem stříknul nějakým sprejem a na měsíc to zmizelo, teď už to zase vesele píská, tak tentokrát to bude novej řemen, půl roku až rok to vydrží :roll:
Focus combi, 1,6, 74 kw, rv 2001

volod
Nováček
Nováček

Příspěvek od volod » 12.08.2007 22:52

hvízdá to hlasitě nebo se musíš hodně snažit abys to slyšel ?

Focusini
Junior
Junior

Příspěvek od Focusini » 14.08.2007 08:19

Teď už docela hlasitě........ale když se motor zahřeje, tak to přestane.
Focus combi, 1,6, 74 kw, rv 2001

KUTY

Příspěvek od KUTY » 23.08.2007 17:50

Namydlene vcera vecer. Dnes rano ziadne piskanie, takisto popoludni pri odchode z prace. Pocitam dni, kedy to zacne znova.

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“