piskajici drazkovy remen

Odpovědět
smegy
Nováček
Nováček

Re: piskajici drazkovy remen

Příspěvek od smegy » 20.02.2009 10:49

začíná mi trošku pískat řemenice od alternátoru, nevíte někdo jestli se tam dá vyměnit ložisko? Když tam stříknu olej tak je klid,ale třeba za dva dna to začne znovu. Dělá to po zahřátí motoru na volnoběh. Děkuji za každou radu.

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 25.02.2009 18:51

Koupil jsem originál klínový řemen od Forda, jak mi poradil Foki a s pískáním je konec, doufám že napořád, před tím jsem tam měl neoriginál, který stál 450kč a vydržel necelý půlrok, mimochodem origo řemen u Ford Tipa v Třebíči 360kč 8O , mají tam dobrý ceny, zadní ložisko jsem tam kupoval tak před třema měsícema za 750kč, je celkem rozdíl, když za neorigo chtějí i 1400kč 8O
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie
Obrázek

mikatukola
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikatukola » 22.03.2009 20:25

Já mám zase jiný problém.Pískání se mi ozve jenom při startování a to jenom na okamžik,nemůže to být předzvěst větších problémů.Upozorňuji že jsem drážkový řemen měnil před cca 800km,protože dělal problémy pískal při zahřátém motoru.Díky za radu.

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 24.03.2009 17:57

A ten nový je origo nebo ne? Mě tohle taky dělalo, po nastartování to chvíli pískalo a pak přestalo, řemen jsem měl taky skoro nový, ale byl neorigo, vyměnil jsem za origo a mám klid
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie
Obrázek

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 24.03.2009 20:26

mikatukola: A měnil jsi i řemenici, nebo jen řemen? Může pískat ložisko. Já se k tomu nemohu pořád dokopat. A teď když je vyjímečně sucho, tak nic nepíská....to mi taky neleze do palice. Jak na to může mít vliv vlhkost.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 25.03.2009 08:41

z 90% to byva remen , hold s nahradama ford moc nefunguje a neni to jen v remenech
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

zajo
Nováček
Nováček

Příspěvek od zajo » 27.03.2009 21:43

s pískajícím řemenem jsem si užil na našem twingu, použil jsem vosk na poloché řemeny od mého dědy, který ho používal na mlátičce(pro neznalé "kombajn bez koleček") a 4 roky je klid. Stařečci nebyli zas tak hloupí, ale hlavně potřebovali zvetšit adhézi.
Fo Fo Combi 1,8 TDDi 10/2002, 66kW, šedá metal?!
Obrázek

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 27.03.2009 23:15

foki píše:z 90% to byva remen , hold s nahradama ford moc nefunguje a neni to jen v remenech
Tak pokud budu věřit údajům v servisce tak by tam měl bejt origo. I když o výměně drážkovýho řemene tam neni zmíňka. Vždy tam bylo jen zaškrtnuto že byli použity originál díly. Servisován u Forda byl do 144t. Já ho od tý doby neměnil, jen rozvody (komplet sadu) a mám najeto 164t. Je vůbec možný aby tak dlouho drážkovej řemen vydržel?

Jinak taky si myslim že to bude řemen. Myslim že kdyby dodělávalo ložisko nebude na to mít vliv počasí. Dnes ráno pršelo, tak zase pískal. Když je sucho, je tichoučko.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

fplisek
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fplisek » 29.03.2009 17:37

Jozkablack to je řemenem, dělalo mi to taky, je už asi volnější a při větši vlhkosti, nebo než se zahřeje tak prokluzuje a píská
Obrázek

Ladik

Příspěvek od Ladik » 26.04.2009 01:28

Pískání řemene alternátoru
FF 1,6 Tdci 80 kW r.v. 2007: koupil jsem ho v září 2008 (40 tisíc km), byla ještě vedra - řemen nepískal. V říjnu se prudce ochladilo, začal pískat - nezávisle na otáčkách a na době běhu motoru, jedu hodinu a píská pořád. Zajímavý poznatek: když jsem na řemen zvenku, nikoliv do drážek stříkl olej ve spreji, okamžitě bylo ticho - tak na minutu, než ten olej "vylítal". Na řemen lze stříknout jen v tom místě u řemenice alternátoru - špatný přístup. Vyloučil jsem tedy ložisko napínací kladky, tam se ta špetka oleje nemohla dostat. Původní řemen byl Conti (jestli ještě z výroby, nebo ho tam někdo již vyměnil a proč - nevím, auto z BRD), dal jsem nový Conti - píská také, ale trochu jinak. Tak jezdím, a pískám. Mechanik kroutil hlavou, já jsem kroutil hlavou a bylo nám to prd platné. Od těch dob poslouchám všechny kolemjedoucí Focusy a Mondea a vypadá to, že píská každý druhý. Je to hlavolam - snad je ten řemen o fous širší než má být a "najíždí" na čelíčka některé řemenice, přes které jede. Tomu by nasvědčovalo i to, že ramínko napínací kladky nepatrně kmitá, jako by ten řemen měnil délku. Babo, raď.
P.S. To, že některým autům píská řemen pár vteřin po nastartování, se asi nechá vysvětlit tím, že po startu začne alternátor zuřivě dobíjet baterii a klade tak větší odpor - v té situaci řemen, mající tendenci prokluzovat, má k tomu nejlepší příležitost.
FF kombi 1.6 Tdci 80 kW 2007 barva: ešus

mikatukola
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikatukola » 26.04.2009 16:05

Při jízdě to nepíská vůbec, jenom to zapiští hned po otočení klíče jak se roztáčí motor, mám pocit jestli to nemůže být třeba i startérem??:

Ninino
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ninino » 06.05.2009 20:38

Tak toto je ako by som nahral zvuk môjho vozítka. Keď som kúpil auto máj/2007 bolo všetko OK. Potom sa ozvalo pískanie, bratranec povedal a od oka usúdil že je to drážkový remeň. O pol roka začalo pískanie znova, alebo skôr také cvrlikanie. vymenil som drážkový remeň opäť , nakoľko bol tak dopraskyný že mal na všetkých drážkach praskliny odseba na 5mm. Len len že sa neroztrhol - "kvalitný materiál". Kúpil som nový remeň ale originál Ford, trocha viac stál, ale istota. po asi týždni to začalo znova. Kúpil som vodiacu kladku. Prestalo to asi na 2 dni. Teraz riešim napínaciu kladku, a hlavne to že stojí dosť penez a na staré auto dávať také sumy je už aj taktrochu hlúposť, ale auto slúži dobre, spotreba malá tak ja ho mám rád a hotovo. Chcel som vymeniť len tam to ramienko, resp. ložiskom ktoré by malo pasovať z niektorých benzínov, ale dostal som radu , že ak vymením len ložisko, zvuk nemusí zmyznúť nakoľko ten zvuk asi bude vydávať kladka tým že je oslabená pružina v napináku a tým v otáčkach ramienko odskakuje od remeňa a vydáva tie obľúbené zvuky. Na diesle sa predáva len komplet preto, že časom sa viac či menej opotrebuje spoločne pružina aj ložisko a keď sa nevymení celok , tak môže sa zničiť tými vibráciami remenica, ktorá nieje tiež najlacnejšia. Tak na záver ja asi určite vymením komplet a modlím sa aby to už nepišťalo. :twisted:
Bigman píše:Prosím o radu zkušení Forďáci :) Muj FF 1.8 TDCi zacal pískat myslím si ze to jde od drážkového řemene. Píská pořád v celém spektru otáček někde jsem zaslechl, že by to mohlo být přešponováním, dřážkový řemenem jako takový to ale není určitě ten je nedávno měněný ani ne před 5000km. Taky si říkám že by to mohla být jedna z kladek. No nevím ale ten zvuk mě dost štve ... Pokusil jsem se ho nahrát : "http://uloz.to/1065429/piskani.zip" jednou je to nahrávané v pravém podběhu a jednou jsem natahnul ruku do okna u spolujezdce ... Schválně jestli je Vám někomu ten zvuk povědomý :?:
FF 1,8 TDdi, Turnier, 10/2000 - family zoom-zoom Obrázek

mikatukola
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikatukola » 13.05.2009 12:16

Tak mám zajímavý poznatek, to zapískání po startu , ale opravdu jenom krátké se ozve když je motor zahřátý za studena to nedělá.Tak jestli se ten neorigo drážkový řemen nějak nepovolí a pak to na nějaké kladce proklouzne.Prostě nevím ale ten zvuk až uši trhá.

tomluci
Nováček
Nováček

Příspěvek od tomluci » 12.07.2009 23:24

Tak kluci,pískající drážkový řemen je asi celkem už standardem :lol: ,uplně totožný problém.Na podzim začal,když bylo vlhko,jinak ne,pohvizdovat,po minutě tichoučko,ale s větší zimou to bylo dýl.Vyměnil jsem řemen,ale bohužel,píská jinak a už ne jenom za vlhka,ale pokaždém studeném startu.Sejří mi to měnit napínák za 4000,-,ale jediné,co mě napadá je,ten starý má asi 4mm vůli,tudíž kladky na něm nejsou v ose ostatních remenic a řemen vlastně klouže po te plastové(nebo plechové,ted nevim)kladce do strany a tím vzniká to pískání.Zoufalej pokus zkusím ten vosk,ale mám jenom lyžařskej... :lol:

zajo
Nováček
Nováček

Příspěvek od zajo » 13.07.2009 09:55

tomluci píše:Tak kluci,pískající drážkový řemen je asi celkem už standardem :lol: ,uplně totožný problém.Na podzim začal,když bylo vlhko,jinak ne,pohvizdovat,po minutě tichoučko,ale s větší zimou to bylo dýl.Vyměnil jsem řemen,ale bohužel,píská jinak a už ne jenom za vlhka,ale pokaždém studeném startu.Sejří mi to měnit napínák za 4000,-,ale jediné,co mě napadá je,ten starý má asi 4mm vůli,tudíž kladky na něm nejsou v ose ostatních remenic a řemen vlastně klouže po te plastové(nebo plechové,ted nevim)kladce do strany a tím vzniká to pískání.Zoufalej pokus zkusím ten vosk,ale mám jenom lyžařskej... :lol:
lyžařský vosk bych nedával, snižuje adhesi - mušíš použit vosk na ploché řemeny a to jen pokud ti píská řemen, né kladka.
Fo Fo Combi 1,8 TDDi 10/2002, 66kW, šedá metal?!
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“