Drnčení v interiéru

Odpovědět
killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 13.10.2007 13:52

caute,

po dokladnej analyze drncania :D som dospel k nasledujucemu zaveru.
drncia mi tieto veci:

- mechanizmus posuvania prednych pasov, na strane vodica aj spolujazdca, je tam taka blbost co stlacis a mozes si posunut pasy, cele to je z plastu, mnozstvo vole a je jasne, ze to drnci, to musi drncat kazdemu po case.

- drnci oblozenie vsetkych 4-och dveri, neda sa to presne identifikovat, ide to z dveri alebo z naddveri vpredu aj vzadu a z vnutornej konstrukcie

- rezonuje nieco v prednych strednych vyduchoch, tusim tam vidim nejake tycky, mozno je tam vzadu aj nieco ine

inak, drnci to iba obcas, niektore veci drncia od motora od urcitej frekvencie, niektore veci zacnu drncat na zlej ceste.
proste klasika

dalej to uz nejdem skumat, kvoli tomuto focusa zatial nepredam :D
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

marek78
Nováček
Nováček

Příspěvek od marek78 » 14.10.2007 19:16

Len tak zo srandy napis kde bol tvoj FOFO vyrobeny.....
Ford Focus 1.6 74kW 2003, striebornosiva f.

Obrázek

FMan
Nováček
Nováček

Příspěvek od FMan » 14.10.2007 20:14

Moj focus bol vyrobeny v Nemecku a drnci presne tak ako popisal killerhammer.
FoFo II Combi, 1.6 74kW, 7/2007, Collection X, Aquarius Blue
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 16.10.2007 10:13

marek78 píše:Len tak zo srandy napis kde bol tvoj FOFO vyrobeny.....
tak isto, v nemecku
uz to drncanie neriesim
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Johnyy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Johnyy » 16.10.2007 10:27

nebo je taky možný že to drnčení už nevnímám, protože předtim bylo mondeo mk1 a i když to bylo skvělý auto, někdy sem měl pocit že se rozsype :lol:
Nyní: Mondeo MK4 Kombi FL, 2.2 tdci 169kw,500nm, podvozek Titanium S
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000

thomazzz
Nováček
Nováček

Příspěvek od thomazzz » 16.10.2007 11:22

čawte. Mně zase skřípe (vrže) cosi v prostoru zadních spolujezdců. Jako když si sednete do kožený pohovky. Přítelkyni z toho naskakuje husí kůže. Je to jen za jízdy, ale štve mě to :?
Ford Focus 1.6 16V Zetec 1999, černá metalíza

FII
Nováček
Nováček

Příspěvek od FII » 24.10.2007 16:12

killerhammer píše:caute,

po dokladnej analyze drncania :D som dospel k nasledujucemu zaveru.
drncia mi tieto veci:

- mechanizmus posuvania prednych pasov, na strane vodica aj spolujazdca, je tam taka blbost co stlacis a mozes si posunut pasy, cele to je z plastu, mnozstvo vole a je jasne, ze to drnci, to musi drncat kazdemu po case.

- drnci oblozenie vsetkych 4-och dveri, neda sa to presne identifikovat, ide to z dveri alebo z naddveri vpredu aj vzadu a z vnutornej konstrukcie

- rezonuje nieco v prednych strednych vyduchoch, tusim tam vidim nejake tycky, mozno je tam vzadu aj nieco ine

inak, drnci to iba obcas, niektore veci drncia od motora od urcitej frekvencie, niektore veci zacnu drncat na zlej ceste.
proste klasika

dalej to uz nejdem skumat, kvoli tomuto focusa zatial nepredam :D
Je to klasika, nicméně ty dveře jsou řešitelné. Výplně jsou připevněny špatnými úchytkami které vyskakují a praskají, na druhou stranu pokud nejsou v tahu tak to vrže. Na reklamaci je vymění a je dobré pod ně nalepit gumovou pryž. Jinak zda je to opravené dobře, se dá zkontrolvat když se otevřou dveře, ucho k výplni a bouchnout rukou do horní části rámu. Pokud něco zašramotí nehnout se ze servisu. Sloupek má více problémů a zatím jsem nenašel úplné řešení, snad jen pokud je závěs pásu volný tak se musí dát silnější podložky aby neklepal.
Focus II kombi benzín 1.6 74kw, jeans

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 24.10.2007 16:18

1x by to vazne stacilo :lol: :lol: :lol:

NitraM
Nováček
Nováček

Příspěvek od NitraM » 24.10.2007 19:31

Ahoj, nechci to zakriknout ale me zatim drncej jen mince na kosiky, co mam v dire pod radiem a doufam ze to jeste tak dlouho bude. :D
FoFo II 1.6 16V, 5dv, Tango Red, 2007, Collection

Obrázek

Randyf
Nováček
Nováček

Příspěvek od Randyf » 05.11.2007 11:59

miro píše:naozaj drnci fofo :( dost mne teraz buchocu piate dvere ked idem po hrbolatej ceste. ako keby mali volu v zamku a tie dve dorazove gumicky to nestihaju pohltit :(
to robi aj mne, neda sa to nejak urobit nejakou vystelkou alebo niecim podobnym? a este mi trosku vrzgalo aj predne sklo, bo rano mrzlo a pustil som nan naplno ohrievanie tak to chytilo nejake pnutia....

miro
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro » 05.11.2007 13:19

Randyf píše:
miro píše:naozaj drnci fofo :( dost mne teraz buchocu piate dvere ked idem po hrbolatej ceste. ako keby mali volu v zamku a tie dve dorazove gumicky to nestihaju pohltit :(
to robi aj mne, neda sa to nejak urobit nejakou vystelkou alebo niecim podobnym? a este mi trosku vrzgalo aj predne sklo, bo rano mrzlo a pustil som nan naplno ohrievanie tak to chytilo nejake pnutia....
tak uz som to spravil dorazy na zamku som podlepil gumou a tie dve gumicky na bokoch tiez. je to vyrazne lepsie. uz to vrzne len ked predjem cez velky hrbol. je citit na dverach ze su zavrete a nie je tam vôla. len musim vymenit tu gum to to som nasiel na rychlo v robote a nie je to velmi pekne skusim kupit tesniacu pasku na okna a uvidim. dam vediet ako som dopadol. a este nieco som si vsimol od toho pohybu sa my odraly dvere na tom mieste dke su v styku s tymi gumickamy je tam sice nalepena taka folia ale nie je na celu plochu gumičky. :cry: vid fotky
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter
Obrázek
Obrázek

Randyf
Nováček
Nováček

Příspěvek od Randyf » 05.11.2007 16:00

dakujem velice :wink:

ing
Nováček
Nováček

rezonance od motoru

Příspěvek od ing » 07.11.2007 13:14

Ahoj všem,
připojuju se k seznamu lidí s drnčícím interiérem. Mám stejné problémy jako zde již byly popsány (ty neřeším). Co mě ale štve a chci se zeptat jestli to někomu také nedělá je to, že po zahřátí studeného motoru (ráno) to tak po 3 minutách jízdy začne od motoru něco hrozně rezonovat kolem 2 tis. otáček. Když je motor v tahu slyšet to není, ale když jdou dolu otáčky bez zátěže nebo na volnoběh tak je to dooost slyšet. Po nějaké době třeba 15 minutách jízdy to zase zmizí. Když jsem otevřel kapotu a sledoval to od motoru tak jsem nic neslyšel :(
Díky předem za vaše zkušenosti a názory čím by to mohlo být :-)
Ford FOCUS II 1.6 74kW (2007)

brava
Junior
Junior

Re:

Příspěvek od brava » 11.02.2008 21:36

Mně začalo povrzávat něco u LP a LZ dveří. Mám silné podezření, že je to gumové těsnění, které má Focus na dveřích trojité, ta jeho vrstva, která se dotýká přímo karoserie asi při přejezdu větších nerovností povrzává.Možná by to chtělo něčím ošetřit (glycerol :?: nebo jak se to jmenuje). Vrže to podobně ,jako když něco nastříkáte silikonem, ten na urč. materiálech, které se třou o sebe také někdy tak vrže.Je to asi podobný zvuk, který popisuje tady thomazzz:
thomazzz píše:čawte. Mně zase skřípe (vrže) cosi v prostoru zadních spolujezdců. Jako když si sednete do kožený pohovky. Přítelkyni z toho naskakuje husí kůže. Je to jen za jízdy, ale štve mě to :?
Ale mně přijde, že to jde zvenku.Zkoušel jsem (z venku) přitlačit na oboje dveře u oken a v místě,kde jsou na B-sloupku ty černé plastové kryty a vydávalo to podobný zvuk.Tak myslím, že zrada se bude skrývat někde tam. Zkusil jsem také vzít obyč.vlhký hadr a otřít důkladně gum.těsnění dveří i plechy karoserie, kam dosedá a zdá se to být o něco lepší. A koupím něco na ošetřování pryže a to těsnění tím natřu - třeba to pomůže.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

wlk
Junior
Junior

Re:

Příspěvek od wlk » 11.02.2008 22:10

Znamy rikal, ze to delaji i Mercedesy, takze bych z toho Forda takovou hruzu nedelal :D

to se mi nějak nezdá, jezdil jsem v medu přes 2 roky (W124, rv 1987) a žádný vrzání nikdy nebylo, respektive do tý doby než se někdo začne vrtat v interiéru a právě uláme držáčky, tam vynechá šroubek apod..., tak bude vrzat každý auto. Mě taky překvapilo, že můj FOFO drnčí při jízdě po kostkách, jakoby cosi ve sloupku jak vedou pásy....ale rozhodně nic nerozdělávám :mrgreen:
Focus combi II Trend 11/2006 1,6 74kw https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =97&t=7888
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“