Jelikož teď řeším stejnej problém, zkoumal jsem auto, jestli tam mám isofix nebo nějakou přípravu - a zdá se, že přípravu tam mám, jsou tam dvě záslepky v závitech (blbě se to hledá, je to přímo pod opěradlem).
Napsal jsem si Ježískovi o tehnle díl:
http://katalog.fordoriginalnidily.cz/in ... atalog=555
Sice to je určený pro FF2, ale doufám, že to bude pasovat i na FF1 - když ne, tak poreferuju.
Dětskou sedačku mám v provedení "duo", tj. dá se přidělat jak pásem, tak isofixem.
Myslim, že tam docela drží i tim pásem, jen se musí správně připoutat, tj. škubnout pásem, aby se zaseknul a pak zacvaknout do přezky. Chce to trochu síly. V návodu to tak nějak píšou, jenže je to překládaný z cizího jazyka a překladatel byl asi blbec, protože zrovna o tomhle píše trochu nejasně.
Autosedačky do FF (ISOFIX)
- pkadecka
- Test driver
Re: Autosedačky do FF (ISOFIX)
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- webdat
- Nováček
Aha, zkus pak prosím poreferovat jak jsi s tím dopadnul, díky 

Ford Focus Kombi 1,8TDDi - r.v. 2000 (diesel) - 66kW
Max. dosažená rychlost 192 km/hod bez přečipování
Max. dosažená rychlost 192 km/hod bez přečipování
- pkadecka
- Test driver
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- pkadecka
- Test driver
Tak to mám taky za sebou. Jak píše supik11 (viz. předchozí link), je potřeba sundat opěrák sedačky a sehnat šrouby M8, použil jsem, co dům dal, našel jsem jen docela dlouhý (asi 7 cm), ale místa do hloubky je tam dost. Pro stranovej klíč je tam asi málo místa, já mám nástrčnej s cvrčkem (podobnej jako je gola).
Měl jsem ale docela problém s takovou plastovou záslepkou - supik11 tam má takovou černou placatou destičku uprostřed, já tam mám docela vysokou tvrdou hmotu, je přestříkaná modrou barvou jako karoserie. Zřejmě je tam při výrobě v plechu díra a tímhle to zalepěj, má to snad přes 5 mm na výšku, takže to tomu isofix adaptéru dost vadí, navíc to ani nemá rovnej povrch. Musel jsem na šrouby zespoda navléct 3 velký podložky, aby měl pořádnou oporu a dal se pevně přišroubovat. Nakonec jsem zjistil, že to vadí operáku při sklápění, sice sklopit jde, ale je slyšet, jak přeskakuje přes hranu toho isofix dílu.
Asi by bylo lepší to zbrousit buď šmirglem (což by trvalo dost dlouho) nebo flexou (což by zasvinilo auto prachem z toho plastu). Ale stejně se to nedá zbrousit do roviny s plechem, takže nějaký podložky by to každopádně chtělo.
Měl jsem ale docela problém s takovou plastovou záslepkou - supik11 tam má takovou černou placatou destičku uprostřed, já tam mám docela vysokou tvrdou hmotu, je přestříkaná modrou barvou jako karoserie. Zřejmě je tam při výrobě v plechu díra a tímhle to zalepěj, má to snad přes 5 mm na výšku, takže to tomu isofix adaptéru dost vadí, navíc to ani nemá rovnej povrch. Musel jsem na šrouby zespoda navléct 3 velký podložky, aby měl pořádnou oporu a dal se pevně přišroubovat. Nakonec jsem zjistil, že to vadí operáku při sklápění, sice sklopit jde, ale je slyšet, jak přeskakuje přes hranu toho isofix dílu.
Asi by bylo lepší to zbrousit buď šmirglem (což by trvalo dost dlouho) nebo flexou (což by zasvinilo auto prachem z toho plastu). Ale stejně se to nedá zbrousit do roviny s plechem, takže nějaký podložky by to každopádně chtělo.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004